yangın vb. durumlar için mi? Yanlış anlaşılmasın sırf merakımdan soruyorum.
yangın vb. durumlar için mi? Yanlış anlaşılmasın sırf merakımdan soruyorum.
Referans gosterdiğiniz, sayın @fgencal 'ın yazısında belirten, uluslararası kabul görmüş srandartlara.. Konuyu acil stop diye açıp K.A.R'ne buton bağlamaya goturmüşken konu şimdi temas ile açmaya evrildi.Normal İşletmede bilmeyerek yapılan doğrudan temas veya dolaylı temas ile devreyi ve insanı koruma görevi gören KAR, bilerek yaptırılan açtırmada güvenilir değil. İlginç . Hangi güvenlik standardının hangi maddesi?
Bir üst mesajımda paylaştım. Yazıda; kazan dairesinin tüm elektrik tertibatını kesecek bir acil stop butonu gerekiyor diyor. Panoda hali hazırda KAR var, bu KAR’a ilk mesajımda belirttiğim şekilde bir direnç üzerinden acil stop butonu bağlayıp bir kaçak akım oluşturarak KAR’ın açması sağlanarak tüm enerji kesilmiş olur.Buton neden?
Çalıştığınız sistem içinde ihtiyaclariniza en uygun düzeneği hazırlamak elbette o şartlara en hakim kişi olarak sizin tasarrufunuzdadir. Bu düzeneği "acil stop butonu" olarak adlandirmaniz kavram karmaşası yaratti.Bir üst mesajımda paylaştım. Yazıda; kazan dairesinin tüm elektrik tertibatını kesecek bir acil stop butonu gerekiyor diyor. Panoda hali hazırda KAR var, bu KAR’a ilk mesajımda belirttiğim şekilde bir direnç üzerinden acil stop butonu bağlayıp bir kaçak akım oluşturarak KAR’ın açması sağlanarak tüm enerji kesilmiş olur.
Bu maddenin dayanağı nedir?
Çift fazlı ! rölenin tipi nedir ?
TEŞEKKÜRLER İLGİNİZ İÇİNRölenizin, A S tipi olması lazım.Değiştirmezseniz,kendinden önceki 30 mA le birlikte aynı anda açma yapar.