EMO- Elektrik Mühendisleri Odası

EMO sizce Elektrik Mühendislerini temsil edebiliyormu?


  • Kullanılan toplam oy
    142
  • Anket kapatılmış .
Ali arkadasimiza katilmamak elde degil. En somutundan MCS-Engineer deki o ekin kullanilmasina karsi dava acarak tekel bir kuruma geri adim attirdi. Belki de uyelerinin farkinda bile olmadan istihdam sansini arttirdi. Sonuc olarak o unvanin parayla satin alinabilir olmama niteligini korudu! Eger oda nukleere karsi ise altindaki bilimsel gerceklik irdelenmeli! Yarin obur gun hizli (aslinda olmayan) trenin devrilmesine benzer bir durumla karsilasilmamasi icin ugrasiyor gibime geliyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Emo ideolojik görüşlerden başka hiç bir şeyi temsil etmiyor.Başta bulunan kişinin ideolojik görüşü için çalışıyor.Mühendislerin sorunu umurlarında değil.Yıllık 17 trilyonluk gelirin 5 trilyonu içkiye gidiyorsa varın gerisini siz düşünün.

Cok ciddi bir ithamda bulunuyorsunuz, bu bilgiye nasil ulastiniz acaba cok merak ediyorum. Lutfen bizimle de paylasin!
 
Emo ideolojik görüşlerden başka hiç bir şeyi temsil etmiyor.Başta bulunan kişinin ideolojik görüşü için çalışıyor.Mühendislerin sorunu umurlarında değil.Yıllık 17 trilyonluk gelirin 5 trilyonu içkiye gidiyorsa varın gerisini siz düşünün.

Üye iseniz paranızın çarçur olmasına neden göz yumuyorsunuz?Üye olarak denetlemek HAKKINIZve GÖREVİNİZ değil mi?
 
Sn Vurucu05 mesnetsiz sataşmalar içine girmeyin. Söylediğiniz giderler muhtemelen seminer,konferans,gece yemekleri için yapılan masraflardır. Üzerime vazife değilken beni odanın avukatı pozisyonuna soktunuzya sizlere helal olsun.

Ülkemizin gerçeklerini görmezden gelmeyin meslektaşlarım !
Fransa hızlı trende 574,8km hızı nasıl geçerimle uğraşırken bizim adı hızlı tren olarak geçen trenimiz 250km hıza varmadan devrildi .
Ben 1995'de kordsa'dayken Almanlar yeni kord bezi dokuma makinalarını fabrikaya monte ederken bizler ağzımız açık izliyorduk. Fabrikanın eski ünitesinde de hintliler bizim eski döküntü makinalara ağızları açık hayranlıkla bakıyordu(makinaları satın almak için hemen el sıkıştılar.)
Türkiyede yetişmiş alanında çok iyi teknik elemanlar neden yurt dışına kaçırılıyor beyin göçüne maruz kalıyorlar? Nükleer santral araştırması yapan üniversiteli bilim adamları istanbula gelirken uçak kazasında neden öldüler? Senin ülkende bilime,araştırmaya ne kadar önem veriliyor? ne kadar kaynak aktarılıyor ? Ülkemiz zemin olarak bu teknolojilere hazırmı ? Başında daha çözemediği terör sorunu musallatken teröre yeni bir hedef mi sunalım ?

Çok yönlü düşünmezsek,alternatif kaynaklar varken daha şimdiden körükörüne tehlikeli seçeneğe zıplarsak bundan kimler fayda görmüş olacak kimler ileride zararını çekecek? + ve - 'leri tek tek dökün bakalım hangisi fazla gelecek?
 
Son düzenleme:
sn vurucu05 mesnetsiz sataşmalar içine girmeyin. Söylediğiniz giderler muhtemelen seminer,konferans,gece yemekleri için yapılan masraflardır. üzerime vazife değilken beni odanın avukatı pozisyonuna soktunuzya sizlere helal olsun.

ülkemizin gerçeklerini görmezden gelmeyin meslektaşlarım !
Fransa hızlı trende 574,8km hızı nasıl geçerimle uğraşırken bizim adı hızlı tren olarak geçen trenimiz 250km hıza varmadan devrildi .
Ben 1995'de kordsa'dayken almanlar yeni kord bezi dokuma makinalarını fabrikaya monte ederken bizler ağzımız açık izliyorduk. Fabrikanın eski ünitesinde de hintliler bizim eski döküntü makinalara ağızları açık hayranlıkla bakıyordu(makinaları satın almak için hemen el sıkıştılar.)
türkiyede yetişmiş alanında çok iyi teknik elemanlar neden yurt dışına kaçırılıyor beyin göçüne maruz kalıyorlar? Nükleer santral araştırması yapan üniversiteli bilim adamları istanbula gelirken uçak kazasında neden öldüler? Senin ülkende bilime,araştırmaya ne kadar önem veriliyor? Ne kadar kaynak aktarılıyor ? ülkemiz zemin olarak bu teknolojilere hazırmı ? Başında daha çözemediği terör sorunu musallatken teröre yeni bir hedef mi sunalım ?

çok yönlü düşünmezsek,alternatif kaynaklar varken daha şimdiden körükörüne tehlikeli seçeneğe zıplarsak bundan kimler fayda görmüş olacak kimler ileride zararını çekecek? + ve - 'leri tek tek dökün bakalım hangisi fazla gelecek?

nedense söyledikleriniz "devrim arabaları" filmini hatırlattı bana. Ben içerisine siyasi müdahele olmadığı sürece türk insanının herşeyi layıkıyla becerebileceğini düşünmekteyim. Bakın arkadaşlar bu güç çok muntazam bir güçtür. Daha önce de dediğim gibi amerikanın en byük ve en eski denizaltılarından biri 40 yıldır hiç yakıt ikmali yapmadan bir erkeğin yumruğu kadar bir madde yardımıyla devamlı çalışıyor. Mürettebatın oksijenini de üretmek dahil her türlü enerjiyi sağlayabiliyor. Bu çok muntazam bir güç.
Ali abimizin dediği konuya gelecek olursakta ben de karadenizliyim, benim de çevremde o kazadan etkilenmiş insanlar var, ama bu konuda duygusal olmamak lazım. O zamanki teknoloji ile şimdinin arasındaki farktan söz etmeye hiç gerek yok.
Bir arkadaşımızda teröristlere hedef göstermeyelim diyor. Biz böyle düşünürsek zaten terör başarmış olur. Zaten onlarına amacı bizi yıldırmak değil mi?
 
Devrim arabaları filmindeki gibi yerli bir araba imal etmekle Nükleer enerji santrali kurmak arasında bağlantı kurmak Realist düşünceden çıkmak anlamına gelir diye düşünüyorum :)
Bu ülkenin mimarı Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ordu için yapılır, Para için bulunur, Düşman için yenilir. Azmi,şevki ve yaklaşımıyla onun emanetini korumak ve ileriye taşımakla görevli kişiler olarak düşüncelerinize katılmamak elde değil ancak bilim-kurgu yaklaşımdan uzaklaşıp realist düşüncelere yaklaşarak bu hedefe ilermekte fayda var diyorum.
Daha çok çalışalım,engellerle mücadele edelim,başaralım,hak edelim ondan sonra isteyelim...

Ben mecbur kalana kadar alternatif enerji kaynaklarına devam edelim fikrindeyim.
 
Son düzenleme:
devrim arabaları filmindeki gibi yerli bir araba imal etmekle nükleer enerji santrali kurmak arasında bağlantı kurmak realist düşünceden çıkmak anlamına gelir diye düşünüyorum :)
bu ülkenin mimarı ulu önder mustafa kemal atatürk'ün ordu için yapılır, para için bulunur, düşman için yenilir. Azmi,şevki ve yaklaşımıyla onun emanetini korumak ve ileriye taşımakla görevli kişiler olarak düşüncelerinize katılmamak elde değil ancak bilim-kurgu yaklaşımdan uzaklaşıp realist düşüncelere yaklaşarak bu hedefe ilermekte fayda var diyorum.
Daha çok çalışalım,engellerle mücadele edelim,başaralım,hak edelim ondan sonra isteyelim...

üzülerek size katılmadığımı bildirmek isterim. Ben o zamanki yerli araba yapma fikriyle şu anda nükleer santral kurma fikri arasında mantalite farkı olmadığını düşünmekteyim.
 
Elektrik Mühendisleri Odası açıklamalarından bir örnek; Gördüğünüz gibi Elektrik Mühendislerinin sorunları ile çok alakalı !!!!
----------
ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASI

1 Mayıs Yeniden Mücadele Günü:

Çalışma süresi günlük 8 saatten 7 saate çekilsin!

Küresel kapitalizmin kar hırsı krizleri beraberinde getirmekte, her kriz döneminde emekçi kesimlere daha fazla yük bindirilmektedir. Sermayenin krizi yine emekçilere fatura edilmektedir. İşten çıkarmalar ve işsizlik giderek artmakta; çalışma koşulları ağırlaşmakta; düşük ücret politikası yaygınlaşmakta; iş güvenliği ve iş sağlığı koşullarına aykırı çalıştırmalar nedeniyle can kayıpları yaşanmakta; sosyal güvenlik alanında ve çalışanların özlük haklarında sürekli hak gaspları gerçekleşmekte; çalışanlar taşeronlaştırmaya ve esnek istihdama mahkum edilmektedirler.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve çalışma süresinin 8 saate indirilmesi talebiyle 123 yıl önce 1 Mayıs‘ta başlatılan büyük grev, Emekçi Tarihi‘nde mücadele günü olarak yerini almıştır. 1 Mayıs‘ın temsil ettiği değerlere bugünkü kriz ortamında her zamankinden daha fazla ihtiyaç bulunmaktadır.

AKP Hükümeti tarafından geniş halk kesimlerinin yoksulluğu pahasına, sermayeye dönük kriz paketleri açıklanmaktadır. Çalışma hakkını, hatta yaşam hakkını yok ederek sermayeyi krizden kurtarmaya yönelik uygulamaya sokulan devlet destekli liberal politikalar krizin çözümü değil, nedenidir. Belli kesimlere yönelik teşvik paketleri toplumsal barışı yok etmektedir. Otomobil, beyaz eşya, elektronik aletler gibi bazı sektörlere yönelik vergiler değil, geniş halk kesimlerini doğrudan etkileyen temel ürünlerdeki dolaylı vergiler kaldırılmalıdır. Tüketimin canlandırılması gerekçesiyle yapılan alım gücü olan kesimlere yönelik desteklemeler yerine alım gücünü yitirmiş olan kesimler gözetilerek kriz ortamında derinleşmekte olan gelir dağılımı uçurumunun önüne geçilmelidir. Temel gıda maddeleri ve ilaçta dolaylı vergi uygulaması kaldırılmalı; sağlık ve eğitim hakkı her türlü katkı payı ödemesi olmaksızın herkese eşit olarak sağlanmalı; ulaşım, elektrik ve doğalgazda yapılan zamlar geri alınmalıdır.

123 yıllık dönem içerisinde yaşanan hızlı teknolojik gelişme daha insanca yaşam koşulları için kullanılmalı, çalışma saatleri azaltılmalıdır. Bu çerçevede istihdam kayıplarını önlemek ve yeni istihdam olanağı yaratmak üzere çalışma süresi, ücretler düşürülmeden günlük 8 saatten 7 saate indirilmelidir. Böylece işten çıkarmaların, ücretsiz izne çıkarmaların da bir parça önüne geçilebilecektir.

1 Mayıs‘ın bayram ve tatil ilan edilmesi gibi sembolik olarak önemli, ancak Taksim yasağının sürdürülmesi, krizin faturasının emekçilere ödetilmesi gibi uygulamalar nedeniyle içi boş bırakılmış, sözde düzenlemeler toplumsal barışa ve demokrasiye hizmet etmemektedir.

Krizin sermaye için fırsat olarak kullanılmasına izin verilmemeli, çalışanların haklarının gözetildiği, hakça bir paylaşım düzeninin kurulduğu başka bir dünya yaratma umudu yükseltilmelidir. 2009 yılının 1 Mayısı‘nda tüm çalışanları bu taleplerle alanlara davet ediyoruz.

YAŞASIN 1 MAYIS!

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
41. DÖNEM YÖNETİM KURULU
30 Nisan 2009
----------
 
tamam siyaset yapabilir ama üyelerinin de haklarını savunması gerekir emo sadece elektrik mühendislerinin odası da değil elektrik elektronk bilgisayar mühendisliklerinin de odası ama mühendislerin hakkını tartışmak yerine bu tarz değiişik çeşitli eylemlere ağırlık vermesini yanlış buluyorum gerçi ben daha öğrenciyim üye de değilim ama dışardan emo pek iç açıcı görünmüyr bana malesef.
 
Arkadaşlar;

Eğer emo ya üye iseniz biliyorsunuzdur, emo otomatik olarak üyelerine faaliyetleri konusunda bilgilendirme e-mail i atar. Bu e-maillerden sonuncusu bilgisayarıma düştüğünde artık kendimi tutamayıp, emo nun görevinin siyaset değil haklarımızı savunmak olduğu bu tür siyasi işlerle uğraşmamaları gerektiği yazdım. Seçimlerde zaten irite olmuştum, beni daha önce hiç aramamış kişiler nedense seçim zamanı geldiğinde beni cepten arayıp "biz devrimci mühendisler grubu", "bizler demokrat mühendiler" vs vs isimlerle oy istediler, bende arayan herkese bırakın siyaseti dedim ve seçimlere de gitmedim çünkü bana hitap eden bana hizmet edeceğine inandığım bir ekip bulamadım. Anlamıyorum bu tür amaca hizmet etmeyen isimler nedir. zaten üniversitede yeterince irite olmadık mı bu siyasi olaylardan nalet olsun diyorum...

Neyse; e-mailim de "bırakın böyle saçma sapan siyasi işlerle" uğraşmayı dedim diye bana kendilerine hakaret ettiğimi söylediler birkaç yazışmamız daha oldu ama sonunda ben emo ile yazışırken karşımda olayı kişiselleştirmiş bir yazman arkadaşla yazışır hale geldim. Neymiş ben polemik yaratıyormuşum, emo nun görevi işçilerin ve halkımızın haklarını savunmakmış, birçok mühendis işçi olarak çalışıyormuş vs vs. Peki benim haklarımı kim savunacak?

Bence artık şunun anlaşılması lazım, artık sağ-sol diye birşey kalmadı artık önemli olan hizmettir. eğer amacınıza hizmet etmiyorsanız tarih olmaya mahkumsunuzdur.

Şu anda emo ya para ödemeyi kestim, bakalım emo zahmet edip son attığım e-mail e cevap verecek mi?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,823
Mesajlar
920,775
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst