Orhanismail
Üye
Ustalarım Bi sorum olacak kontaktörlerin a1 a2 ucana köprü diyot neden konulur
Köprü diyot mu ters bağlı diyot mu?Ustalarım Bi sorum olacak kontaktörlerin a1 a2 ucana köprü diyot neden konulur
Tam bilemedim abi ama işyerinde diyot gibi bişi vardı bişeye sarılı küçük okuyamadım tam ama 2 ucu vardı Biri a1 e diğeri a2 ye giriyorduKöprü diyot mu ters bağlı diyot mu?
Rölelere ters diyot bağlandığını biliyorum ama kontaktor bobinlerine snubber bağlamak daha mantıklı .Köprü diyot mu ters bağlı diyot mu?
Ne gibi etkisi olur ki yararı anlayamadım 2 ucu var a1 ve a2 ye giriyorRölelere ters diyot bağlandığını biliyorum ama kontaktor bobinlerine snubber bağlamak daha mantıklı .
Bobin uçlarında oluşabilecek yüksek gerilimlerin sönümlenmesini ve hem bobinin hem de bunu süren başka elemanların zarar görmesini engeller bu elemanlar .Ne gibi etkisi olur ki yararı anlayamadım 2 ucu var a1 ve a2 ye giriyor
AC çalışıyor abiElektronık cıhazların oldugu bir ortam veya panoda, kontaktörün çekip bırakması esnasında oluşacak elektro manyetık etkılerden , PLC hassas röle cihazların etkilenmemesi için kontaktör bobin ayaklarına, snubber tabir edilen parazit gidericiler kullanıla bilir.
Birde, gördüğün kontaktörün AC m, DC mi çalıştıgına bakabilirmisin.