Mühendislik Yeterlilik

bence ülkemizde elektrik adına ilk yapılacak şey, elektrik elektronik mühendisligi bölümünün acilen bölünmesi gerekiyor, ya elektrik yada elektronik müh. olunması gerekiyor birlikte olmamalı bu benceee
 
Biz bu sistemde 10 sene okusak ne yazar ki. Bunu üzülerek söylüyorum.
Arkadaşım okulu okumak ile sanayide ki bireyin işine yaramak farklı kavramlar..
Sanayi de alanına göre gel şunu yap diyorlar..
ben sana bıraktım bu işin gel altından çık..
Sen de dersen ben bunu okulda öğrenmedim..
ipler kopuyor üzerine alınma ama senden öncekiler de bunları söyledi...
sen işinde iyi ol..gerisi ALLAH Kerim
 
Arkadaşım okulu okumak ile sanayide ki bireyin işine yaramak farklı kavramlar..
Sanayi de alanına göre gel şunu yap diyorlar..
ben sana bıraktım bu işin gel altından çık..
Sen de dersen ben bunu okulda öğrenmedim..
ipler kopuyor üzerine alınma ama senden öncekiler de bunları söyledi...
sen işinde iyi ol..gerisi ALLAH Kerim

İşin içindeyim ben zaten şuan. Bunu da bir öz eleştiri olarak söylemiştim. Dediklerinden yola çıkılırsa okumamak gerek o zaman, böyle birşey olur mu hiç? Öğrencilik hayatında, eğitim sisteminin de katkısı ile alt yapısını sağlam tutan bir birey meslek hayatında başarıya daha kolay ulaşır. Ama mevcut sistemde bireye verilenleri, 4 sene de değil de 1-2 senede alabilir bir insan. İmkansızlık vardır elbette okullarımızda ama benim öğrencilik hayatımda en çok zoruma giden eğitmenlerin ilgisizliği olmuştur hep. Hoca gelir, öğrenciyi aşağılar, tembelsiniz der, gidin kendinizi geliştirin der ! "Kendinizi geliştirin" ; ne kadar ucu açık bir kelime değil mi? Ee hoca değil misin? yol göstersene çocuğa. Okul bir formalite olmaktan çıkmalı kesinlikle.

Anladın mı demek istediğimi şimdi?
 
arkadaşlar muhendıslık fakultelerınde yeterlı eğitim verilmediğine katılıyorum .. nedeni teorık bılgılerın teorıkte kalıp pekiştirilmemesi.. daha iiyi şartların olması gerekli , daha sanayiyle iç içe olunmalı ... öğrenciler sanayiyle iç içe çalışmalı ...fakat okul bittikten sonrada 3 yıl daha beklemeli ünvan için demek bana saçma geliyor...

eğer şöyle bir hesap yaparsak ben 4+1( hazırlık ) okuyorum .. sonra 1 yılda askerliğim olsa.. 3 yılda dediğiniz uzmanlık belgesi olsa ..9 yılımı vermiş oluyorum(bence adaletsizlik ,bir ünvan alabilmek için hayata başlayabilmek için 30 yaşımımı beklemem lazım ) .. Bence az bir süre değil , eğer gerekli çalışma yukarıda anlattığım gibi lisans zamanında uygulansa yeterli olacaktır ..

bence biraz aynayı kendimize çevirmemiz lazım .. abilerim çoğunuz bir kurumda çalışıyorsunuz acaba ne kadar ilgileniyorsunuz gelen stajerlerle ? aman uzak dursun onunla mı uğraşıcam diyorsunuz ( çoğunuz ) ...ben staj yaptığımdan ve yapan arkadaşlarım oldupundan dolayı biliyorum .. staj bulması bir dert , 5 yere gıdersın 3ü almıyoruz 1i naylon yaptırıyoruz diğeride tanıdık var mı der.. bulması bir dert , bulduktan sonrada koşturuyorum birşeyler öğreneyim diye kültürden yoksun bir usta veya fabrıkanın sahıbı gelır ortalıkta dolanma otur der şevkini kırar... hadi stajda yapamadım gidipte para almadan bir yerlerde birseyler göreyım dıye başvururum kendımı tanıtırım yüzüme bakmazlar ..torpılı iyi olan ınsanlar ıyı yerlerde staj yaparlar ... ama ısteklı heveslı elemanların amcası dayısı olmadıgından heveslerı kırılır , isyan etmeye başlar ... sonrada nıye muhendıslık eğitimi böyle deriz .. ben yenı muhendıs olan bırıne kızmam , böylede 3 5 yıl daha oyalandırılmasını istmem çunku suç onlarda değil sistemde ...
 
Mühendis kelimesinden anladıklarını bir sormak lazım insanlara bence. Tartışma gereksiz ve saçma; bence kilitleyin.
 
demirdöven büyüğümüze katılıyorum. mühendis işin ayrıntısını bilmeli ama mühendisin görevi de işi yapmak değil yaptırmaktır her buton arızasına siviç arızasına mühendis giderse teknisyen tekniker kalmaz ortada. ülkemizde billinmeyen şey mühendislik tanımı, amaç sistemi geliştirmek optimizasyonu sağlamak olmalı.yurtdışı ile türkiyede ki mühendislere gelince asgari ücrete mühendis çalıştırırsan uzay mekiği yapmasını beklemeyeceksin.

Ayrıca şöylede bir sorun var. endüstride çalışmayan sistemden bi haber insanların öğretim görevlisi ünvanıyla ne mühendis ne de teknisyen tekniker yetiştirebileceğine inanmıyorum(Saygıdeğer hocalarımızı tenzih ederim.)
 
neden mühendislerin yeterliliğini tartışıyorsunuz. bence teknisyenlerin yatarliliğini tartışmak daha doğrudur türkişyede.adam olmayacak çocukları bari meslek lisesine verelim diyorlar ve ordaki eğitim de belli.daha sonra direk sınavsız 2 yıllık üniversiteye alınıyorlar. orada da serserilikten başka bir şey yapmıyorlar ondan sonra da tutup mühendisler hakkında atıp tutuyorlar.
önce iğneyi kendine batır da sonra çuvaldızı istediğine batırabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,227
Mesajlar
924,463
Kullanıcılar
451,602
Son üye
Sorusormayagelenadam

Yeni konular

Geri
Üst