Kaçak Akım Röleleri

arkadaşım toprakta tam sıfır değerini göremezsin eğer megerle ölçüm yaparsan. toprağın çok iyi olmasından güzel birşey olabilirmi. ne güzel işte, kaçak akım oluştuğunda toprağa rahatça geçecek ve kaçak akım rölesi açacak, dolayısıyla görevini yapmış olacaktır. eğer toprak hattını şaltere kadar olan bölümde nötür hattına bağlarsan kaçak anında da açmayacaktır. kaçak olduğu halde giren ve çıkan akımlar eşit olacaktır. bence de kaçak akım rölesi mantığını iyi anlamak gerekir diyorum.
 
merhaba arkadaslar,
bizim kullandığımız kaçak akım rölelerinde faz-toprak atıyor ama nötr-toprak atmıyor. bunun sebebi ne olabilir rölenin bozuk olması ihtimalinden başka.
 
nasıl faz toprak atıyo nötr toprak atmıyoo.kısa devremi yaptırıp deniyosun
 
seri lambayla deniyoruz.
bi yerde kısa devre yaptırmayın diye bişey okumuştum ama sebebi ne bilen var mı?
ve başka nasıl deniyebiliriz?
 
Öncelikle Kaçak akım rölesinin mantığını iyi kavramanız gerekir bununla ilgili bilgiler sitedimizde bol miktarda mevcut. Sorununuzla ilgili olarakta klavyeah'ın yorumu mantıklı. Kaçak akım rölesi üzerindeki test butonu ile kontrol edilir ve nötr-toprak temasında açar çünkü kaçakakım rölelerinde temel mantık yüke giden akımla yükten dönen akımın mukayese edilmesidir.
 
arkadaslar forumda yeni sayılırım nacizane fikrim sudur k a rölesinin faz ucundan gecen akım aynı oranda nötr den geri dönmüyor ise k a atar, Yani faz akımı bir insan vücudundan buzdolabı gibi topraklamalı bir cihazdan yada benzer sebeblerden toprağa akıyorsa k a atar ben bunu merdiven otomatiği ile ilgilii bir bağlantıda bulmustum butonda faz daireden kollanılıyordu notr apt panosundakı otomatikte olduğundan k .a atıyordu


Daİrenİzde Merdİven OtomatİĞİ Varsa Ve Butonu Daİre İÇİnde İse Bence Orayi Kontrol Etmelİsİnİz Aksamlari Ariza Olusuyorsa En Yakin İhtİmal O Gİbİ
 
arkadaşlar çok saçma konuları tartışıyorsunuz kaçak akım rölesinin ne işe yaradığını bile bilmeden nasıl elektrikçilik yapıyorsunuz.bu formun amacı bilgi paylaşımı böyle konuları taşımayalım lütfen.
 

Bence Konu Çok Güzel, Kimse Mesleğine %100 Bilgi Sahibi Olarak Başlamıyor.
Forum İçerisinde Öğrencilerde var Mühendislerde
Yani Bilenlerde var bilmeyenlerde
 
arkadaşlar kaçak akımla ilgili bir şeyde ben söylemek istiyorum.bu olay benim arkadaşımın başına gelmiş bana anlattı belki sizinde başınıza gelir haberiniz olsun.benim kaçak akım la pek işim olmadı eğer yanlış yazarsam kusura bakmayın.arkadaşım çok katlı bir binada iki adet kaçak akım kullanmak istemiş.bina girişine 300ma sayacın yanına 30ma(terside olabilir eğer yanlışsa düzeltirseniz sevinirim.)Elektrik vermişler ve sayacın yanındaki kaçak akım açmış.bütün kontrolleri yaptıkları halde halde sistem çalışmamış.ve sonunda daire içindeki kaçakakımla sayacın yanındakini değiştirmişler ve problem ortadan kalmış.arkadaşımın bana tavsiyesi mesafe uzak olduğundan kaçak akım elektriğin manyetik etkisinden etkilenip açmış.kaçak akımın değerini yükseltince bu problem ortadan kalktı ve sistem çalışmaya başladı dedi.kaçak akımların amper değerleri doğru ama hassasiyet yönünden hangisi daha hassas bilmiyorum.bunuda yazarsanız sevinirim.
 
(300mA > 30mA ) 30mA değeri insan sağlığı için tehlikeli olabilecek eşik değeri olarak kabul edilmiştir o yüzden yüke en yakın noktadaki kaçakakım röle değerleri 30 mA'dir. Bahsettiğiniz mevzu elektrikte sellektivite ile (seçicilikle) ilgilidir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…