KÖTEK ve de SUMSUKHoparlörlerin arkasındaki delik biraz büyük olsa daha iyi olmaz mı? Basıncı karşılayabilmesi için. Çünkü buradaki iki bass hoparlör ses çıkarmak için cebelleşirken dışarıya da yeterince basınç gönderemezse boğulabilirler diye düşünüyorum12 cm çap ideal midir burası için? Montajladıktan sonra tekrar sökmek gerekir mi acaba kabini Bu deliğin açılacağı plaka 21x67cm yaklaşık. Bu çapta bir açıklık sorun olmaz sanırım.
Üsteki çıkıştan hemen önceki delik ile port yine 5 cm çapında olsa nasıl olur?
Nette bu tip kabin yok, genelde ya bolu kullanılıyor yada koridor gibi kabin içinde dolaşan port tasarımları var.
Bu tasarımda kabinin yan kısımlarının titrememesi için iç plakaları koyduk.Hoparlörlerin ölmemesi için arkalarındaki plakayı çıkartsak bu sefer yüksek ihtimal titreyecek alt kısım.
Yıllar önce yaptığımız kabindeki hem bass hemde kabinin kendisi küçüktü. Ne güzel titreşim konusu dert olmamıştı o zamanlar
Bu durumda iç deliklerin ve portun çapını hangi büyüklükte bırakmak en uygunudur?
Zaten bu ölçülerdeki bir kabinin yanları titreşir.Ben asıl yan plakalar titreşir diye düşünmüştüm.
Orta kısımdaki bölmeyi belki daha yukarı alabiliriz onun bilgisini de eklerim çizimi güncellediğimde. Bu hafta sonu plakaları alıp kestirip gelmeyi düşünüyorum aksilik olmazsa.
Öyle bir kural yok. Kaplamasız sunta da olur. Ama kaplamalı suntalar ecicik daha kaliteli. En azından boya derdi yok.Bu durumda kaplaması olmayan suntayı almak mantıksız mı oluyor? Kaplama titreşimi azaltıyor demek mi?Sırf rengi beyaz diye ikilemde kalmıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?