Arkadaşlar ben normalde konulara kolay kolay cevap yazmam. Bu kadar çok okuduktan sonra yazmak istedim.
Ben Sakarya
Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum! 2007 de mezun oldum, hemen askerliğimi yaptım. 2009 aralık ayında çanakkale de izolatör pazarlama da görev aldım. 7 ay çalıştım, baktım hoşuma gitmedi( Her gün gravaaat taktım
). Yine çanakkale de demir çelik üzerine Türkiye nin en büyük özel demirçelik fabrikasına eletrik bakım mühendisi olarak işe başladım(temmuz2009)
Tüm zamanımı yazılıma adamıştım. Normal C yi geçtim ileri c kursu bile aldım. Unix admin üzerine çalışmak istiyordum. Kriz üzerine bu iş denk getirdim, hemen girdim.
Teorik bilgi olarak çok yetersiz değilim. Pratik bilgi açısından kontaktörün nasıl bağlanacağını bilmezdim. Sadece bağlantısını çizebiliyordum. İşin içine girince orasını ölç burasını ölç derken uçları çözdüm. Bir bulmaca gibi. Derken 200kw lık iki motor için kumanda devresi yapmam gerekti. Bir sürü bu konuda uzman arkadaşlar var, onlar yaptı ben öğrendim. Bazı bilemediğim şeyleri sorduklarında, cevap olarak "Annem bulaşıkları yıkarken su için 200 kw lık motoru yıldız-üçgen çalıştırmak zorunda kalıyordum da mı öğrenmedim diyorum." Yani kısacası bu işi okulda öğrenmedik. Arkadaşlar okuldan çıktığımızda 100 değerine sahibiz. Çalışarak değerimizi arttırıyoruz, 1000 oluyoruz.
Zaten müdürüm de benim 100 olduğumu biliyor. Beni alma sebebi, "Bu adam o kadar dersin altından kalkmışsa, bu işlerinde altından kalkar. Kendini geliştirmezse göndeririz olur biter." diyor. Beni işe almasının tek sebebi ufak sayılacak olan o 100. Çalışırsan olur 1000 zorlarsan milyon, milyar.
Bu arada bende yabancılarla çalıştım
) Benim 3 senelik maaşımdan daha fazla para verdiler. Üzülerek söylüyorum ki adamın yaptığı işi, 7 ay çalıştıktan sonra öğrenmeye başladım. Ona verilecek parayı, benim eğitim masraflarıma harcansaydı, şimdi o kadar para ödenmeyecekti ve bana yaptıkları yatırım sayesinde çok daha rahat olacaklardı(Sorun çıktığında çözüm bulmam çok daha kolay olacaktı.)
Benim altımda çalışan arkadaşlar, benden fazla pratik bilgiye sahipler. Ama bana gösterdikleri şeyleri öğrenmeye gayret ediyorum. Bilgisayar konusunda da iyi olmam(aldığım eğitimler sayesinde) scada yı çözdüm. Bir yerde s5 var bela, onunla uğraşıyorum
) s7 yi de öğrenicam. Ben arkadaşlara scada da ufak bir şeyi öğretmem zaman alıyor. Ben ise scada da bir değişiklik yapılması gerektiğinde, gelen bir mühendis abimizden 10 dakikada scada yı öğrendim. Neresin de ne var onu öğrendim, bir kaç gün içerisinde bir iki enstrüman bağladım. Yarın da transmitter bağlıcam
) Ama bu işe başlamadan önce scadanın ne olduğunu bilmiyordum.
Bizim bir garaj kapımız vardı scada sistemi ile tıklayarak kapatıyordukta mı, ben scada yı öğrenmedim. Çalışarak ve insanlara saygı göstererek, herşey ama herşey rahatça öğreniliyor.
( Bu gün kablo kesitlerini öğrenicam yarına Allah(C.C.) kerim. )