Hakan Şükür'den Teknik Eğitim Fakültesi Mezunlarına Mühendislik Müjdesi

Sorun da bu zaten; teknik öğretmenlere hamalığı nasip görmek. Kalifiye bir elemanı seyyar satıcı yapmak v.s.
 
Ben bu teknik öğretmenleri anlayamadım bana yardımcı olsunlar bakalım şunlar hakkında:
1.)Size göre özelde mühendis gibi çalıştırılıyorsunuz hatta çok yüksek mevkiler çıkıyormuşsunuz(bir arkdaşa yazmış önceki sayfalarda) madem böyle niye müh. olmak istiyorsunuz derdiniz diploma mı diyoryum ona da hayır peki ne ?????
2.)Kardeşim madem mühendislik istiyordun gierdin 2 yıllık yüksekokula girerdin dgs ye zaten baya dersten muaf oluyorlar 2yıl yüksekokul 2yıldada müh. bitirirdin niye yapmadın 2 yılda bitmezdi demeyin bitiren bizzat gördüğüm arkdaşım var siz niye yapmadınız yok yanlış tercih derseniz size derim ki her yanlışın da cezası var sen de çekeceksin
3.)Nefer nickli arkadaşım önceki sayfalarda sana %5 lik kısmın nasıl seçileceğini sordum ona da cevap yok
Hiçbirine de cevap veremiyorsunuz bence mesleğinize sahip çıkmayı öğreniniz başka mesleklere sahip olmayı değil!
 
Bu sorunun muhattabı ben değilim. Mevcut siyasi irade ya da daha öncekilerini de hiçbir zaman savunmam. Bir çarpıklık olduğu ortada. TEF mezunu ve atanan teknik öğretmen sayılarını orantılarsak sonuç ortada. TEF mezunlarının çoğunluğu özel sektörde çalışıyor. Madem öğretmen olamıyorlar bir ünvanları olması gerekir. Benim şahsi olarak kimsenin ekmeğinde ya da ünvanında gözüm yok. Sadece TEF mezunlarının da özel sektörde bir adı olması gerektiğini düşünüyorum. Her şey bundan ibaret. Bu kadar düşman gözüyle bakmanıza gerek yok. Hepimiz aynı sistemde eziliyoruz, aynı sistemde haklarımız yeniyor.

Hepsini geçtim; bu ülkede meslek lisesi mezunuyuz diye katsayı engeliyle karşılaşan bizdik. 13 yaşından beri Elektrik mesleğini okuyan insan nasıl olur da elektrik mühendisliği okumak isteyince ALAN DIŞI tercih olarak yorumlanır.
ALAN DIŞI elbette çünkü mühendislik eğitimi her yerde her ülkede teorik ağırlıklı yürütülmektedir.Bu teorinin içinde elbette birçok matematiksel fonksiyonlar kullanılır türev integral gibi belki bir mühendis mezun olunca bunları kullanmayacaktır fakat mezun OLMASI İÇİN BUNLARI BİLMESİ VE MÜH. GELİRKENDE BİR ALTYAPISI OLMALIDIR.Yoksa o fakülte uzarda uzar yani size bu alandışı engeli konmayıp mühendisliğe gelseydiniz o fakülte geneliniz için uzardı çünkü meslek lisesinde bunlar ağırlıkta değildir.Uzaması sonucu da sizde orada yerinize gelecek bir öğrencinin gelmesine engel olacaktınız çünkü kontenjanlar öğrenci sayısına bağlı kısaca BİR SIRA İŞGAL EDECEKTİNİZ SADECE
 
Yanlışı savunmaya çalışıyorsunuz. Amacım kimsenin emeğini basit görmek ya da kin kusmak değil. Mühendislerle alıp veremediğim birşey yok. Arkadaşlarım da çok.

ÖSYM'nin sınav sistemini geçmiş bir insan zaten türev, integral v.b. matematiksel işlemlerle baş edebilir. Ama sen meslek lisesinde zayıf olan matematik eğitiminden sonra bir de katsayı adaletsizliğini koyarsan meslek lisesi mezununun önünü %100 tıkamış olursun. Senin mantığına göre %30'luk bir başarı ile özel üniversitede okuyan bir mühendis de o altyapıya sahip olmuş oluyor.

Her ülkede derken yurt dışında bilhassa sanayisi güçlü Almanya'da mesleki okulların fazlalığını hatırlatırım. Hatta orada teknik eğitime verilen önem mühendislik eğitiminden daha yüksektir. Sonuçta teknik öğretmenler mühendis yetiştirir. %5'lik kısmın nasıl seçileceğine gelince; koyarsın bir sınav sistemi çözersin. Buna benim cevap vermem bir şeyi değiştirmez. Kanunları ben koymuyorum. Mesleğinize sahip çıkın diyorsun. Sanki kabzımallıktan Elektrik mesleğine yöneliyoruz. Çok komik.

Üstüne basarak söylüyorum; kimseyi kırmak, mesleğine saygısızlık etmek gibi bir niyetim yok. Zira hepimiz aynı mesleği icra ediyoruz. Konunun içeriğini bir sitede gördüm ve paylaştım. Teknik öğretmenlerin fazla ilgisini çekmedi, genel itibariyle de mühendisleri rahatsız etti.

Şunu da ekleyeyim; mühendislik için bu yasa değişikliğini beklemiyorum. Amacım sınava girip mühendislik kazanarak fark dersleri okumak. Biliyorsunuz ki bizim lise dönemimizdeki gibi katsayı engeli yok artık.
 
Öncelikel şunu belirteyim ben yurtdışında meslek okulu yok demedim mühendislik HER ÜLKEDE TEORİ üzerinedir yazdım.Yazdıklarımı daha iyi okursanız görürsünüz. İnsanların düşüncesini saçmalık olarak görmeniz yazık bunu böyle bir forumda yazmanız foruma yazık belki beğenmeyebilirsiniz ama bunu bu şekilde belirtmeniz
Özel üniversiteler zaten o açıdan facia onda haklısın
Mesleğinize sahip çıkın derken Teknik Öğretmenliği kastettim.
Neyse fazla uzatmaya da gerek yok sanki onlar buraya bakarak mı yasa çıkaracak :) Benim de amacım kimseyi kırmak veya mesleğine laf atmak değil zaten hiçbir kimsenin amacı bu olamaz olmamalı ! Ben sadece ileride işsiz bir mühendis ordusu olacağını düşündüğüm için fikirlerimi yazdım.
 
Özel üniversiteler niçin facia imiş onu bir açıklar mısınız? Bugün birçok özel üniversitedeki mühendislik eğitimi, bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar devlet üniversitesi haricinde daha iyi eğitim vermektedir. Apartmandan bozma özel üniversiteleri hariç tutarsak ki bir atılım üniversitesi örneğin bu kategoriye girebilir ancak eğitim seviyesini karşılaştırmak gerekir diğer devlet üniversiteleriyle. Bu sebeple size matematik konularına falan girmemenizi tavsiye ederim. Bugünkü puan hesaplamalarına bakarsanız da çok fazla matematik hatta hiç türev integral sorularını yapmadan iyi bir Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümü kazanabilirsiniz. Gayet de iyi bir eğitim alırsınız.
 
Son düzenleme:
Benim zamanımda türev ve integralsiz mühendislik ancak belki doğuda 2. öğretim bir eem e yetiyordu eğer şimdi dediğiniz gibiyse daha kötü!!!!!!
Arkadaşım yeni üyesin ilk mesajın hiçbir mesajımı okumadan yazmışssın ben özel ünilerin eğitimine kötü mü dedim özel üniversitelerde parayla çok düşük puanla okuyanlar var amacım bunu belirtmekti.
Her neyse konuyu amacından saptırmayalım herhalde özelde okuyorsun rich :) tamam ünine lafım yok yanlış anlamışssın :)
 
Yok özelde okumuyorum. Bu konudaki mesajlarina istinaden cevap verdim. Bu isin ozeli devleti yok arkadas. Dunyanin en iyi muhendislik okullarina turev yapilarak girildigi zannediliyor. Kim parayla okuyanin muhendisligini yargilayabilir ki? Durum daha kotu diyosun mesela. Neden kotu?
 
Arkadaşlar zaten özel sektördeki mühendis için çalışılabilecek çok iyi kurumlar yetenekli mühendisleri ayıklayarak dolgun maaşla kendi bünyesine alıyor. Geriye kalan yeteneksiz mühendisler ise kendi çaplarının farkına varınca yani çok iyi kurumlara giremiyeceklerini anlayınca; kpss' ye abanıyor, şantiyeci oluyor, imza yetkisini satıyor vs. bir şekilde iş bulup geçimini sağlıyor.

Devlet üniversitesi, Özel üniversite vs. bir sürü mühendis mezun oluyor. En azından TEF mezunu arkadaşlara mühendis olma yolu açılmalı gibi bir laf etmiştim. Ancak bunu biraz araştırınca mantık dışı olduğunu anladım; çünkü mühendislik eğitimi ile TEF eğitimi çok farklı. Haksızlık ÖSS sınavındaki haksız katsayı uygulaması kaldırılarak giderilmelidir. Değerlendirilme eşit rekabet şartlarında yapılmalıdır.

Demem odur ki özel sektördeki çalışılabilecek çok iyi şirketler kaliteli ve yetenekli mühendisleri ayıklayıp dolgun maaşla hem iyi bir kariyer sunuyor hemde mühendis için zevkle çalışabileceği bir ortam yaratıyor.Geri kalan mühendislerde dediğim gibi hak ettiği kadarını alıyor. ( Yani bu konuda sidik yarıştırmaya gerek yok arkaaşlar.). Hangi üniversiteden mezun olduğunun bir önemi yok (devlet, özel, TEF vs.) kaliteli ve aranan bir mühendis yada teknik eleman olmak insanın kendisinde bitiyor.

Benim nacizane görüşümdür.

Saygılar.
 
Son düzenleme:
Bu yazdıklarımızla konu başlığının bir ilgisi yok uzatmaya gerek yok kpss ile ilgili birşey yazılmadığı halde nereden çıktı yarası olan gocunur :)
 

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Mesajlar
930,872
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri
Üst