Bigpasha
Üye
EML okuduk mezun oldun bı unıversıte bıtırdım 2 yıllık sımdı baska bı unı okuyorum uzaktan ogretım oda 2 yıllık ama keske lıseyı duz lıse okuyupta ordan elektrık muhendıslıgı yazsaydım. evet arkadasın dedıgı cok dogru meslek okumayla ogrenılmez teorık olarak nekadar bılırsen bıl elektrıkte mantık yoktur yuksek gerılım ısı yapan arkadaslar bu dedıgımı daha ıyı anlar
Teorikle pratiği ''mantık yoktur'' gibi iddalı bir şekilde ayırarak söylemenize sebep sadece 1 tane örnek verebilirimisiniz acaba?
Ama bana şöyle örnekler vermeyin saf omik saf endüktif yüklerden bahsediliyor aslında bu uygulamada yok gibi çünkü bunun bilgisi eğitim verilirken detaylı anlatılıyor.
Meslekte başarılı olanların %90'ı bu alanda eğitimini tam almış ve saha tecrübesi olan teknik elemanlardır.İstisnalar kaideyi hiç bir zaman bozmaz. Mesleki temel eğitimi eksik olan teknik eleman sahada çoğukez çuvallıyor(Bununla ilgili size meslek hayatımda yaşadığım bir sürü olay anlatabilirim ama burda yazmayayım hepsi meslektaşımız neticede). Meslek lisesinden mezun olup aynı dalda mühendislik okuyan elemanın kolay kolay sırtı yere gelmez (mesleğini seviyorsa.)
Teorik bilgisiz saha tecrübesi kör döğüşüdür kimden ne görürsen onu doğru bellersin. Yapılan işte kalite olmaz netice tesadüflere ve deneme yanılma metodlarına bırakılır.Bunun savunulacak hiç bir tarafı yoktur. Doğrusu tam bir teorik bilginin üzerine saha tecrübesi eklenmesidir.