Sendeki hıdırlar kaliteli olmadığı için gevşek olabilir. Ne yazık ki kaliteli temin etmelisin.Elimdeki precision headerlar pinlere çok sıkı oturmadığı için tunik takmıştım. Birçok yerden farklı miktarda almama rağmen tümünde durum böyle ne yazık ki. Söküp header takayım o halde. Tık diye takılıyor fakat biraz gevşek duruyor.
Monitör şasesi için o vida kısmına pcbyi çok az yukarı kaldırarak yükseltme vidası takabilirim. O kısımda sadece input kartının şasesi kalmış olacak.
Bendeki blendajlı kabloların bazılarında şase kablosu bir ucunda var diğer ucunda yoktu. Sebebini anlamamıştım meğerse böyle olması gerekiyormuşBenim de işime yaradı nu kablo direkt hazır sadece header takacağım.
Ekli dosyayı görüntüle 96922
Loudness ve ton kontrol devrelerindeki opampların besleme şaseleri vidalar vasıtası ile şaseye irtibatlı şu anda. Bunları da yine kalın bir kablo ile simetrik besleme devresine götürmem gerekir mi?
Yada alüminyumu kestiğim için oluşacak şase hatalarını engelleyebilir mi?
Loudness kartındaki headerlar bunlar sanırım.
Ekli dosyayı görüntüle 96921
Linkteki kabloyu hep test hem sonrası için düşünmüştüm aslında. Şuan kullandığım kablo Hytech diye bir markaya ait çok kaliteli olmadığını düşünüyorum.
Demek ki teknik böyle söylüyormuşBendeki blendajlı kabloların bazılarında şase kablosu bir ucunda var diğer ucunda yoktu. Sebebini anlamamıştım meğerse böyle olması gerekiyormuşBenim de işime yaradı nu kablo direkt hazır sadece header takacağım.
Demek ki teknik böyle söylüyormuş
Tam kontrolden geçmeden elektrik verme.Bazı kablolamaları yaptım öncesinde buraya da ekleyeyim.
Blendajlı kabloları headerlarla kartlara bağladım. Opamp voltaj kablolarını ayarladım fakat henüz bağlayıp elektrik vermedim.
Ekli dosyayı görüntüle 96942
Potlar için tunikleri ayarlarken kafamda bazı soru işaretleri oluştu.
Resimdeki potların sağ ve sol uçlarının standardı nasıldır? Yani Bass ve treble potlarındaki yazıların olduğu kısım sol kanal sanırım doğru mudur? Volume için loudness kartındaki potun şasesi solda sanırım fakat benimki sağda burada biraz kafam karıştı.
Birde tüm pot bağlantıları için elimdeki 3lü flat kabloyu kullansam gürültü artar mı? Veya kesinlikle kullanma dediğiniz bir kablo türü varsa kullanmayayım.
Ekli dosyayı görüntüle 96943
Resimlerde bağlantı şekillerini çıkardım hocam inşallah hata yoktur da kötek yememTam kontrolden geçmeden elektrik verme.
Ton kontrol çıkış kablosunun şasesi o konnektörde bağlı olacak. Ton kontrolden loudnese girişte şase ucu bağlanmayacak.
Tüm pot bağlantılarını balans potundaki gibi kablolarla yapman senin için daha uygun olacaktır. L ve R kanallarının tespiti tamamen senin izlemen ile ilgilidir. Bu sebeple şu yöntemi uygulamalısın.
İnput lale jaklarının kırmızı olanı daima R kanalıdır. Bu kanalı takip ederek her giriş ve çıkış hıdırlarına R yazmalısın. Aynı zamanda ton kontrol ve volüme potuna da yazmalısın ki hangi kanalın nereye gittiğinden emin olmalısın.
Özellikle loudness devresinde L-R kanalları çok önemlidir. Yanlışlıkla L ve R yanlış bağlanırsa devrede her iki kanal da birleşeceği için çıkışların MONO olacaktır.
Pot bağlantılarında belli standart yoktur ama sen kolaylık olsun diye mil tarafındaki kısımlara R kanal diyebilirsin. Böylece bu kanalın alttaki uçları ilgili kanala bağlı olacaktır.
W tipi balans potları iki kısımdır.Kendimi anca toparlayabiliyorum felaket grip oldum.
Tüm potları devrede lehimli iken ölçtüm fotoğrafların üzerine yazdım. Balance potunda uçlar arasında 250k okunmuyor hiçbir şekilde. 120lerde kalıyor.
Bağlantıları devre üzerinde tekrar çizdim. Bu sefer doğru mu?
Bas tiz potlarında kırmızı kare içine aldığım uçlarda pot +5 konumdayken 0 omaj ölçtüm.
Umarım olmaz fakat özellikle volume potunda ve diğer potlarda gürültü olursa elimdeki artan blendajlı kabloları kullanabilirim.
Bass tiz potlarının orta uçları ile kırmızı uçları arasındaki değerlerden bahsetmiştim hocam. Ölçümlerime göre sağ ve sol kanal arasında veya başka bir yerde kısa devre yok.Bass tiz potları arasında asla temas olmamalıdır. Böyle bir temas varsa devrende veya bağlantılarında kısa devre vardır.
Volüme pot PCB si ile loudness kartının çizimsiz halini buraya koy da ben çizeyim.
Bass tiz potlarının sağ ve sol kanalı arasında hiçbir omaj söz konusu olamaz.Bass tiz potlarının orta uçları ile kırmızı uçları arasındaki değerlerden bahsetmiştim hocam. Ölçümlerime göre sağ ve sol kanal arasında veya başka bir yerde kısa devre yok.
+ ve - Ayarlama kısmı ters olursa konnektördeki sanırım- üst uç- pinlerinin yerini değiştirmem gerekir.
Çizimi ekliyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 97032
Birde opamp voltaj bağlantısı için çektiğim kabloları simetrik voltaj çıkışının tek bir tarafına bağlasam bir sıkıntı oluşturur mu? Veya bunu paylaştırmak mı gerekli? Trafonun akımı yeterli fakat tek kanaldan bağlantı sıkıntı oluşturur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?