Mach3 ile hiç uğraşma, değmez. Çok sorunlu bir program. En pahalı kontrol kartları ile bile çok fazla hata aldım, bezdim. Piyasanın en üst düzey amatör kontrol kartı KFLOP tur. Kendi G Code işleyicisi var. Sağlam PID hesaplamaları ile sistemi yönetir. Bedava çözümlerde GRBL, TINYG gibi açık kaynak kodlu arduino tabanlı kartlar bile daha sağlam iş çıkartıyor. Backlash ayarları yok ama çift somunlu çift yön bilya baskılı sonsuz vidalar ile kullanıldığında şahane daire kesimi yapıyor, sıfır hata ile. GRBL ile 47KHz gördüm. TINYG 200KHz e kadar destekliyor. 200KHz değerine ulaşamadım, motorlarım 200pulse/mm de ayarlı, sistem yapısından dolayı 40metre/dakikadan fazlasını zorlamadım.
Kesim hatasını gidermek için ölçümü büyük metre ile yaparsın. Y ekseni 1000 mm diyelin, ince uçlı bir kesiciyi tak, metrenin sıfırından 1000mm ye kadar takip et, motorlara gönderdiğin pulse sayısını 1000 e böl, ayarlara gir. En baba ölçü aletinden daha hassas ayar yaparsın.
Araba bilyalarını temizlemek için her türlü pas, kir sökücü kullanabilirsin fakat ardından gresle bu temizlik malzemesini uzaklaştırman şart. Ben toyotanın beyaz gresini kullanıyorum. Şimdiye kadar kullandığım en iyi gres.
Eğer step motorlarında çok yüksek voltaj okuyorsan bir sorun vardır. En fazla 5 volt okuman lazım. Sürücülerin amper ayarını kontrol et. Sürücüleri daha yüksek voltajla besle. Sürücü kaç voltu destekliyorsa o voltaja çık. Motorların daha hızlı kalkar ve daha hızlı durur. Kalkış torkları ve yüksek hız torkları katalog değerini görür. Düşük voltaj düşük güçte çalışan step motor demektir.
Amatör yapıdaki sistemler için Ripper CNC olarak google la. Sağlam yapı çıkartılmış, benim beğendiğim yapıdır.