öncelikle selamun aleykum teknik arkadaşlar acil bir konuda yardımlarınızı bekliyorum sıkıntım şudur:
sistem rg3-12cs entes röle ie kompanze ediliyor devrede 1 kondastör 15 kvar 9,10,11 kondastörler 0,25 kvar monofaze yani sistemde sadece 3 monofaze kondastör var sistem analizöründen görüken amperlerde, r=6 t=4 s=5 (fabrika akşam boşta iken) akım trafosu 100/5 ctr 0,050 girilmiş utr 1 otomatik kondastör tanıma yapıldı cs=10 seçili fabrika ag-og trafosu 600 kva'mış galiba bedaş öyle demiş ve yine trafoda fabrikaya giden enerji çıkışına 1,5+2,5 (4) kvar kondastör yerleştirilmiş ve devrede. sıkıntımız gündüzleri trifaze makinalarımız çalışıyor herşey çok iyi saat 08:30 dan 18:00 kadar endüktif %6 kapasitif%3 fakat 18:00 den 08:30 kadar endüktif ve kapastif artıyor ve fabrika tatil günlerinde bu oran dahada artıyor devrede zaten 3 monofaz olduğu için 9 kademede trifaze var bunlara dokunmak istemiyorum çünkü gündüzleri trifaze yükler ağırlıkta nasıl bir çözüm bulmalıyım yardımlarınızı rica ediyorum ve beni dinleme zahmeti gösterdiğiniz içinde minnettarım saygılarımla .