hhmercan
Üye
Merhabalar,
Evin garaj bölümünde ufak bir ahşap atölyesi kurma düşüncem var ancak bu bölümde priz yok.
1 buat 2 adet de duvardan gelen ucu klemensli faz/nötr/toprak kablosu var.
Bunlardan birine eve su basması için motor bağlandı diğeri boşta.
Buattan da kombi kaçak sensörüne 1 çıkış var sadece.
Bunlar imkanlarım.
İhtiyacım ise;
1 adet 3 lü,
1 adet de 6 lı priz.
3 lü olanda uzun süre çalışan 3 alet olacak.
1 cnc makinası 2 adette vakum amaçlı elektrik süpürgesi.
Cnc makinası 220 volt 2.2 kw
Bunlar ihtiyaca göre günde belki 8-10 saat bile çalışabilir ve benim müdahale olmadan kendi başına çalışacaklar. 3 ü aynı anda çalışıyor olacak.
Diğer 6 lı olan ise asıl çalışma alanım olacak. Gönye testere gibi, tezgah testere gibi işleme aletleri veya matkap/zımpara gibi elektrikli el aletleri kullanacağım. Tek olacağım için bu prizler de aynı anda birden fazla makina çalışmayacak ama hepsi fişe takılı duracak ki ihtiyaca göre hangisi lazımsa onu kullanacağım.
Bu bilgiler doğrultusunda sizlere danışmak istediğim husus;
Prizlerin çıkışını nereden yapmam mantıklı olur. İkisini de ucu açık kablodan mı yoksa buattan mı? Veya ayrı ayrı mı.
Çekeceğim kablonun özelliği ne olmalı?
Bunun yanı sıra; sigortalarım 16 lık veya daha altta. Prizleri taşıyacak sigortayı neyle değiştirmem mantıklı olur.
Bunlar dışında haricen sizin bir tavsiyeniz olur mu?
Değerli yorumlarınızı rica ediyorum.
Evin garaj bölümünde ufak bir ahşap atölyesi kurma düşüncem var ancak bu bölümde priz yok.
1 buat 2 adet de duvardan gelen ucu klemensli faz/nötr/toprak kablosu var.
Bunlardan birine eve su basması için motor bağlandı diğeri boşta.
Buattan da kombi kaçak sensörüne 1 çıkış var sadece.
Bunlar imkanlarım.
İhtiyacım ise;
1 adet 3 lü,
1 adet de 6 lı priz.
3 lü olanda uzun süre çalışan 3 alet olacak.
1 cnc makinası 2 adette vakum amaçlı elektrik süpürgesi.
Cnc makinası 220 volt 2.2 kw
Bunlar ihtiyaca göre günde belki 8-10 saat bile çalışabilir ve benim müdahale olmadan kendi başına çalışacaklar. 3 ü aynı anda çalışıyor olacak.
Diğer 6 lı olan ise asıl çalışma alanım olacak. Gönye testere gibi, tezgah testere gibi işleme aletleri veya matkap/zımpara gibi elektrikli el aletleri kullanacağım. Tek olacağım için bu prizler de aynı anda birden fazla makina çalışmayacak ama hepsi fişe takılı duracak ki ihtiyaca göre hangisi lazımsa onu kullanacağım.
Bu bilgiler doğrultusunda sizlere danışmak istediğim husus;
Prizlerin çıkışını nereden yapmam mantıklı olur. İkisini de ucu açık kablodan mı yoksa buattan mı? Veya ayrı ayrı mı.
Çekeceğim kablonun özelliği ne olmalı?
Bunun yanı sıra; sigortalarım 16 lık veya daha altta. Prizleri taşıyacak sigortayı neyle değiştirmem mantıklı olur.
Bunlar dışında haricen sizin bir tavsiyeniz olur mu?
Değerli yorumlarınızı rica ediyorum.
Son düzenleme: