Kaçak akım rölesi problemi

Kendini nasıl imha ediyor ? Bu bilgilerin kaynağı nedir ?
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Video da gördüğünüz gibi, olağan üstü bir durumda sigorta görevini yapamadığında güvenli şekilde kesen de var, alev alan da var, kısa devreyi devam ettiren de var.

Sigortayla beraber kullanıldığı durumdan bahsediyorum. Sigortanın kaldırabileceğiden çok daha yüksek bir kısa devre akımı oluşursa, sigorta görevini yapamaz. Siemens kar güvenli bir şekilde kendini imha ediyor ve bir yangına sebep olmadan devre açılıyor.

Adamlar sigortanın çalışmadığı durumu da göz önüne almış.

boyle bi test yapılabilir nitekim yapılmış da benim şaşırdığım buna gereğinden fazla anlam yuklenmesi.

yapılan testteki bazı itirazlarım şunlar:
  • şampiyon KAKŞ'nin baştan belirlenmesi
  • şampiyon KAKŞ test edilirken kameranın farklı yere odaklanması ve çekimin kesilmesi
  • test edilen KAKŞ'ler yeni ve ilk defa kullanılmıyor dolayısıyla geçmişteki maruz kaldıkları darbeleri bilmiyoruz
  • KAKŞ kapaklarının açık ve toroid bobinin manipule edilerek test edilmesini arızanın doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum
  • KAKŞ'lerin (30mA) amacı insan hayatını korumaktır eğer bi kalite testi yapılacaksa şahsi kanaatim kaçak akım seviyesi ve açma zamanı testi daha önceliklidir. direkt videodaki gibi bi testle kalite ilişkilendirmesini kesinlikle doğru bulmuyorum
  • pensampermetrenin akım ölçüm kademesi yetersiz
not: ayrıca önemli olduğunu düşündüğüm bi kaç husus daha var ilk fırsatta eklemeye çalışacağım.
 
Son düzenleme:
Sami inci ve kocamanusta' katılıyorum. Böyle abes bir şey olabilir mi? Hayretler içindeyim. Kalitenin standartları var. Bu standartların detaylarına bakıldığında akılcı ve bilimsel testler var. Eğer bir ürün merdiven altı üretim değil ve gerçekten bir standart belgesi varsa tamamdır. Bu üründen standart testinde beklenen şartların dışında bir performans beklemek abestir. Yine aynı şekilde ürünün standartın ön görmediği ve alakasız bir nitelik göstermesi onu benzerlerinden daha kaliteli yapmaz. Bu nedenlerle marka taassubu göstermek veya başka markalara ön yargılı olmak akılcı değildir. Hele ülkemiz gibi teknoloji ve icat yapamayan her şeyi yabancılardan almak durumundayken, Aynı standarta haiz eş değer ürünlerden hangisi en ekonomik ise onu tercih etmeliyiz. Bu durum her seferinde başka marka da kullanabiliriz.
Tabi ki tecrübeleri inkar etmiyorum. Piyasada kaliteli malzemelerde, diğerleride lig lig bilinmektedir.
Açıklamaya çalıştığım bu nedenlerle ben ABB' ciyim, schneider'ciyim, siemens'ciyim, Eaton'cuyum,Legrand' cıyım, Federal'ciyim, Makel'ciyim nidaları çok boş geliyor.
 
İhtiyaç duyanlar için ! ,Kaçak akım+sigor- ta korumalı tipler varken,sade- ce kaçak akım şalterinin " sigorta görevinide " gördüğüne inanmak kadar
saflık olamaz.Buna ait gösterileri izleyerek ! iddiada bulunanların ciddiye-
nanların ciddiyetini ,okuyanlara bırakıyorum.
Bu tip asparagas bilgilere dayanarak marka yönlendirenleri de kendine emanet ediyorum.Simens,o aletlerinin bu marifetini bilse ;) bu aletleri için boşa zaman harcamazdı.:)
 

Ekli dosyalar

  • Simens Sigortalı kaçak akım.jpg
    Simens Sigortalı kaçak akım.jpg
    346.5 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Test yapılırken önüne siğorta konularak test yapılsaydı daha faydalı video olurdu .
Örneğin
25 amper siğorta 40 amper kaçak akım rölesi .
40 amper siğorta 40 amper kaçak akım rölesi .
65 amper siğorta 40 amper kaçak akım rölesi .
gibi .

ilk testler .
Siğorta açma süresi ve kaç amperde açma .
Kakr açma süresi ve kaç miliamperde ( mA ) açma .

Test cihazı ?
Siğorta ve kakr için


 
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, Bina elektrik panosunda her dairenin ayrı sigortası ve Kaçak akım rölesi var. Bölgemizde elektrik kesintisi olduğunda atıyorum 2-3 saat sonra elektrikler geliyor. Tüm dairelerde elektrik gelmiş oluyor ama bizde olmuyor. İnip elektrik panosuna baktığımda Kaçak akım rölesi atmış oluyor. Açmak zorunda kalıyoruz sürekli. Bu durumda kaçak akım rölesi bozukmudur ? Yoksa evde bir yerde sıkıntı mı vardır ? Makel marka 40A 30ma Yazıyor üstünde. Bu değişecek ise ne marka öneririsiniz. Teşekkürler.
Arkadaşlar röleyi değiştirdim. Viko marka 40A30 mA KAR aldım. Ancak yine Şebeke elektriği gitti 2 saat sonra geri geldi yine röle atmış. Şöyle birşey denedim. Binanın ana şalterini kapatıyorum. 1-2 dakka bekliyorum açıyorum böyle olunca atmıyor röle. Demek ki anladığım kadarı ile şebeke elektriği ilk geldiğinde oluyor ne oluyorsa. Çözüm sunacak varmı. Evde olmasak tatile gitsek. Elektrik gidip gelse röle atmış olcak evdeki buzdolabı içindekiler gitti
 
Arkadaşlar röleyi değiştirdim. Viko marka 40A30 mA KAR aldım. Ancak yine şebeke elektriği gitti 2 saat sonra geri geldi yine röle atmış. Şöyle birşey denedim. Binanın ana şalterini kapatıyorum. 1-2 dakka bekliyorum açıyorum böyle olunca atmıyor röle. Demek ki anladığım kadarı ile şebeke elektriği ilk geldiğinde oluyor ne oluyorsa. Çözüm sunacak varmı. Evde olmasak tatile gitsek. Elektrik gidip gelse röle atmış olcak evdeki buzdolabı içindekiler gitti


şebeke elektriği ilk geldiğinde oluyor ne oluyorsa.

Kaçak akım rölesi nedir ne ise yarar?

Devrede meydana gelmiş kaçak akımı anında algılayan, tespit eden ve açma işlemi yaparak, insanları veya tesisatı koruyan, olası tehlikeleri önleyen cihaza kaçak akım rölesi denilmektedir.

Diğer :
Extra koruma faydası ?
Gerilim ve akım koruyucu .
Enerjiyi test edip enerjiyi veriyor .

 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,285
Kullanıcılar
451,017
Son üye
Ozerbil

Yeni konular

Geri
Üst