Doğrusunu sizler söyleseniz de ben de bilgilensem .Mr Yamyam aşağıdaki tanımınız yanlış. Yoğuşmalı kombiyi tarif etmiyor
"YOĞUŞMALI:
Yanmış gaz atıkları bile hala yanabileceği için gaz çıkışından bir miktar yanmış gazın yeniden yanma odasına gönderilmesi. Arabalardaki turbolar gibi. (Yanlış bilmiyorsam)"
Oda sıcaklığı su sıcaklığına eşit olursa kombi gaz harcamaz. sadece suyu devridaim eder. (Burada bina yalıtımı önem arzeder) Yukarda belirtmiştim.2 m tül yerine 4 m tül petek takılması normal ,veya yoğuşmalı kombi gaz parası aynı hesaba gelir .
arıza çıkarsa yoğuşmalı kombide daha fazla bedel ödersiz daha pahalıdır
eğer soğuk bir yerde ikamet ediyorsanız faydası azalır .
2 m tül petekle ısıtacağınız yeri niye aynı dereceyi için 4 petek takılsın boşuna su dolaştırmak devir daim suyu soğutmak .
2 m tül boy petek takmak doğru değildir takılmasnıı tavsiye etmiyorum
petek sanki az ısınıyor gibi olur , sıcak su çıkışı soğuk olur giren su 2 metreyi tam desteklemez desteklemesi için dereceyi artması gerekir bunun sonucunda gaz artışı ve gaz bedeli artışı olur .
Google a yoğuşmalı kombi nasıl çalışır yazınca çıkıyor. Ben buraya gereksiz yazmayayım
Müteahit firma bana benim anlatmış olduğum gibi tanımlamıştı. Doğal olarak araştırma isteğim de olmamıştı.Evet tam olarak böyle sayın Mr Yamyam
Doğrusunu sizler söyleseniz de ben de bilgilensem .
@arkaplan
Annemin kombisi bir kez arızalandı.
Mütaahitin işgüzarlığından dolayı tüm dairelere çift faz verilmiş. Tüm dairelerdeki çoğu cihazlar yanmış idi.
O sene itibarıyla arıza için (Kullanıcı hatası) 90TL ödemiştik.
Oda sıcaklığı su sıcaklığına eşit olursa kombi gaz harcamaz. sadece suyu devridaim eder. (Burada bina yalıtımı önem arzeder) Yukarda belirtmiştim.
KISACA NE KADAR ISI KAYBI O KADAR ENERJİ (GAZ ) KAYBI:
Oda hacmine göre petek boyutunun artırılması daha fazla gaz harcanması, ama daha kısa sürede odanın ısınması demektir.
Olağandan daha küçük petek boyutu kullanılırsa, petek kayıplara karşılık veremeyeceği için daimi bir enerji harcanması sözkonusudur.
Annemin o yıllardan bu yıla kadar ödediği en yüksek kışlık gaz parası 70TL dir. Ev 145m2 dir.
Tüm peteklerde termostatik vanalar bulunmakta olup 22'C de ayarlıdır. Sadece annemin odası, yaşlı olduğu için max. seviyeye ayarlanmıştır. Bu odada firmanın özel kablosuz oda termostatı bulunuyor olup, oda sıcaklığı 27'C ye geldiğinde tüm kombiyi kapatmaktadır.
Evin altında da üstünde de daireler bulunmaktadır ve dış cephe C sınıfı izolasyonludur.
Benim tek yapmış olduğum şey ise tüm petekleri pencere altlarına değil, iç duvarlara yaptırmam olmuştur.
Teşekkür ederim.Kombinizi güle güle ve sağlıkla kullanın