blackhand98
Üye
Sn Şef öncelikle isiz tebrik ediyorum eğer sizinde izniniz olursa bu projeyi bitirme tezi olarak yapmak istiyorum.fakat kafama birkaç detay takıldı bunları anlamadan projeyi boşu boşuna alıp rezil olmayayım.
SORU:Amacım sizin sisteminizi kurup 50cm lik PVC kanatlarla bir tane 12v luk lambayı direk olarak alternatör veya dc motora bağlayarak yanmasını sağlamak.
1-12v luk lambayı bu sistemle az da olsa yakmak mümkün mü?
2-12v lluk bir lambayı yakmak için
kamyon veya otobüslerdeki çıkma şarj dinamosunu sizinde anlattığınız gibi alternatöre dönüştürdükten sonra rüzgar türbinlerini ile alternatör mili arasına, deviri artırmak için araya dişli sistemi veya kasnak koyarsak
pervanelerin dönmesi çok mu zorlaşır veya
dişliye gerek kalmadan lambayı yakma mümkün mü(Tabi yüksek devirlere çıkmadan
ÖR:1000 devir gibi)
ben bu işin devir sayısı volt arasındaki ilişkiyi anladım.verimlilik çok önemli yapacağım alterenatörü DEVİR sayısını ve çıkış voltunu bilmediğim için bunu sordum.
yani lambayı yakmak için çok zorlanırmıyım
veya kolaylıkla bu işi yapabilirmiyim
TABİ BURDA BULACAĞIM ALTENATÖR VEYA DC MOTOR ÇOK ÖNEMLİ
İŞİN ÖZÜ :12v luk lambayı yakmak için gerkli olan verileri(d/d Volt watt amperi) dcmotor veya şarj dinamosu piyasadan kolaylıkla sağlaya bilirmiyim?
bu işle ilgilenen arkadaşlar soruma yardımcı olurlarsa sevinirim.
Teşekkürler
SORU:Amacım sizin sisteminizi kurup 50cm lik PVC kanatlarla bir tane 12v luk lambayı direk olarak alternatör veya dc motora bağlayarak yanmasını sağlamak.
1-12v luk lambayı bu sistemle az da olsa yakmak mümkün mü?
2-12v lluk bir lambayı yakmak için
kamyon veya otobüslerdeki çıkma şarj dinamosunu sizinde anlattığınız gibi alternatöre dönüştürdükten sonra rüzgar türbinlerini ile alternatör mili arasına, deviri artırmak için araya dişli sistemi veya kasnak koyarsak
pervanelerin dönmesi çok mu zorlaşır veya
dişliye gerek kalmadan lambayı yakma mümkün mü(Tabi yüksek devirlere çıkmadan
ÖR:1000 devir gibi)
ben bu işin devir sayısı volt arasındaki ilişkiyi anladım.verimlilik çok önemli yapacağım alterenatörü DEVİR sayısını ve çıkış voltunu bilmediğim için bunu sordum.
yani lambayı yakmak için çok zorlanırmıyım
veya kolaylıkla bu işi yapabilirmiyim
TABİ BURDA BULACAĞIM ALTENATÖR VEYA DC MOTOR ÇOK ÖNEMLİ
İŞİN ÖZÜ :12v luk lambayı yakmak için gerkli olan verileri(d/d Volt watt amperi) dcmotor veya şarj dinamosu piyasadan kolaylıkla sağlaya bilirmiyim?
bu işle ilgilenen arkadaşlar soruma yardımcı olurlarsa sevinirim.
Teşekkürler