Laptop adaptoru şarj etmiyor

çıkışta diyot yok gibi yani çok küçük dikdörtgen bir malzemeler var diyot mu bilmiyom ama ben onu lehimleyemem ki çok küçük parçalar ama kondansatörü yeniden lehimleyebilirim gittim lehim pompası aldım geldim sırf bunun için :D
kardeş bu adaptörlerde diyot transistör gibi 3 bacaklı oluyor. trafonun çıkışına bak. orda bir yerdedir. bir bacağı bazı tasarımlarda bağlanmıyor. onu şaseye bağlarsan daha iyi olur. belki sorunun kaynağı bu.

Merhaba.Son olarak bu smps adaptörünüzü tam açmışken;
220 vac giriş kısmında eğer cam bir sigorta bulunuyorsa (Mutlaka yer alması lazım koruma amaçlı olarak da) yuvasında çok gevşek şekilde yer alabilir.(Cam sigorta plastik,şeffaf bir kılıfla örtülü de olabilir,çıplak gözle farkedemezsiniz bu yüzden de,önce bu şaffaf,plastik kılıfı çıkarmanız lazımdır,bu cam sigortadan çok evvel)

Bu cam sigortayı sigorta yuvasından tam çıkardıktan sonra yuvasını elinizle (veya karga burunla) biraz daraltarak cam sigortayı böylece bu yerine biraz daha sıkıca takın.Bundan kaynaklanan elektriki bir geçirmezlik durumu eğer 220 vac giriş hattındayken varsa bu tamamıyle de kaybolmuş olur.(Ancak verdiğiniz bir resimde bu türden bir sigorta pek de görülemiyor.) Kolay gelsin.

Son düzenleme:
ben resmi farkedememişim.
orda çıkışta iki tane transistör biçimli arkadaş vbar.
biri doğrultma diyotu öbürü regülatör.
o ikisini, filtre emi bobinini, geri besleme için çalışan mavi renkli kondansatörün lehimlerini tazeleyin.
aynı şekilde girişteki emi filtreyi de gözden geçirin. binbaşının bahsettiği sigorta yanında emi filtre de seri bağlı devreye. onda sorun varsa yine sıkıntı çıkar.
orda bir yerde ntc olacak sigortaya paralel ya da karşı hatındadır. onu kısa devre edin. eğer düzgün çalışırsa ntc arzalıdır. ntc yi öyle bırakabilirsiniz ama isterseniz değiştirin. bu sayede çok soğuk olduğunda komponentler çalışmayıp zarar görmeyecektir. başka bir faydası yok.

Kabloyu oynattim bir sıkıntı olmadı adaptörü topladım su an çalışıyor inşallah bir problem olmaz bidaha yardım edenlere tesekur ederim.(Binbaşı hocam sorun olmadığı için sigortayi ellemedim daha doğrusu aramadın zten üstüne garip birşey sıkmıslar)

Bu tip kompakt her santimi değil her milimi değerli kılı kırk yararak tasarlanan cihazlarda cam sigorta yerine silindirik veya kutu tip daha ufak boyutta sigrta kullanılıyor tabi çin menşeili taklit ürünler hariç :) arkadaşlar.

220 vac giriş ve 19 volt dc.dc çıkış kablolarını test edip pek bir şey görmediğinizi siz kendiniz söylediniz zaten.Keşke kablo arızası veya cam sigorta gevşekliği gibi basit bir sorununuz olabilseydi.Tabi asıl durumunu zaman gösterir,zaman içinde bir şey olmaz inşallah diyelim.

Bir de şu var ki,herhangi bir elemanı lehimleme/tamir işini hiç yapamasanız bile,bu açma/kapatma sırasında normalde sallanan veya çok gevşek (Soğuk lehimli) olan bir elemanı oynatmış ve bu yerindeki mevcut konumunu değiştirerek onu dolaylı yoldan tamir etmiş de olabilirsiniz.Ama umarız ki bu geçici tamir uzun ömürlü olur diyelim,ayni durum tekrar etmez inşallah diyelim.Kolay gelsin.

Adaptorun kapağını oturtamadim ne yaptıysam olmadı bende lastikle tutturdum bir daha sorun olduğunda kolay açarım artık :)

Forum istatistikleri

Konular
130,348
Kullanıcılar
453,650
Son üye
Oğuzhan ayarr

Yeni konular

Geri