yakuza283
Üye
Sürekli akım çekileceğinden sigortaya yük binmesin diye 6.6 kw şarj için 40a sigorta kullanın 6lık kablo ile, 32a kullanmayın.Cevap için teşekkür ederim hocam.
Aracı e-şarj da 22 kwh destekli AC ile denediğimde ortalama 6.3 kwh ile şarj etti. O nedenle wallbox tarzı ürünler yerine saatten otopark girişine priz çıkartıp oradan uzatma ile şarj etmeyi planlıyorum. Altyapı trifaze destekliyor. Benim amacım sorunsuz,sağlıklı ve en ucuz sistemi kurmak.
Son tahlilde elektrikçinin önerisine göre 32 veya 40a Sigorta ve röle+ 3x6 kablo (30 metre) planlıyorum. Tavsiyelerinize açığım.
Çok km yapıyorsanız 3 zamanlı tarifeye geçip Gece (22.00-06.00) arası şarj yapabilirsiniz. Elektrik saatindeki saati baz alırsınız. Yaz kış saatinden dolayı 23:00de başlayabilir gece tarifesi ona dikkat edin. Puant (17.00-22.00) saatleri arası elektrik 2 kat daha pahalı oluyor bilginiz olsun. 240 kw kademesi yok bu tarifede.
Ayrıca 6,6 kw şarj yapmak için sözleşme gücünüzün daha yüksek olması gerekebilir. Faturada yazar sözleşme gücü, bakabilir misiniz?
Son düzenleme: