eskiden pc içinde modem vardı.-çevirmeli modemler:=)- ama sorun, içerde 125 volt geçmesi. eğer olurda kısa devre lursa bir ihtimal pc ye zarar verebilir.Bu bilgisayar firmalari neden kendi anakartlarinda yada modem kartı barindirmiyor anlamadim ???
Ben ilk defa kablosus modem kullanacagim. Alacagim modemin eve baglatacagim internetle uyumlu olup olmama durumu var mi. Varsa nasil onlarim bunu. 25mbps uydu net almayi düşünüyorumwalla üstad az önce geldim mağazadan değiştirdim. 30 tl daha fark verdim airties rt-205 aldım zaten önceden de aynı modemi kullanıyordum istatistiklerede baktım genelde airties almış oyu Şuan bağladım ve çekimi falan iyi kopma durumuda yok tavsiye ederim.
Port sayisi neyi ifade ediyor. Hem kablosuz olup hem de 4 girişle kablolu baglanma imkani mi veriyorZyXel kullanıyorum 4 port+kablosuz. iç şikayetim yok. Tavsiye ederim....
Evet 4 port 4 kablolu bağlantı demek tabi portlara switch atarsan switchin port sayısı kadar bağlantıyıda arttırabilirsin.Port sayisi neyi ifade ediyor. Hem kablosuz olup hem de 4 girişle kablolu baglanma imkani mi veriyor
Peki marka olarak airties desek modele neye gore karar vermeliyiz.Adsl ise mecburiyetten airties. Fiber ise farketmez. Nedenine gelince esasında türkiyedeki adil kullanım kotası alt yapının ADSL için belirtilen hızların mecburi altında kalması gerektiği. Şöyle açıklıyayım. 16mbit hızında abone olunan adsl esasında yoğunluk olmadığı zaman çok rahat 2mbit/sn ile download yapabiliyor. Yalnız bu airties hariç diğer modemlerde NET'in kopmasına ve modemin tekrar reset olmasına neden oluyor. Örneğin ZYxel ile. Ama airties türkiye şartlarına uygun olarak yapılmış bir modem ve senin kopma noktasına gelen hıza otomatikman getirmiyor. Aşağıda tutarak kopmasına mani oluyor. Hız olarak biraz düşürüyor belki ama kopmuyor. O yüzden mecburen AİRTİES.