Bir fabrika da çalışıyordum fabrika kore firmasıydı ve makineler Koreden gelmişti makinelerin içine 380-220vac düşüren trafolar vardı ve bu nedenle nötr kullanılmıyordu fakat benden önce elektrikçi toprak yerine makinelere nötr çekmiş 2,5 luk kablo ilede 130 kw ve 30kw makinelere toraklama yapmıştı bu makineler kauçuk enjeksiyon makinesi olduğu içinde çiller soğutma sistemi vardı kaçak akım tutmuyordu bu fabrikanın bütün tesisatlarını elden geçirdim makinelerin plc sistemine ups takmamı istediler makinerde nötr olmaması gerekirken eski elektrikçi nötr çektiği için ups leresdes şebekesden gelen direk nötr verilmişti bunlarıda trafaodan gelen nötrle değiştirdim bazı makineler vardı kumanda devresi 110vac bu makinelerde 22s0vac ups çalıştırmak için 2s adet trafo kullandım makinenin trafosu 110 vac çeviriyor bunu 220vac çevirdim sonra tekrar 110 vac çevirip plc verdim.Ve şuan o fabrikada bütün makine ve aydınlatma sistemi 30mA kaçak akımla korunmaktadır
300mA hayat koruma değeri değildir makinelerin tesisatında revizyon yapmak gerekebilir birde bazı süürücüler 30mA de sorun çıkartır bu makinelerde bağışık tip denilen sürücü devrelerinde çalışması için firmalar tarafsınadan özel üretilen kaçak akımlar kullanmak gerekir fakat bu kaçak akımlar normalleri 100 tl ise bağışık tipler 250 tl dir bunları kullanmak gerekir