abuzerefendi
Katılımcı Üye
Resimde göründüğü gibi Hualin marka yanlış anlamdı isem 30 ma lik bir kaçak akım rolesi var. Bu kaçak akım rolesi kimi zaman 5 dk de kimi zaman 1 saatte kimi zaman da 5 saatte atıyor. Elektrikçiye derdimi bir türlü anlatamadım. Kaçak akım rolesinin kafasına göre atamayacağını ve bir cihaz takınca atması gerektiğini söyledi. ama bende öyle olmuyor. durduk yerde kendiliğinden atıyor. aletlerimde bozukluk olacağını söyledi fakat bu eve yeni taşındım ve bu eve getirdiğim tüm aletler diğer evimden geldi. diğer evimde legrant marka kaçak akım rolesi vardı ve bu güne kadar hiç atmadı. Bu yeni evimde neden atıp duruyor?
Birkaç elektrikçiye gösterdim bu marka kaçak akım rolesinin çalışması mucize zaten dediler. kaçak akım rolesini değiştirelim dedim elektrikçi kaçak akım rolesinin sağlam olduğunu iddea ediyor. Başka bir elektrikçi arkadaş ise sigortaların yarısının pasifik yarısının da flash marka olmasından dolayı da olabileceğini söyledi ve bu markalar için çok dandik dedi. eğer o kadar kötü ise durum ben hepsini değiştirttireyim. Mütayitin 3 kuruşluk adam olduğunu 3 kuruşun hesabını yapmasından anladım bile. sağlam bir elektrikçi bulup hepsini mi değiştirtsem kararsız kaldım.
Bu sorun neden kaynaklanabilir? Tüm ev eşyalarım diğer evimdeki ile aynı. orada hiçbirisi kaçak akımı attırmıyordu. şu anda da çalışırlar iken atan yok. kafasına göre kimi zaman 5 dk de kimi zaman 5 saatte kimi zaman 2 günde 1 atıyor.