Ton kontrolden bas tiz pot kablolarını söktüm gürültü olduğu gibi devam ediyor.
Monitörden çıkan ses kablosunu söktüm hatta ama bu gürültü yine vardı. STK ground pinini çıkarp denedim sorun çözülmedi.
Monitör çıkışını direkt loudnessa girip denedim. Çıkışta çok ince bir tiz sesi vardı.
Besleme devreleri ile ilgili bir problem var gibi geliyor bana.
Sadece ton kontrol ile ve direkt monitörden bağlamayı denemedim henüz. Denediğimde tekrar yazarım hocam.
Bu gürültü tiz ve mid hoparlöre kulağımı dayadığım zaman duyuluyor. Belirli volume bölgelerinde de şiddeti değişiyor.
Bass ve tiz potu ortada iken veya minumum iken gürültü nasıl.
Pot kablolarını sökersen devre tamamen osilasyona girer. open loop olur.
STK ground pini söküldüğünde STK in kablosunun şasesi de bağlanmalıdır.
Ana volüme potu tamamen kapalı iken gürültü devam ediyorsa STK çıkış katı ile ilgilidir.
Besleme devreleri o tür bir gürültü yaratmaz. Bu tür gürültü ya aşırı kazançtan, ya kötü op-amplardan ya da shielding ten kaynaklanır.
Ayrıca kabloların bilinçsiz döşenmesi, diğer devrelere yapacağı kapasitif etkiler de guduruk seviyede hassasiyet gerektirir.
Eğer volüme potu min iken kulağını dayadığında hafif gürültü varsa bu normal diyebiliriz. Normalde olmaması lazım.
Volüme potunun gürültüyü duyulabilir seviyede artırdığı pozisyonda örneğin %70 gibi seviyede gürültü artmaya başlıyorsa, tam bu seviyede iken STK 30W civarı güç verebiliyorsa, çıkış katı kazancımızı biraz düşmeliyiz.
Gürültü testinde izlenecek yol.
1) Ton kontrol potları ortada iken.
Ton kontrol potları ortada veya max açık iken gürültü seviyesi değişmiyorsa, ton kontrolden sonraki devrelerle ilgilidir.
2) Gürültü seviyesi ton kontrol potlarına göre değişim gösteriyorsa, gürültü kaynağı monitör veya ton kontrol devresi ile ilgilidir.
3) volüme seviyesi durumuna göre gürültü değişimi.
Volüme minumum iken duyulan gürültü ya STK devresinden ya da STK ground ile ilgilidir. Bu durumda çok minimal bir HISS kabul edilebilir.
Volüme min iken hiçbir gürültü yoksa STK devremiz doğrudur.