izolasyon trafosu

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
40
arkadaşlar bire-bir bir izolasyon trafosu 10 kva gücünde sizce çıkış gerilimi nedir ne olmalıdır veya ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
oo zamn trafoya ne gerek var anlayamadım sımdı
izolasyon trafosunun kullanılma amaçlarını sıralamaya çalışayım; 1/1 Trafodur primer gerilimi ile sekonder gerilimi aynıdır.Çarpılmaya karşı korunma amaçlı kullanılır primer ile sekonder arasında elektriksel bağlantı olmadığı için manyetik alanla endükleme oluştuğu için sekonder uçlarından yalnız bir tanesine dokunmak tehlike yaratmaz(Örnek;Hastanelerde ameliyathanelerde). Girişte(Primerde) olabilecek faz,nötr,toprak hatlarındaki gerilim sıçramaları, elektriksel gürültü vs. gibi problemleri çıkışa(sekondere) aksettirmemesidir. Hat boyunca çeşitli nedenlerle oluşan elektriksel parazitler izolasyon trafosundan geçemeyeceği için yüke zarar veremeyecektir (örnek;UPS çıkış katında kullanılır herangi bir kart arızasında yüklerin zarar görmemesi için)
Aslında İzolasyon trafosunu tüm tüketicilerin kullanması gerekir ancak yükteki kayıpları ve gücüne göre değişen maaliyetlerinin fazla olmasından dolayı tercih edilmezler.
 
afedersiniz yanlıs anlattim meseleyi yani bire bir derken tabi ki 220 volt olmasi gerekir cıkısın tek fazda ama bu cıkıs degeri genel de yüksek oluyor tam olarak sebebini bilen var mi demek istedim
 
afedersiniz yanlıs anlattim meseleyi yani bire bir derken tabi ki 220 volt olmasi gerekir cıkısın tek fazda ama bu cıkıs degeri genel de yüksek oluyor tam olarak sebebini bilen var mi demek istedim

Boşta ölçtüğün değer biraz büyük olabilir. Gerilim düşümünü tolare etmek içindir.
Tıpkı trafo köşklerinde fazlar arası gerilimin 400V olup alıcı üzerinde 380V'a yakın değer alması gibi...
 
peki bir ups cıkısından alinior ve 238 volt okuyor desem normal mi?
 
UPS cıkısı sabit 220 volt degilmidir? dolayısıyla gerilim yüksek olmamasi lazim ama degil mi
 

Forum istatistikleri

Konular
129,475
Mesajlar
927,270
Kullanıcılar
452,046
Son üye
87K

Yeni konular

Geri
Üst