Güneş paneli sistem arızası

yalnız daha önce floresanı kısa süreliğne yakmıştım bunu baştaki yazılarımda da belirtmştim yani ortalama 5 dk gibi çalışmıştı.
 
220 volt 600 watt teorik olarak dönüşüm verimini %100 farzedersek

600 / 12 = 50 amper maksimum yükte çeker. Bu maksimum yük için 2.5 mm2 lik kablo uygun değil. 4 lük yada 6 lık kablo ve akü inverter arasını oldukça kısa tutunuz. 50 cm yada 1 metre gibi düşünün.

15 mt kabloda ne kadar gerilim düşümü olur hesaplayamam. Panel şarj regülatöründe de 2.5 mm2 lik kablo kullandınız. Akım çok yüksek olmadığı için net bişey söyleyemem kurtarabilirde ölçümlerinizde 16 volt okuduğunuzu yazmıştınız. Normal gibi değer.

Akü voltajını yük altında ölçmediniz hala sanırım inverterin yanında değilsiniz. Bu yük altındaki akü voltajı şarjın yeterli olup olmadığı bilgisini verecek bize. Eğer var ise inverterinizin üzerindeki minimum çalışma geriliminide verirseniz iyi olur. Üzerinde yazmasa bile kutusunda yada prospektüsünde yazar.

Tek bir fluoresant lamba o cihazı test edebilmek için yeterli değildir.
 
Sistem bağlantım aşağıdaki resimde görülen load+- uclarını cıkarıp ortada ki aküye giden uçlara bağladım çünkü load kısmından hiçbirşekilde enerji alamıyordum. Bu bir sorun teşkl eder mi değiştirdiğim uçlar inverter e giden uçlar oluyor haliyle ve kesitte belli oluyor.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20160418_094620.jpg
    IMG_20160418_094620.jpg
    403.5 KB · Görüntüleme: 13
Söylediğim gibi çok uzun olmamalı kablo kesiti ince kalınlaştırmalısınız.

Bence inverter bağlantısını şarj regülatörü üzerinden değilde akünüzü kalın kablolarla Sigorta panosuna girin. Daha sonra sigorta panosundan invertere girin. Akü ile inverter ve şarj regülatörü arasında sigortalarınız olsun. Ve söylediğim gibi inverteriniz iyi akım çeker tam yükte. Bu yükü karşılayacak kalınlıkta kablo kullanınız.
 
Şimdi yeni aküyle şarj regülatörünü dener misiniz?Sanki regülatörde akü voltajı düşük
iken çalışmama gibi bir durum var diye hatırlıyorum.
 
sistemin yanında değilim malesef yarın ölçümümü gerçekleştirebilirim, tamm akü inverter arasını kısa tutacağım. panelden kontrolcüye gelen kablo kesiti ,1,5 mm 2 lik kullndım diğer kablo kesitlerinin hepsi enaz 2,5 mm2 lik. Yaalnız inverter ile bana gelen pabuçlu akü kablosu var o kalın gerçekten ince telli 40 cm boyu ben ona haliyle ek yaptım 2,5 mm2 lik kabloyla kontrolcü üzerinde görülen sarı kablllar ek yaptığımdır akü kablosuna.
 
Bence şahsi fikrim 15 metre Panel kontrolcü arası kablonuzun kesiti ince.

İnverterle gelen kablo gereken akım için gerekli çap ve 40 cm boyunda olması benimde önerdiğim gibi kablo zaafiyetini önlemek için kısa tutmuşlar. Şimdilik inverteri kontrolcü akü çıkışından ayırınız ve direkt akü kutup başından bağlayınız. Kablonuz ince olduğu için yük çekmek istediğinizde kablo üzerinde voltaj düşümü gerçekleşir. Bu durumda inverter akü boş yada düşük voltaj arızasına geçecektir.
 
ben kullandığım sigortayı invreter çıkışına yani 220 yi aldıktan sonra koydum. sisteme bir de paket şalter koydum inverter ile akü arasında oda buralarda hep 2,5 mm2 kullandım. tamm akü ile inveretr arasına 4 lük kablo kullanacağım.
 
Aslında bana 1,5 mm kullanmamı ve tüm sistem de kullanmamı bu işlerle uğraşan bir arakadaşım tavsiye etmişti. görüşlerinize saygı duyarım orta da bir sorun var çünkü.
 
Akü çıkışına Sigorta önermemin nedeni burada gücü sağlayan akü.

Aynı ev gibi düşünün şebeke dağıtımdan gelen hat evimizde ilk başta sigorta panosuna girerek eve dağılır.

Sizin sistemde enerji kaynağınız akü olduğu için akü çıkışında sigortanız olmalı. Eğer sisteminizde bir kısa devre durumu gerçekleşir ise bunu ne akünüz anlar ne kablolarınız allah korusun cayır cayır yanar.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,806
Mesajlar
930,280
Kullanıcılar
452,608
Son üye
murat620

Yeni konular

Geri
Üst