Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

Merhaba arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum.sabahtan beri tam 37 sayfa yazı okudum.yeni şeyler öğrendim.Özellikle şef ustanın paylaşımları ders verir nitelikte.Son zamanlarda ben de bu tür işlerle ilgilenmeye başladım.Solar enerjiye yöneldim.çok maliyetli olduğuna karar verdim.Bu aralar rüzgar türbinlerini inceliyorum.Ama bir de manyetik motor var.Bunun olamayacağını düşünenler çoğunlukta olmakla beraber.internette manyetik motorla ilgili yüzlerce video var.Şef ustam hiç manyetik motora yoğunlaştınız mı?
burada perendev motoru var bakmakta fayda var.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
o kadar çok merak ediyorum ki bu konuları oku oku bi hal oldum =) şef hocam ben bi tane çamaşır makinesi motoru spariş ettim ama galiba onla da elektrik üretilmiyor =( onun dışında elimde de bi tane teyp motoru var onla da galiba sadece led çalıştırabilirim =( bana ne önerirsiniz? şimdiden teşekkür ederim.. çalışmalarınızın devamını diliyorum...
 
o kadar çok merak ediyorum ki bu konuları oku oku bi hal oldum =) şef hocam ben bi tane çamaşır makinesi motoru spariş ettim ama galiba onla da elektrik üretilmiyor =( onun dışında elimde de bi tane teyp motoru var onla da galiba sadece led çalıştırabilirim =( bana ne önerirsiniz? şimdiden teşekkür ederim.. çalışmalarınızın devamını diliyorum...
Otomatik Kumanda bölümünde Bitirme projesi başlıklı konuyu takip etmenizi öneririm. Orada herşeyi en başından itibaren anlatmaya başladım.

Yönetici arkadaşlardan rica etsem bu konuyu Genel elektrik bölümünde bulunan yenilenebilir enerji bölümüne taşıyabilirlermi acaba.
 
sayın 4q lu arkadaşım şefimin paylaşımlarını dikkatli okursan ölçüler hakkında daha net bilgileri edinedilirsn pvc boru et kalınlığı 4 mm 150*50 lik olacak.Tabi bu ölçüler yükselti ve rüzgarin şiddetine göre istenilen uygun değerlere çekilebilir
 
Sayın ERMAHLU,
verdiğiniz bilgiler elektrik üretimindeki avantaj ve dezavantajlara yeterince ışık turmuş.
ayrıca bu konudaki yasaları okuyupta anlamak ayrı bir meziyet olduğundan verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim..

ortalama aylık kullanımım 10.000Kw cıvarında. hali hazırda orta gerilim kapıma kadar gelip kendime ait 400Kw trafo ile enerji kulllanabiliyorum.
Sizin yazdıklarınıza karşılık, sadece kendim kullanmak için 100-200kw arası rüzgar tribünü ile elktrik üretirsem, bunun için devletin benden bir talebi olacakmı? yani ürettiğim enerjinin %100 ü banamı kalacak, yoksa herhangibir vergilendirme olacakmı. Birde kullanacağım tribünün herhangibir lisansa veya kuruluşa sahip olması gerklimidir?

Bu konudada biligilerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim.. İyi çalışmalar dilerim..
 
Merhaba değerli arkadaşlar,
Genel forum kurallarını bilmekle beraber forum kullanmadığımdan hata yapmış olabilirim. Affınıza sığınıyorum.
Forumun bu kısmında genel olarak alternatörler hakkında paylaşım olduğunu gördüm. Alternetörler hakkında çok fazla bilgiye sahip olmamakla birlikte pervaneler konusunda sizlere katkı sağlayabileceğimi sanıyorum. Bu arada kendi yapacağım rüzgar türbini için alternatör bilgileri toplayacağım. Türbinlerin pervane kısımları için birtakım çizim çalışmalarım var. Ancak bunların üreteçlerle birleştirilmesi için gövre çizimlerine veya resimlerine ihtiyacım var. Hem kendi üreteceğim türbin için hemde sizlerin çalışmalarına katkı sağlamak için elinizdeki alternatörlerin (üreteclerin) bir takım çizim ve resimlerine ihtiyacım var. Bu arada jeneratörler yada alternatöler hakkında sadece "elektrik ürettikleri" bilgisine sahibim. Ben sadece pervanenin devirinin nasıl yükseltileceği nasıl daha fazla rüzgar alabileceği gibi bir takım mekanik konularda bilgi sahibiyim. Benim yapmak istediğim rüzgar türbini 0,5-2 KW gücünde olacak. Bunu piyasadan nasıl bulabilirim? Kendim yaparsam nasıl yaparım? Devir sayısı ve voltaj hiç önemli değil.
Ayrıca Makina Ressamı olduğum için her türlü mekanik sorunlarınızı danışabilirsiniz..
 
Şefim sizin bu konulara olan hakimiyetinize ve benim zır cahilliğime dayanarak ki bu çizim bu işten anlayanları güldürebilir benimki sadece merak.
Yukarıdaki resimde alternatörleri daha verimli elektrik üretmelerini sağlamak için ebatları ve ağırlıklarını çok yüksek değerlere taşımadan hatta düşürerek üretebilirmiyiz diye soruyorum.Sizce bu çizimde ki gibi bir alternatör teknik olarak mümkünmü? Ben biraz fazla düz mantıkla hareket ettiğim için böyle bir şekil çıktı. Demek istediğim mil zaten dönüyor mıknatıslar zaten indükleniyor o halde mıknatısları ortaya alırız ve mıknatısların hem içine hem dışına dönecek mile bağlı bakır levhaları yerleştiririz.Ve gövdeye yerleştiririz.Yada tam tersi mile mıkantısları bağlarız göbeğe de bakır sarımı yerleştirirz mıkantıslar bakır sarımın hem içinde hem dışında konuşlanır.Gerekirse iç ve dış arasında yalıtım yapılabilir burda amaç ebatları büyütmeden ağrılığı arttırmadan daha verimli elektrik üretmek.Yada bu zaten bu şekildemi yapılıyor ben boşunamı kafa patlatıyorum?:eek:
 
Merhabalar.Yazılan yorumları ilgi ile okudum bu akşam.Aklıma birşey geldi.Sayın şef hocama danışmak ve sizlerle paylaşmak istedim.Şimdi...Ortada dönen mili döndüren pervaneli bir sistem mevcut evet.Peki bu ortadaki bobin sarılı milin dışındaki mıknatıslı dış kasayıda dönen milin aksi yönüne çeviren bir pervane sistemi olsa...Yani iki yönlü bir pervane sistemi...pervanelerin bir tanesi alternatörün içindeki bobinli mili,diğer yönde duran pervane ise bobinli mili saran mıknatıslı dış kasayı aksi yönlerde çevirseelde edilen devir sayısı 2 katına çıkmazmı? Bu da daha fazla enerji manasına gelmiyormu? saygılar...
 
pratikte olur gibi,ilginç bir yaklaşım denemekte fayda var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,951
Mesajlar
921,999
Kullanıcılar
451,139
Son üye
selvioguz

Yeni konular

Geri
Üst