izolasyon trafosu nedir ?

trafo 400kva ysnlız 18 koy aynı hattan besleniyor e doğal olarak belli saatlerde yüklenmeler oluyor genelde kesilme aksam saatlerinde oluyor şahit olmadım yanlız tahmini olarak geri geldiğinde yüksek geliyor ve direk soft starterin girişine geciyor ve 4 unun aynı anda yanmasının tek sebebi budur diye düşünüyorum...
şimdi bu sadece bir oneri uzerine değerlendirmeye alındı ve burada paylaşmak istedim sizlerinde tecrubesinden ve bilgisinden yararlanmak amaçlı

arkadaşım senın problemını tek UPS çozer okadar guçte UPS malıyetı ne olur onu bılemem ama kesın çozum olur elektrık kesıntılerınden fılan haberın olmaz emeklı olmadan önce bızım okulda laboratuvarlarda aynı problem oluyordu köy hatları yazın sulama başladımı kesıntıler voltaj duşmelerı bıtmez okul 100kwatt ups yaptırdı problem biçak gıbı kesıldı

arkadaşım senın problemını tek UPS çozer okadar guçte UPS malıyetı ne olur onu bılemem ama kesın çozum olur elektrık kesıntılerınden fılan haberın olmaz emeklı olmadan önce bızım okulda laboratuvarlarda aynı problem oluyordu köy hatları yazın sulama başladımı kesıntıler voltaj duşmelerı bıtmez okul 100kwatt ups yaptırdı problem biçak gıbı kesıldı

maliyeti ne olabilir acaba 350 kw yuk var burda bide kompanzasyona ne gibi etkisi olur

maliyeti ne olabilir acaba 350 kw yuk var burda bide kompanzasyona ne gibi etkisi olur

maliyet konusunda bılgım yok ama kesın çozum olduğunu soyluyebılırım bende kullandım prizlerde bir volt değişme olduğunu gormedım şunuda yapabılırsın gerılımden kaynaklanan arızalanan cihazları UPS ile beslersın mesela aydınlatma okadar önemlı değıl

50.000-60.000 TL yi bulabilir.(10 dk.lık olanlar) . Ayrıca sadece UPS almakla bitmez. GFüç faktörünü düzeltmek için yanında filtreleme ekipmanları da kullanmalısınız.

Neden regülatör kullanmıyorsunuz? UPS pahalı bir çözüm

50.000-60.000 TL yi bulabilir.(10 dk.lık olanlar) . Ayrıca sadece UPS almakla bitmez. GFüç faktörünü düzeltmek için yanında filtreleme ekipmanları da kullanmalısınız.

ben köy hatlarındakı anı voltaj duşmelerını duşunerek UPS dedım regulatorde olur ama ani dalgalanmalara ne derece cevap verır orası problem bır örnek vereyım voltajlar 300 volt a duştu anlık pik yaptı 380 volt oldu burada çıkışta makınalara gıden voltaj 500-600 volta çıkacaktır

ben köy hatlarındakı anı voltaj duşmelerını duşunerek UPS dedım regulatorde olur ama ani dalgalanmalara ne derece cevap verır orası problem bır örnek vereyım voltajlar 300 volt a duştu anlık pik yaptı 380 volt oldu burada çıkışta makınalara gıden voltaj 500-600 volta çıkacaktır

Regülatör ( Voltaj Regülatörü ) ; çeşitli nedenlerle şebeke gerilimlerinde meydana gelen voltaj düşmelerinden
veya voltaj yükselmelerinden dolayı ev, işyeri, fabrika vb. yerlerdeki cihazların zarar görmesini önlemek ve bu
cihazlardan azami ölçüde verim alabilmek maksadıyla imal edilen Elektronik veya elektromekanik
voltaj düzenleyicilerdir.

STATİK REGÜLATÖR GENEL ÖZELLİKLERİ

- Mikro işlemci kontrollüdür
- Tüm parametrelerde gerçek RMS değer ölçümü yapılmaktadır.
- Geçici ve kalıcı regülasyon özelliği mükemmeldir.
- Uyarı, alarm ve bilgilendirme amaçlı gösterge ile cihaz fonksiyonları hakkında ayrıntılı bilgi alınabilmektedir.
- 90-285 VAC geniş gerilim düzeltme aralığı.
- Motor, fırça ya da benzeri her hangi bir hareketli parça içermediğinden arıza yada hata riski en aza indirilmiş
ve malzeme ömrü arttırılmıştır
- Giriş voltajı, çıkış voltajı, akım, şebeke frekansı, yük durumu, hata kodları ve dahili sıcaklık LED ekranda gösterilir

(alıntıdır)

Regülatör ( Voltaj Regülatörü ) ; çeşitli nedenlerle şebeke gerilimlerinde meydana gelen voltaj düşmelerinden
veya voltaj yükselmelerinden dolayı ev, işyeri, fabrika vb. yerlerdeki cihazların zarar görmesini önlemek ve bu
cihazlardan azami ölçüde verim alabilmek maksadıyla imal edilen Elektronik veya elektromekanik
voltaj düzenleyicilerdir.

STATİK REGÜLATÖR GENEL ÖZELLİKLERİ

- Mikro işlemci kontrollüdür
- Tüm parametrelerde gerçek RMS değer ölçümü yapılmaktadır.
- Geçici ve kalıcı regülasyon özelliği mükemmeldir.
- Uyarı, alarm ve bilgilendirme amaçlı gösterge ile cihaz fonksiyonları hakkında ayrıntılı bilgi alınabilmektedir.
- 90-285 VAC geniş gerilim düzeltme aralığı.
- Motor, fırça ya da benzeri her hangi bir hareketli parça içermediğinden arıza yada hata riski en aza indirilmiş
ve malzeme ömrü arttırılmıştır
- Giriş voltajı, çıkış voltajı, akım, şebeke frekansı, yük durumu, hata kodları ve dahili sıcaklık LED ekranda gösterilir

(alıntıdır)

:) ben eskılerdenım yenı cihazlar aklıma gelmedı haklısınız olur hemde mukemmel çalışır yeterkı kardeşımız karar versın

regülatör ne kadar maliyeti olur acaba

:) ben eskılerdenım yenı cihazlar aklıma gelmedı haklısınız olur hemde mukemmel çalışır yeterkı kardeşımız karar versın

ya aslında bizim buraya yakın gecen OG hattımızda var toplasak üzerinde 12 tane anca trafo var . tedaş zamanında hattımızı 18 koyun elk kulandığı hattan vermiş koy bası 3 trafo desek 54 trafo eder köy hattında ayda 50 defa Elektrik kesiliyosa bizim hattımızda 5 defa kesilir. ve ayrıca hatta bir sorun olduğ zaman kendi elemanlarım temizliyor dal değmesi izalator patlaması vs gibi seylerde ...
şimdi kendi hattımıza donmeyi düşünüyoruz ve resimdeki kompak şalteri değiştirip düşük gerilim boboinli bir kompakt takıp 55kw olan soft starterleride 75 kw yapıp bir onlem almayı dusunuyorum maliyet açısındanda biraz daha uygun oluyor

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,839
Kullanıcılar
452,678
Son üye
TengRi

Yeni konular

Geri