Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

Sağol ŞEF !
Çalışmalarınızı zevle takip ediyorum. Kendi üretiminiz olması işi daha da güzelleştiriyor..
Ben de bir araştırayım bakalım güzel bişeyler buluruz belki
Size iyi çalışmalar

saygılar..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar !
Son yaptığım araba alternatöründen modifiye edilmiş alternatör resimleri aşağıda.
 

Ekli dosyalar

  • SD530222.jpg
    SD530222.jpg
    50.5 KB · Görüntüleme: 729
  • SD530223.jpg
    SD530223.jpg
    35.5 KB · Görüntüleme: 591
iyi günler epeydir yazılanları takip ediyorum . bu konu ile ilgili nete epey araştırma yaptım , sizin bildiğiniz gibi ele tutulur birşeyler bulamamadım uzatmadan konuya girmek istiyorum.
ben işe tersten başladım . 6 adet kuru tip akü aldım 12v 115a ve 1200w lık modifiye sinüs invertör sipariş verdim.
bağ evim var hafta sonları gidiyorum evde bir su sebili şenocak , bir büro buzdolabı regal marka ve odalarda tasaruf ampulü aydınlatma , birazda letlerden yapılmış çevre aydınlatması.
şimdilik bu 6 akü toplam 690a yapan akülerle ne kadar idare edecek ona bakacam , sonra aküleri şarj etmek için uğraşacam.eğer cumartesi pazar 2 gün işimi görürse aküler. güneş paneli veya rüzgar türbünü ile bir haftada şarj edip hafta sonu kulanırım , güçlerimi ona göre seçmek istiyorum,burdaki yazılar baya beni gaza getirdi rüzgar türbününü kendim yapmak istiyorum .
not : şimdilik aküleri 3kw şenerötörle şarj edecem . saygılar..
 
Arkadaşlar !
Son yaptığım araba alternatöründen modifiye edilmiş alternatör resimleri aşağıda.



şefim benim bi fikrim var;
bu araba dinamosunun gücünü artırabilirz diye düşünüyorum. Aynısından bir tane daha bulursanız 2 oluğu birbirine kaynak yapıp milide aynı şekilde ucunu kesip öteki hereketli mile tam merkezde olcak şekilde bağlantısını sağlarız (Balans önemli bunu yaparken). ve bu şekilde yeni oluşturduğumuz statorun sargılarını da yenilersek oluk boyuna göre sanıyorum ki gücü artırmış oluruz. statorun etrafına kafes yapıp bu kafesin sagına soluna ayaklık kaynak yaparız. Ayaklıkları da sabit bir düz panel üzerine sabitleriz somunla civatayla. Milide statorun merkezinde olacak şekilde tutup statorun sabitlendiği panel arasındaki mesafeyi ölçeriz ve rulmanlarada aynı şekilde ayak yapıp aldığımız ölçü mesafesine göre panele sabitleriz. Rulamanlara ayak yaparken tek bı mil üzerine kaynatmamak lazım. Sağa sola hareket etmeyecek şekilde kaynatmak lazım ki hareket anında merkezden uzaklaşmasın mil. Sizce nasıl olur şefim ?
 
resimdeki zaten sizin anlattıgınız şekilde yapılmış bir alternatör...
şefim eline sağlık...
 
Yukarda anlattığım ve resmini verdiğim alternatörü türbine monte ettim.
Türbin kanatlarını alüminyum kompozit malzeme denilen bir malzemeden yaptım. Kanat genişliği 20 cm. uzunluk 100 cm. Pervane çapı 200 cm.

Kanatların bağlı olduğu mil ile alternatör mili arasında 1/3 oranında kasnak kayış sistemi var. Kanatlar 1 tur döndüğünde alternatör 3 tur dönüyor.

Kanatlar 70 - 80 devirde dönerken çok rahat 12 v. 100 w. yani 8 amper alabiliyorum.
Yüksek binaların arasında olduğu için sürekli rüzgar alamıyorum. İnşaallah yakında bir köye monte edeceğim. O zaman verimi göreceğiz.
 

Ekli dosyalar

  • SD530459.jpg
    SD530459.jpg
    20 KB · Görüntüleme: 516
Çok ilgi çekici bir konu ..Haytım boyunca hep bir ırmağın kıyısında evim olmasını ve evimde de internet olmasını hayal etmiştim..Şu an bu hedefime biraz olsun yaklaştığımı hissediyorum..Köyde, şehirin o kaosundan uzakta denize yarı cephe bir yere ev yapıyorum..İnşallah elektirk ihityacını güneş panelleri ya da rüzgar gücüyle sağlamak istiyorum..

Bu amaclka sabah 11 den şu ana kadar internette okumadığım sayfa kalmadı..Ki bu konu başlığındaki 18 sayfa da buna dahil..

Sevgili şefimi ve diğer arkadaşları tebrik ediyorum bu çalışmalrından dolayı..Ve sayın şefin en son ki projesinin çok olumlu sonuç vermesi de adeta ben başarmışım gibi bana mutluluk verdi, paylaşamk isterim..18 sayfanın tamamını okuyunca insan bir film izlemiş gibi oluyor..:)

neyse sonuçta bu forumdan ayrıldıktan sonra muhtemelen bir alternatör nasıl yapılır forumlarını geziyor olacağım.:Çünkü sonuçta tıkanılan teknokta burası..

1.Kanatlar yapılır...

2.Aküler temin edilir

3.Akü şarj devresi bulunur

4.Ama uygun devirde uygun voltajı sağlayacak alternatör nasıl bulunacak?...


Öyleyse inşallah bundan sonraki arkadaşlar düşük devirli bir alternatörün nasıl yapılacağı konusunda tecrübe ve fikirlerini paylaşırlarsa bu topiğin çok daha yararlı olmasına katkıda bulunmuş olacaklardır..

emeği geçne tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ederim...
 
şefim ben yeniyim aranızda. Anladığım kadarıyla size gerçekten çok saygı duyuyolar. bencede bu saygıyı hakediyorsunuz. şefim sayfaları baştan sonuna kadar ilgiyle okudum ve bende karar verdim rüzgar türbini yapmayı. sizden ricam sağolasınız her şeyi anlatmaya çalışmıssınız ama resimli anlatımlarda sadece pervane kısmını anlatmışsınız benim derdim pervaneden sonraki kısım çiziminizdeki demir mil, rulmanlar, bakır biliezik, fırçalar ve galvanizli boru kısmı. sizden ricam bu kısımları daha ayrıntılı anlatırmısınız yada çizermisiniz o kısımları anlayamadım neden rulman kullanıyoruz kabla kanalını açarmısınız mesale. Bu sorunlarımla ilgilenirseniz çok sevinirim.
 
şefim online gözüküyorsunuz size özel msj yazamıyorum lütfen msjıma cevap verirseniz sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,824
Mesajlar
920,785
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst