Led devresi ile ilgili soru.

Okan1234

Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
257
Puanları
1
Yaş
35
Selamlar. Arkadaşlar aşağıdakı resimde gördüğünüz gibi led için devre ye ihtiyacım var. Bunu entegre kullanmadan en basit şekilde nasıl yapabilirim? Lütfen yardımcı olurmusunuz?
 
microdenetleyici olmadan yapılabileceğini sanmıyorum.
 
sayıcı devreleriyle yapabilirsin ama arkadaşın dediği gibi mikrodenetleyici daha uygun olur
 
Ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Peki mikrodenetleyici ile en basit şekilde nasıl yapabilirim? Ayrıca eski pc anakartı üzerinde olan mikrodenetleyiciler işe yararmı? Lütfen nasıl yapabileceğimi anlatırmısınız?
 
Nasıl yapacağınızı anlatabilmemiz için bazı bilgilere sahip olmanız lazım m.d.(mikrodenetleyici) ile yapacaksanız bilgisayar üzerindeki olurmu sorusunu sorduğunuza göre m.d. ile yapamazsınız, m.d. ile ilgili temel bilgiler hakkında benim ve diğer arkadaşlarımızın yazdığı mesajlara ilgili konuları bularak bakarsanız neden yapamayacağınızı anlarsınız tabiki gerekli bilgileri edinene kadar ki buda biraz zaman alır, m.d. değil logic entegrelerle yapılacaksa bu m.d. öğrenip devreyi yapmaktan daha uzun sürede öğrenilebilecek bir iştir bunun içinde sayısal elektronik konularına hakim olmanız lazım bu halde öğrenmeniz gereken konu sayısal elektronik olur megep kaynaklarından faydalanabilirsiniz. Örnek olması bakımından eğer karaşimşek gibi devreleri kendiniz yapabilirseniz bu devreyide yaparsınız. BURADA biraz önce asm ile yazdığım bu işin bir kısmını yapan program var, 16f877a için hazırladım, sizin değilsede asm ile pic programlamaya çalışan arkadaşlar içinde bir örnek olur, i
 
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. En azından ilgili devreyi paylaşabilirmisiniz?
 
Devre, isis şeması olarak verdiğim linkte var, program kodlarıda mevcut, bunu belirttim zaten. Bilgisayarınızda isis yüklü ise açabilirsiniz, zaten pic programlamayı öğrenmeden pek işinize yaramaz sadece bir örnek olsun diye ekledim, bakarsınız siz veya herhangibiri görüp pic programlamaya heves eder diye düşündüm.
 
Kusura bakmayın cevap geç oldu ama çok teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,812
Mesajlar
920,674
Kullanıcılar
450,905
Son üye
user111

Yeni konular

Geri
Üst