Ne demişler...Şimdilik yaptığım kısa denemelere göre ses daha temiz gibi geliyor.
Trimpotları 40K'ya ayarlayıp yarın ampliyi biraz daha dinleyeyim ben en iyisi. Sonrasında bu bahsettiğim gürültüden daha emin olabilirm belki.
Neredeyse her kritik noktada istikrarlı bir şekilde takıldım ama her seferinde yardım ettiniz ve çözüldü
@sasen1 'in modifiye ampli konusundaki bazı fotoğraflar da bana fazlasıyla yardımcı oldu. Hatta bazı bağlantıları bile oradan bakarak yaptım
Devredeki diyotu fark edip düzelmemi sağlayan @olc technics hocamız dahil yardım eden herkese teşekkür ederim.
L Alüminyum 2mm olarak değişip yeniden kestirilecek. Öncesinde kesim planını buraya ekleyeceğim kontrol edebilmek için.
Alüminyum değişirken tüm devrelerde mecburen kullandığım standart tüm 1K dirençler metal film dirençler ile değişecek. (Dirençler gürültü yapar mı bilmiyorum fakat kullandıklarımı gözüm tutmadı)
AZİMLE FARE DAŞI DELER.
Bir amaca ulaşabilmek sanıldığı kadar kolay değildir. Adım adım ilerlemek ve sağlam adımlarla basmak gerekir.
Bu belki de senin ilk ciddi uğraşın. Öyle bir anda mükemmel sonuca ulaşamayabilirsin.
Karbon dirençler böyle bir hataya sebebiyet vermez. Ancak ben çin işi metal film dirençlerde bile benzer hatalarla karşılaşmıştım.
Eğer alüminyum levhayı yeniden kestireceksen sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim.
Levhayı kestirip L şeklinde büktürdüğünde ecik masrafı göze alıp, ton kontrol ve loudness devresinden birer tane daha yapmanı öneririm.
Dirençler zaten maliyetli değildir. Kondansatörlerden elinde fazla olanlar varsa kullanır, eksik kondansatörleri eski devreden sökerek kullanabilirsin.
PCB yi yapabildiğine göre fazlaca masraf etmeden devrelerin yedeğini yapabilirsin.
Bu yedek çalışma esnasında bazı malzemelerden kaynaklı aksaklıkları bile tespit edebilirsin.
Örneğin potların ne kadar kaliteli olsalar da belki hareket anında temas sorunları bile yapıyor olabilirler. Ben bu tür arızalarla çok karşılaşmıştım.
Bu gibi aksaklıklar anında test edilemediği için kullanım esnasında ortaya çıkabilen arızalardandır.
Yedek çalışmayı tam anlamıyla yapıp ta çalıştırabilirsen, diğer devredeki aksaklıkları rahatlıkla tespit edebilirsin. Böylece elinde bir ton kontrol bir de loudness devresinin yedeği olacaktır.
Hatta hatalı olan devreleri acımasızca testlerden geçirmek için bir tezgah kurarsın, bol bol mıncıklarsın.
Eğer bütçen uygun olursa farklı bir çıkış katı yaparak testlerde kullanabilirsin. Önerim LM1875 li çıkış katıdır. Bu devreyi hem Sasen hem de birçok arkadaş yapmış ve son derece memnun olmuşlardır.