En çok merak edilen şey?

Evet mühendisiz de avukat değiliz yani kamuyu filan savunduğumuz yok çünkü kamunuın savunulmaya ihtiyacı yok şartlar zaten belli
sadece iyi yanlarını yazıyoruz fakat özeli savunan biri sadece özel yazıp geçiyor.
Hayatta Başarılar.
 
Meraklı elektrikçi amacım polemik değil ancak tabi ki her kamu çalışma temposu bir değil biz burda aklın yolu bir derken bunu da kastetmedik demek istediğimiz yüzlerce kamu kurumu var buralara girmeden araştırmayı yaparsınız termik santrallerde çalışma şartları aşağı yukarı biliniyor sizde bu tempoyu bilerek seçtiniz + buna göre de karşılığını sanırım alıyorsunuz ,sanırım teknikersiniz forumda da okumuşunuzdur ustalara bu forumda nasıl ücretlerin teklif edildiğini, teknikerleri istisnalar saklı olmak üzere varın siz düşünün sigorta sosyal hak saymıyorum bile tabi ki son olarak şunu söylemek lazım mühendisi extra bir olgu olarak görmüyor kimse ama ben hiçbir kamu kurumunda teknikerle mühendisin aynı şartlarda çalıştığını duymadım zaten burda kamuyu savunan arkadaşların çoğu da mühendis yanlış bilmiyorsam
Sayın Mexico arkadaşım elbette polemikten kaçınmak lazım ve bende sizingibi polemik amacı ile yazmadım.Kamu da her yerde çalışma temposu aynı olmadığını belirttim,haklısınız kamuyu kambur haline getiren yerlerde var amenna...ve ben bu tempodan hiç şikayet etmedim sadece kamuda böyle yerlerde var bilinsin diye yazdım,canı gönülden istiyorum ki maddi manevi hertürlü imkanlara sahip güzel bir işyerinde herkes çalışsın,bizim işyeri için söylüyorum teknisyenler en alttan vardiya amirliğine kadar tüm kadrolarda bilfiil çalışırken mühendis arkadaşlar genelde masa başı işlerdedir,çok nadirdir arıza ekibi ile işin başında fiili olarak müdahil olan mühendis arkadaş....kısaca ben çalışmış olduğum kamu işyerinin bir resmini çekmek istedim,olumlu olumsuz tüm değerlendirmelere açık bir konu.Selam ve muhabbetle....
 
Merakle elektrikçi bey teknik işlerle elbette adından da göreceğiniz gibi tekniker,teknisyenler ilgilenecektir mühendisin masabaşı diyerek küçümsediğiniz işler olmazsa siz yoksunuz sizlerin teknik çalışmaları olmsada mühendisin masa başında yaptığı işin anlamı yoktur kaç yıldır bir kamu çalışanı olarak size iş bölümünü anlatacak değilim fakat bir tekniker/teknisyen nasıl bir mühendsin hesaplarını yapamıyorsa mühendisin de teknik olarak bazı şeyleri yapamaması normaldir lütfen bir taraf çalışıyor bir taraf yatıyor olarak olayı göstermeyiniz bu ülkede herkes birşeyler yappıyor ki devlet maaş veriyor aksi takdirde sizin farkettiğinizi devlet erkanları da fark edebilecek yetenekte olup bu kişilere ihtiyaç yoksa alım yapmazdı.
 
Hocam inadına masa başı çalışacam, bu kadar insan kötülediğine göre gerçekten masa başında çalışmak çok yi bir şey. Napalım Türk mantığı böyle işliyor.
 
Benim şaşırdığım bunları bu kişinin yazması sen zaten kamuda çalışıyorsun ama işte bu kişinin içinde de belli ki mühendislik kalmış bence onun bir ara masabaşından kalknası lazım sabahtan beri çevrimiçi telefondanmı giriyon yoksa meraklı bey ya da kesin bilgisayarı açık unutmuşşundur sen değil mi yelek87 nin de başak bir konuda dediği gibi fazla face e takılma
 
Meraklı abimiz iyidiri hoştur, saat 4`ü geçti belki vardiya bitmiştir . :) Ben o lafımı malum bir zata söylemiştim, ikide bir mühendislere laf sokan zatı muhtereme.

Bu arada meraklı abimizin masa başı fotoğrafıda yakıyor sorma gitsin :)
 
Meraklı abimiz iyidiri hoştur, saat 4`ü geçti belki vardiya bitmiştir . :) Ben o lafımı malum bir zata söylemiştim, ikide bir mühendislere laf sokan zatı muhtereme.
Benim de şaşırdığım bu ya ben de meraklı beyi öyle düşünüyordum fakat bu son mesajı beni oldukça şaşırttı ve onun dahi böyle düşünmesi beni üzdü sadece.O zatı muhteremi tanıyorum sanırım şu an onun sayesinde katılımcı üye oldum zaten
 
Bazı şeyleri normal karşılıyorum, malesef toplumumuz bazı şeyleri aşamamışız. O yüzden bazı durumlarda tavsiyeleri dinlerken bunlarıda hesaba katıyorum. Meraklı elektrikçi abimiz iyi yürekli ve yardımcı olmayan çalışan bir büyüğümüzdür. Orda cevaba göre böyle bir mesaj attığını düşünüyorum.
 
Bu arada meraklı abimizin masa başı fotoğrafıda yakıyor sorma gitsin :)
O fotoğrafı aslında sahada çektirmiş ama sonra montaj filan sanki masabaşı göstermiş çok ayıp masabaşı çalışmak çok ayıp çıkın bakalım devlette n biraz da ben ayıp işleyeceğim merak ettim nasıl bir duygu :)
 
evet aynı duruma bende şahit oldum izmirde büyük bir firmanın termik santralinde iş yaparken yurtdışından bir eleman biz sabah 8 akşam 8 çalışırken adam tam da sizin bahsettiğiniz şartlarda istisnasız çalıştı ona biz 8 e kadar burdayız sende kal dendiğinde adam tınmadı bile benim mesaim bitmiştir dedi + adam ülkesi dışında olduğundan her gün,saat, extra alıyormuş anlattığı, bizse mesaisiz niye biz sözde beyaz yakalıydık, mühendislerde mesai olmazmış,ha tuvalet vs börek olayına gelince biz bunları yaşamadan orda çalıştık.

Avrupada sistem yerli yerine oturmuş durumda. Gerçek anlamda bir işçi sendikası var. Uzun yıllara dayanan bir emek mücadelesi var.

Bizdeki herşey gibi işçi örgütlenmesinde de değişik nedenlerden ötürü sorunlar var.

-Bundan 10-15 sene önce 1 maaş hatta daha fazlasının alınabildiği vergi iadesi vardı. Buhar oldu.

-10-15 sene önce 50-55 yaşlarında emekli olunabiliyordu. 65 e çıktı.

-Kıdem tazminatı hem yarı yarıya düşürülüyor. Hem de akıbeti mechul olacak.

-İşsizlik kesintisi var. Ama kesilen paranın büyük çoğunluğu bütçe açık kapamaya gidiyor. İşsizin eline kısa bir süreliğine güdük bir para geçiyor.

-Farklı olarak 10 sene öncesine göre asgari ücretin biraz üzerinde olan alt memur maaşları 1600TL yi geçmiş sanırım. Ama asgari ücreti 600TL olarak çalışana layık gören de onlar. Bir taraftda 1600TL yi verirken diğer tarafda özelde çalışan için uygun gördükleri 600TL.

Sonuç olarak gerek özel, gerek kamu çalışanı için ilk 3 madde aleyhinde olan bir durum. Bu süre içinde geçen bu kadar olumsuz tablo varken ilerde gerek özel gerek memurlar için de daha olumsuz gelişmeler olmayacağının bir garantisi var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,900
Mesajlar
921,487
Kullanıcılar
451,048
Son üye
Yates

Yeni konular

Geri
Üst