sfenksant
Üye
arkadaşlar ben otelin birine 12 kademeli entesin 12 cs rölesini kullanarak 6 kademesi monofaze olmak kaydıyla kompansazyon panosu yaptım tmş den sonra 3 akım trf kullandım (200/5) gerilimleri ise herhangi bir noktadan şemaya uyarak aldım şebekenin akımları 25 40 60 dı ben bunları düzelterek 35 42 44 yaptım tabi bu bazen değişiklik gösteriyor röle yi bienler bilir sayaç vazifeside yapabiliyor onun için ilk başta sayaç olarak okudum ve oranlar %4 %3 olarak görülüyordu (rölede) onun için hiç ben sayaca dikkat etmedim daha sonra sayacın %36 ve %24 olarak cezalara girdiğini fark ettim fakat ne yaptımsa ben bunu ayarlayamadım başka röle taktım bu oranlar yükseldi ancak bi şey dikkatimi çekti en son gittiğimde akım trf polerite uçlarını röleye götürdüm diğer uçlarıda şöntleyip toprağa götürdüm röleded şöntledim ve akım trf götürdüm işte tam bu sırada röleden gelen toprak ucunu akım trf şönt ucuna deyirdiğimde röle üzerindeki akımların bir anda değiştiğini gördüm ucu çektğimde ise akımlar dengeleniyordu bende bağlamadım şimdi ise %36 ve %24 olarak yine cezaya giriyor
acaba sorun nedir yardım edin ben bu işten bişey anlamadım onlarca kompanzasyon panosu yaptım ben böyle bi sorunla ilk defa karşılaşıyorum
acaba sorun nedir yardım edin ben bu işten bişey anlamadım onlarca kompanzasyon panosu yaptım ben böyle bi sorunla ilk defa karşılaşıyorum