Video da gördüğünüz gibi, olağan üstü bir durumda Sigorta görevini yapamadığında güvenli şekilde kesen de var, alev alan da var, kısa devreyi devam ettiren de var.
Sigortayla beraber kullanıldığı durumdan bahsediyorum. Sigortanın kaldırabileceğiden çok daha yüksek bir kısa devre akımı oluşursa, sigorta görevini yapamaz. Siemens kar güvenli bir şekilde kendini imha ediyor ve bir yangına sebep olmadan devre açılıyor.
Adamlar sigortanın çalışmadığı durumu da göz önüne almış.
Arkadaşlar röleyi değiştirdim. Viko marka 40A30 mA KAR aldım. Ancak yine şebeke elektriği gitti 2 saat sonra geri geldi yine röle atmış. Şöyle birşey denedim. Binanın ana şalterini kapatıyorum. 1-2 dakka bekliyorum açıyorum böyle olunca atmıyor röle. Demek ki anladığım kadarı ile şebeke elektriği ilk geldiğinde oluyor ne oluyorsa. Çözüm sunacak varmı. Evde olmasak tatile gitsek. Elektrik gidip gelse röle atmış olcak evdeki buzdolabı içindekiler gittiArkadaşlar merhaba, Bina Elektrik panosunda her dairenin ayrı sigortası ve Kaçak akım rölesi var. Bölgemizde elektrik kesintisi olduğunda atıyorum 2-3 saat sonra elektrikler geliyor. Tüm dairelerde elektrik gelmiş oluyor ama bizde olmuyor. İnip elektrik panosuna baktığımda Kaçak akım rölesi atmış oluyor. Açmak zorunda kalıyoruz sürekli. Bu durumda kaçak akım rölesi bozukmudur ? Yoksa evde bir yerde sıkıntı mı vardır ? Makel marka 40A 30ma Yazıyor üstünde. Bu değişecek ise ne marka öneririsiniz. Teşekkürler.
marka model önerebilirmisinizBağışık denemeli.
Arkadaşlar röleyi değiştirdim. Viko marka 40A30 mA KAR aldım. Ancak yine şebeke elektriği gitti 2 saat sonra geri geldi yine röle atmış. Şöyle birşey denedim. Binanın ana şalterini kapatıyorum. 1-2 dakka bekliyorum açıyorum böyle olunca atmıyor röle. Demek ki anladığım kadarı ile şebeke elektriği ilk geldiğinde oluyor ne oluyorsa. Çözüm sunacak varmı. Evde olmasak tatile gitsek. Elektrik gidip gelse röle atmış olcak evdeki buzdolabı içindekiler gitti