Tamamdır, o halde bende PCByi belirttiğiniz gibi düzenledim ve genel olarak toparladım biraz. Baskıyı dışarıda aldığım için üretim aşamasına hafta sonu anca geçebilirim. Bu süreye kadar yapılabilecek başka işler varsa da yapabiliriz.
Seni ecik daha kötekleyim de işlere devam edelim.
Bir tasarımda asla yaptım oldu hah bitti gibi yapmamalısın.
Daima kendi hayallerini de zorlamalısın. Ufkunu geniş tutabilmelisin.
PCB ye bir de şimdi bak.
Görüldüğü üzere tek bir jumper ile olayı hallettim.
R direncini de gıcıklığına oraya koydum. Artık sen boyuna göre yerini ayarlarsın bu direncin
Bu aşamadan sonra ön paneldeki tüm kontroller yerli yerinde ise input devrelerini ve LN
Monitör kartının şaselemesini yapmamız gerekiyor.
Bu şaseleme son derece önemli ve hassastır. Ne yazık ki her cihazda veya montajda değişebilmektedir.
Bu sebeple mantıken yapılması gerekenleri anlatacağım.
İnput kartının arkasındaki kalın şase yolu kalın ve kısa bir telle direk alüminyum şaseye vidalanarak irtibatlandırılmalıdır.
Aklıma şimdi geldi.
Senin monitör kartındaki röle şaseleri ile sinyal şaselerini ayırmadığımız için, birleşik olan bu şaseleri yine çok kalın bir tel ile regüleli 2X12 besleme ground klemensine bağlamalıyız. Röle dönüşü de bu hat üzerinden olduğu için röle led fan devresini 2X12V regüle devresine yakın monte etmeliyiz.
Bu şaseleme tüm sistemin anahtarıdır. Çoğu amplilerde görülen hırıltı dırıltı gibi unsurlar bu tekniğin yanlış olmasından kaynaklanmaktadır.
Şaseleme yapıldıktan sonra eğer devrelerimize besleme verilebiliyorsa ölçümlere girebiliriz.
Ölçüm için bir PC ve adobe audition programı gereklidir.
Ayrıca PC line in için ölçüm noktalarından itibaren kablo da gereklidir.
Kablonun bir ucu ölçüm yapılacak konnektöre diğer ucu ise PC line in konnektörüne uygun aparatlarla yapılacaktır.
ÖNEMLİ NOT:
LN monitör devresinde birbirinden ayrı iki şase bulunmaktadır.
İlki giriş jaklarına bağlı olan kalın şase.
Bu şasenin şaselenmesi yine kalın bir telle input board kartının şaseye vidalandığı noktadan yapılacaktır.
Röle ve entegre şaseleri ise yukarda belirttiğim üzere kalın bir tel ile besleme şasesine gidecektir.