Merak ettiğin şeyler elektroniğin değil elektriğin incelikleri.
Atom yapısına kadar bilmen ( elektron nedir ) ve matematiği yalayıp yutmuş olman gerekir.
Benzetmelerle yapılan anlatımlar yukarıda alay ettiğim yanlışlıklara yol açar.
Elektronların bir plakadan diğerine neden gitti nasıl gittiği hangi yoldan gittiği aradaki dilektrik malzemede neler olduğu..işin basit tarafı , antenide tek uçlu bir şey sanırsın ama öyle değil yapay ground denebilecek bir yapıdır .
Bunun içinde elektromagnetik ışınım .. akım taşıyan iletkenin etrafındaki magnetik alan .. magnetik alan içerisindeki iletkenler ... gibi şeyler basitçe anlatılamaz.
Bir kondansatör ve bobinden oluşan rezonans olayları antenlerin dalga boyları falan filan...
En ufak bir yanlış anlatımda geri dönülmez ve silinemez yanlış anlaşılmalara yol açar.
Yukarılarda görüldüğü gibi..
Bir fıkra :
Öğretmen anlatırken fark ediyor öğrencilerden biri dalmış gitmiş.
Konu Elektrik nedir gibi bir şeyler..
Hoca takılıyor öğrenciye.
Sen ne diyeceksin bu konuda..
eee ımmm şeyyyy valla hocam biliyordum ama unuttum..
Hoca hayıflanıyor
Şu işe bak Allahtan başka bilen birini bulduktu o da unutmuş...
Yani aslında bilenlerinde görmüşlüğü yok atıyoruz tutuyor şimdilik..öylede yiyor böylede..
Atom yapısına kadar bilmen ( elektron nedir ) ve matematiği yalayıp yutmuş olman gerekir.
Benzetmelerle yapılan anlatımlar yukarıda alay ettiğim yanlışlıklara yol açar.
Elektronların bir plakadan diğerine neden gitti nasıl gittiği hangi yoldan gittiği aradaki dilektrik malzemede neler olduğu..işin basit tarafı , antenide tek uçlu bir şey sanırsın ama öyle değil yapay ground denebilecek bir yapıdır .
Bunun içinde elektromagnetik ışınım .. akım taşıyan iletkenin etrafındaki magnetik alan .. magnetik alan içerisindeki iletkenler ... gibi şeyler basitçe anlatılamaz.
Bir kondansatör ve bobinden oluşan rezonans olayları antenlerin dalga boyları falan filan...
En ufak bir yanlış anlatımda geri dönülmez ve silinemez yanlış anlaşılmalara yol açar.
Yukarılarda görüldüğü gibi..
Bir fıkra :
Öğretmen anlatırken fark ediyor öğrencilerden biri dalmış gitmiş.
Konu Elektrik nedir gibi bir şeyler..
Hoca takılıyor öğrenciye.
Sen ne diyeceksin bu konuda..
eee ımmm şeyyyy valla hocam biliyordum ama unuttum..
Hoca hayıflanıyor
Şu işe bak Allahtan başka bilen birini bulduktu o da unutmuş...
Yani aslında bilenlerinde görmüşlüğü yok atıyoruz tutuyor şimdilik..öylede yiyor böylede..