izolasyon trafosu nedir ?


REGÜLATÖR VE UPS NEDİR ?
Regülatörler, ani voltaj yükselme ve düşmelerine duyarlı değillerdir. Kısa bir süre için istenmeyen voltaj¬ları, besledikleri sisteme ulaştırırlar, daha sonra voltaj ayarlaması (Regülasyon) yapabilirler yani, yüksek voltaja karşı hassas cihazlarda kullanılmaları sakıncalı olacaktır. Regülatörler, 180V - 250V arası voltajlarda çalışırlar. Şebeke girişi 300V'a yükselen yerlerde, regülatörlerin yapacağı bir şey yoktur, beslediği sistemi etkin ve aktif bir şekilde koruyamazlar.

Ancak, kaliteli ON LINE UPS'ler böyle değillerdir. Bu tip UPS'ler besledikleri sistemler için tam bir ko¬ruma sağlarlar. Çünkü bu cihazların çıkışları, şebekeden bağımsız çalışırlar.

ON LİNE UPS nedir?
Bu tip UPS'ler, şebekeden aldığı AC Voltajı, DC Voltaja çevirerek, INVERTER'e DC Güç sağlar. Bu DC Voltaj, elektronik devreler ve yarı iletken güç malzemeleri ile tekrar AC Voltaja çevrilir. Yükler ( Bilgisayar v.b.) sürekli olarak INVERTER çıkışından beslenir. Yani ON LINE UPS üç kısımdan oluşur.
-----------------------------------------------------
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
regülatörün çözüm olacağını sanmıorum online ups olur regülatörün hızı voltajın ani düşüş ve yükselmelerinde yetmior gene olan oluyor ups pahalı ise ilk önce trafo denein izoleli oto trafo olbilir...
 

teşekkürler peki onun devreye şu devre bağlanması nasıl olur
 
soft starterden önceki 3* x w otomatınıza çıkışlarını girersiniz trafoyıda ana şalterden beslersiniz her bir motora ayrı trafo yaptırın trafonun çıkışınada takip için multimeter koyabilirsiniz..kolay gelsin....ama motorların gücünü hesplamayı unutmayın ona göre trafo alın
 

peki koruma durumu nasıl olur elektrik trafoya girip çıkışıda soft startermi gireck
 

Çarpmama olayı nasıl oluyor, bir faza dokununca diğer eliniz duvara dokunursa çarpılmıyor musun?
 
merhaba izolasyon trafosu çıkışında iki uç a değmedığın surece çarpılmazsın trafonun segonder ucu toprakla ilişkisi kesık eğer notur yapayım segonderın bir ucunu dersenız toprağa verırsenız çarpar zaten izolasyon trafosunu kullanmanında özellığı kalmaz



Çarpmama olayı nasıl oluyor, bir faza dokununca diğer eliniz duvara dokunursa çarpılmıyor musun?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…