Güneş paneli sistem arızası

Load hicbirsekil de çıkış voltaj gerilimi yok. Yalnız inverterime akü uçlarından veriyorum yani kontrolcuden, inverterim yine aynısı gibi kırmızı yanıyor. Akunun boşta gerilimi 13 volt civarı , akü üzerindeki yukteki gerilimde 16 volt. İnverter 220 v çıkış
 

Ekli dosyalar

  • 1460975747494.jpg
    1460975747494.jpg
    159.5 KB · Görüntüleme: 16
  • 1460975800727.jpg
    1460975800727.jpg
    277.1 KB · Görüntüleme: 18
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Load ucundan voltaj gelmemesi iki nedenden olabilir. Biri yanlis ayar bir digeri ise arizali olabilir.

Bunun disinda inverterinizi direkt akuye baglayinca calismiyor mu? Ikinci sorununuz bu mu? Tam anlayamadim. Bir de aku yuksuz iken 13 volt yuk bagli iken 16 volt konusunu anlayamadim .

Eger ayarlari yaptiginiz halde load ucuna voltaj gelmiyor ise sarj regulatoru arizali olabilir. Belki basit bisey olabilir.

Inverteriniz kirmizi isik vererek calismiyor mu?
 
Evet aslında inverterim çalışmıyor yani calisiyor ama isik yesile gecmiyor ,nedenini aldığım yere sorduğumda ise cevaben sunu söylüyor, akün yetersizdir güç yetersiz geliyor diyor. Bunu tam anlamıyla anlamanın bir yolu var yarın sipariş verdiğim jel akü m gelecek inş onu deneyecem, o zaman anlayzcagiz.

Dediginiz i yaptım kontrolcuyu her kademe çalıştırdım ama o load +- kısımlarından hiç voltaj alamadım saat ayarı da yaptım olmadı buna karşılık bende load kısmından değilde direk kontrolcunun aku uçlarından inveretere verdim bunu ifade etmiştim bir öncekinden.

Kontrolcu için başka çözüm yolu kalmadiysa içini açıp yanan bir elektronik parça var mı onu analayacagz sanırım.

Son olarak sisteme akuyu baglamadgimda panel uçlarından gelen voltaj 20 volt civarı akuyu sisteme koyfugumda 16 volt a dusuyor panel gerilimi ve akuye geçen gerilim.

İlgilendigin için teşekkürler Serkan.
 
1 akunun yetersiz gucun yetersiz olmasini su sekilde test edersiniz. Inverteri baglayin bu sirada aku voltajini olcun. Akunuz alt limit degerine dusuyorsa akunuz olu yada yetersiz diyebiliriz. Ama inverter bagli iken aku voltajiniz 12 volt mertebelerinde geziyor ise akunuzde sorun yok diyebilirim. Inverterinizi arabaniiz var ise arac akusunde de test edebilirdiniz. Jel aku gelecekse onunlada test edebilirsiniz.

2 sarj regulatorunun tum ayarlari normal ise icine bakmakta fayda var. Icinde sigorta var olabilir load klemensinin akimini astiysaniz sigortasi atmis olabilir.

Rica ederim. Regulatoru yurt disindan mi getirttiniz? Kaca aldiniz? Na kadarlik paneliniz var? Kac watt? 12 volt 24 volt calisabiliyor mu?

Kolay gelsin
 
Yarın tekrar kurunca anlayacagiz sistemi inş.
10 A lik kontrolcu , 600 watt lik inverter, 150 wattlik panel, Türkiye den aldım tüm sistemi toplamda 700 liraya mal oldu.
 
Merhaba, 65 ah lik jel akuyu sisteme bagladim, inverter çalıştı uçlarından 220 aldım ama 90 watlik bir dizustu bilgisayar i calistirmadi ya da 2*40 wattlik floresana göz kirptirdi sadece bu nun nedeni , akuyu tam anlamıyla şarj etmesi mi lazım ylaniz akunun bostaki uçlarından 12,9 volt civarı bir gerilim aldım.
 
Bu ölçümünüzü aküye inverter bağlı ve yük altında lçebilirmisiniz? Akü voltajı kaça kadar düşüyor. Bunu görelim. Alt limite düşüyorsa tamam akü şarjlı olmadığı için diyebiliriz. Ama yok akü voltajı atıyorum 11.90 volt ama yine arızaya geçiyor ise sorun inverterde diyebiliriz.

Bence inverterinizde sorun var.

İnverterin güç kabloları nasıl kaç metre ve kaçlık kablo kullanıyorsunuz uygunsuz çap yada uzunlukta kablo aynı sorunu yol açabilir.
 
Tmm o dediğinizi denerim, inverter kabloları 2,5 mm2 ttr kablo kullandım, yalnız ben inverteri arızaya göndermiştim çalışır bir şekilde bana geri gönderdiklerini söylediler hatta küçük bir el matkabını çalıştırır vaziyetteymiş. İnverter 600 wattlık bu sistem 600 waata kadar olan tüm cizhazları calıstrması gerekmektedir. yalnız şunu merak ediyorum bir de panelden kontrolcüye uzanan kablo aralığı mesafe 15 metre bu sorun olur mu acaba.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,873
Mesajlar
921,197
Kullanıcılar
450,996
Son üye
cillop

Yeni konular

Geri
Üst