salınımlar kafama takılıyodu tahminlrim dogru tesekkurler arkadaslar
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Küçük ! bir ayrıntı.Trafolarda,OG ve AG,aynı anda açılmamalıdır.
 
Son düzenleme:
Selamlar,

Trafoları paralel bağladığınızda yapacağınız tasarruf bir avantaj sağlayacaktır. Ama bu durumda kısa devre değerleriniz yükselecektir. Şebeke şartlarını bilmemekle birlikte 500MVA kısa devre gücü kabul edersek 1000kVA trafonun AG tarafında kısa devre akımı 22kA civarında, ikisini paralel bağlarsanız 42kA civarına yükselir. Bu da şalterlerinizin kısa devre dayanımlarının 25kA yerine 50kA seçilmesini gerektirir.

Diğer problemli nokta olan OG kesici/yük ayırıcı ömrü problemi daha önce tartışılmış zaten.

Kuplaj şalteri de bence 1600A olmalıdır. Bu sayede hangi taraftan ne yük çekildiğini ayarlamaya çalışmanıza gerek kalmaz.
 
1000 kVA trafo sekonder max yük değeri 1450 A 'dir. 1600A nominal gücün %10 fazlası demek. Trafoların aynı özellikteyse %Uk'ları falan sorun olmaz. Ama 2.trafo girmesi için seçtiğiniz değer bence yüksek.

Arkadaşımında söylemiş oldugu gibi iki pano arasındaki şalter 1600a olması uygun olacaktır. Bizimde işletmemizde 4 adet 2000 kva lık trafolarımız mevcut bunların herbiri a.g odamızda farklı bir panoyu beslemekte, yüke baglı olarak senede bir trafoları Bakım amaçlı kapatıp kuplajlar yardımı ile yükü uygun olan panoları birleştirebiliyoruz. Saygılar
 
trafonun devamlı olarak devreden cıkarılıp devreye alınmasının nedeni ne. trafoyu gazlı kesilerle devreye alıp cıkarman en dogrusu ayrıca trafonun koruması primerdenmi yoksa sekonderdenmi.fahri beye katılıyorum bu tesis yenimi kurulacak veya ek trafomu yapılacak bu işi uzmanlarıyla görüsmende fayda var.yeni hücre ilavesi ölçü devresi artı korumalar önemli
 
bu tesis kurduk ve çalıştırdık gayet guzel oldu bi gidersem fotolarını çeker gonderırım;sebebi işletmenin yaklasık 600 çalışanı var olakı birde arızada tesisin enerji problemi olmaması adına bizim fikrımız bu birde musterının yukun durumuna gore trafonun boşta çalışma yukte çalışma durumunu dusunup enerji sarfiyatını hesap etmesi saolsun fabrıka sahıbı paradan hiç kaçmadı.
 
Merhaba,
iki trafo arasında ag kuplaj yaparken trafo çıkışlarından tek bir panoyamı giriş yapılıyor, yoksa başka bir bağlantı şeklimi var, tek hat planı paylaşırmısınız? 05466494000
 
Bilgi.
 

Ekli dosyalar

  • SİGMA 1.pdf
    5.5 MB · Görüntüleme: 11
  • SİGMA 2.pdf
    6.4 MB · Görüntüleme: 6
  • FEDERAL OT. TRANSFER.pdf
    1.4 MB · Görüntüleme: 5
Panonun tasarımı ile alakalı olarak değişir. her trafonun ayrı ADP varsa panolar arası kuplaj yapabilirsiniz.İki trafo aynı panoyu besliyorsa da panoda yapabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    33.1 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,819
Mesajlar
920,763
Kullanıcılar
450,909
Son üye
Kuzey27

Yeni konular

Geri
Üst