Kamp lambası Bağlantı şeması

Kararı kendiniz verirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 113015

Bu arada şemanın başlığına bakın ne yazıyor?

ÖLÜM TEHLİKESİ OLAN........ Bilginiz yoksa (ki öyle görünüyor) çok fazla kurcalamayın derim. Zaten normal çalışır şeklinde de ölüm tehlikesi olan basit çin malı bir fener. USB bağlantı uçları kesinlikle kesilmeli USB iptal edilmeli. USB portu el fenerini şarj ettiğiniz sırada ölümcül olabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 113016
Bu devrede pil şarjını izleyen nedir onu da anlamadım ustam ben. Kullanıcı keyfine bırakılmış herhalde.

Orasını gördüm. Belki bir ters diyotla araya ilkel bir izolasyon yapılsaydı diyecektim ama oda pek güvenli olmaz tahminen.
Smps olsaymış olurmuşta demek ki o bile insan hayatından daha pahalıya gelmiş. Hani bari fenerden şarj özelliği koyupta milletin canına kast etme! Şarj özelliği olmaz olsun.

Smps olsaymış olurmuşta demek ki o bile insan hayatından daha pahalıya gelmiş. Hani bari fenerden şarj özelliği koyupta milletin canına kast etme! Şarj özelliği olmaz olsun.
Ben onu cep telefonu şarj özelliği değil de cep telefonu şarj cihazı ile lambayı şarj etme olarak anladım.

Son düzenleme:
K- L.png

Son düzenleme:
Ben onu cep telefonu şarj özelliği değil de cep telefonu şarj cihazı ile lambayı şarj etme olarak anladım.
Aynen senin dediğin gibi zaten ben yanlış ifade etmişim. İstersen USB portundan Powerbank bağlayıp fenerin pilini şarj edin feneri powerbank ile kullanın diye koymuşlar ama USB portunun gövdesi şebeke ile doğrudan temaslı. Yani fener şebekeden şarj edilirken faz ucu doğrudan diyotların bağlı olduğu uca denk gelse ve yanlışlıkşa USB portuna dokunsan... Önceki mesajdaki paylaştığım site göstermişler tehlikeyi. Şebekeden şarj olayını smps yapsalardı tehlike olmazdı ama...

Aynen senin dediğin gibi zaten ben yanlış ifade etmişim. İstersen USB portundan Powerbank bağlayıp fenerin pilini şarj edin feneri powerbank ile kullanın diye koymuşlar ama USB portunun gövdesi şebeke ile doğrudan temaslı. Yani fener şebekeden şarj edilirken yanlışlıkşa USB portuna dokunsan... Önceki mesajdaki paylaştığım site göstermişler tehlikeyi.
Büyük firmaların açığını bulup paranın gözüne vuramadık ama buna bir çözüm bulsak imalatçı firma bize bir Çin gezisi ayarlar mı acaba?

Büyük firmaların açığını bulup paranın gözüne vuramadık ama buna bir çözüm bulsak imalatçı firma bize bir Çin gezisi ayarlar mı acaba?
Onlar bizden daha akıllı. Onlar da tehlikenin farkında ama öbür türlü daha pahalıya gelir rekabet edemez. İnsan hayatı daha ucuz. Çin onların olsun orayı gezip ne yapayım :)

Onlar bizden daha akıllı. Onlar da tehlikenin farkında ama öbür türlü daha pahalıya gelir rekabet edemez. İnsan hayatı daha ucuz. Çin onların olsun orayı gezip ne yapayım :)
Geçen bir arkadaş eşine yurtdışına gidip çalışacağım emekli olunca. Oradan belki bir hatun bulursam da evlenirim demiş. Eşinden cevap çok bomba. No problem. Maaş kartını bırak git.

Forum istatistikleri

Konular
130,182
Kullanıcılar
453,318
Son üye
hırsıztırtıl

Yeni konular

Geri