Mach3 Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kazım abi sorun artcam2010 da. dünkü bahsettiğim arıza artcam2010 kapalıyken yapmıyor. pin atıp duruyormuş portları yoklayan motorları gıdıklayan oymuş.

evet o sorunuda öğrendim. şimdi geldi kalibrasyona; forumda anlatıldığı gibi setting den calibrayona bastığımda x mi y mi z mi seçeneği çıkıyor orda x den başlıyorum işaretlemeye ve ok lemeye, ikinci minik ekranada 1 yazıyorum ok den sonra tam 1 cm gidiyor. durduktan sonraki pencereye 1 yazıyorum ve onaylıyorum.

benim anlamadığım 1 yazdığımda bunu 1mm mi gitmesi 1cm mi gitmesi gerekiyor. Bunu değerlendiriken de makinanın proxxon mf 70 yani işleme alanının 35mm 140mm olduğunu hatırlatırım...
 
Bu konuyu biraz okusanız 64 sayfada sorularınızın cevapları bol bol var.
 
ok. okuyalım emek verilmiş, emeğe saygı duyalım tek tek harf harf okuyalım gpeker2003. Hatırlatmanız için teşekkür ederim.
 
Sitem etme :) Okuman senin için daha iyi olacaktır. Çünkü bu soruna cevap bulsan bir sonraki adımda tekrar takılacaksın. Ne kadar iyi anlarsan Mach3 ü o kadar sana verimli olacaktır. Yoksa cevaplamaktan imtina ettiğimizden değil.

Soruna gelince Config menüsünden Select Native Units den mm seçeneğini işaretlediğini varsayarak, Kalibrasyona geldiğinde önce seçtiğin eksenin yerini işaretle sonra kaç birim gitmesini yaz, okeyleyince mevcut ayarlarına göre ekseni yazdığın değer kadar hareket ettirir. Sonra karşına bir ekran çıkar Ne kadar gittiğini sorar. Oraya da tekrar eksenini aynı yerinden ölçerek gerçekte ne kadar gittiğini yazarsın aşağı yukarı hesaplayıp ayarlarını ona göre değiştirir. Sonra manuel olarak yani MDI dan komut vererek kontrol edebilirsin. Yada bütün bunları bir kenara bırakıp Motor Tuning den vidalı mil hatveni, step çözünürlüğünü, varsa kayış kasnaklarını da hesaplayıp manuel olarak Steps Per Unit değerini girersin.

Kısacası Mach3 de birimini ne olarak tanıtırsan o birim üzerinden hareket eder.

Kolay gelsin.
 
sitem etmedim gökhan bey , sitem olarak algılanmış olabilir ama sizin bu konudaki emeğinize saygısızlık ettim. o kadar zamandır takip etmişiniz yazmışınız paylaşmışınız. benim o sayfaları satırları sabırsızlık gösterip okumamam hataydı.

hem okudum sorumun cevabını buldum. sizden ve sizin gibi bilgisini hiç bir karşılık beklemeden paylaşan tüm arkadaşlardan Allah razı olsun.
 
Estafurullah, Mehmet ve Kazım Abi mizin de çok emekleri var. Sizin gibi ben de öğreniyorum hergün yeni birşeyler. Allah hepimizden razı olsun.
 
dün gece sanırım 1 gibiydi ilk denememi yaptım; artcam2010 dan g-cod ürettim direkt mach3 yükledim starta bastım herşey normal bi şekilde çalıştı. Yaptığım iş 20mm x 20mm 3 boyutlu bir kesimdi ama benim için çok büyük ve güzel bi işti. ilk adımımı attım çok şükür. Bu forumda emeği geçen herkese teşekkür ederim...
 
Hayırlı olsun. Artcam da Mach3gb_mm_arcs postunu kullanırsan dairesel işlemlerde daha iyi sonuç alırsın.
 
Kazım abi en kısa zamanda inşaallah. O videoda sesini duyduğunuz kerata için atölyeme çok geçemiyorum. bir dakika yanlız bırakmıyor beni. malum havalar soğuk ne kadar ısıtıcı olsada içim rahat etmiyor. hem bide tehlikeli alet edavat ortalıkta çok. fırsat bulur bulmaz hemen başım üstüne... video resim dediğin nedir ki abi...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,888
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst