ismaildindar
Üye
Öncelikle merhaba. Elektrik ve elektronik mühendisliği öğrencisiyim. 2. sınıfa henüz geçtim. Mühendisliği DGS ile kazandım. Ön lisans eğitimimi Elektronik Teknolojisi bölümünde tamamladım. Ön lisans eğitimim sürecinde 2. sınıf bahar dönemi boyunca müfredatımız gereği 4 ay boyunca tam zamanlı haftada 5 gün stajda bulundum. Stajımı TAİ de yapma fırsatım oldu. Staj yaptığım süre boyunca görev aldığım birimlerde mühendislerin yaptığı iş hakkında fikir sahibi olabildim. Stajda iken yapmış olduğum gözlemler sonucunda elektronik mühendisliğinin tam olarak bana daha az cazip geldiğinin farkına vardım.
Şimdi biraz tereddütte bulunduğum konudan size bahsetmek istiyorum.
Öncelikle merak ettiğim konu şudur. Ülkemizde bölüm olarak Elektrik ve Elektronik mühendisliği, düz Elektrik mühendisliğine göre çok daha fazla revaçta. Elektrik ve elektronik mühendisliğinden mezun olmuş bir mühendisin SMM belgelerini elde edecek dersleri aldığı takdirde, Elektrik mühendisliğinden mezun olmuş mühendisten imza yetkisi açısından bir eksiği oluyor mu? Elektrik mühendisliği yerine Elektrik ve Elektronik mühendisliğini tercih etmiş olmam iş bulma sürecinde bana bir handikap yaratır mı? Ben elektrik ve elektronik mühendisliğinden mezun olmuş birisi olarak enerji sektöründeki özel şirketlerde ( Enerjisa vs. ) Elektrik mühendisi olarak çalışabilir miyim?
Uzmanlığımı elektrik mühendisliği üzerine kurmak istiyorum. Sektörde kullanılan uygulamalardan hangilerini öğrenim hayatım esnasında öğrenmemin bana işe alım sürecinde faydası olacağını merak ediyorum.
Bu konu hakkında tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
Şimdi biraz tereddütte bulunduğum konudan size bahsetmek istiyorum.
Öncelikle merak ettiğim konu şudur. Ülkemizde bölüm olarak Elektrik ve Elektronik mühendisliği, düz Elektrik mühendisliğine göre çok daha fazla revaçta. Elektrik ve elektronik mühendisliğinden mezun olmuş bir mühendisin SMM belgelerini elde edecek dersleri aldığı takdirde, Elektrik mühendisliğinden mezun olmuş mühendisten imza yetkisi açısından bir eksiği oluyor mu? Elektrik mühendisliği yerine Elektrik ve Elektronik mühendisliğini tercih etmiş olmam iş bulma sürecinde bana bir handikap yaratır mı? Ben elektrik ve elektronik mühendisliğinden mezun olmuş birisi olarak enerji sektöründeki özel şirketlerde ( Enerjisa vs. ) Elektrik mühendisi olarak çalışabilir miyim?
Uzmanlığımı elektrik mühendisliği üzerine kurmak istiyorum. Sektörde kullanılan uygulamalardan hangilerini öğrenim hayatım esnasında öğrenmemin bana işe alım sürecinde faydası olacağını merak ediyorum.
Bu konu hakkında tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.