bu şekilde olursa kısa devre olmaz zaten. bu şekilde olsa zaten matkap çalışmaz. nötr hattı kopmaya yakın demiş adam koptu dememiş. ben sana sunu sorayım iletkenin kopmaya yakın olma durumu veya gevşek bağlaması kısadevreye sebep olmaz mı? çok bildigimi nerden çıkardın güzel kardeşim. öyle bir iddaam yok.Ekli dosyayı görüntüle 11772
resim üzerinden nasıl kısa devre yaptırdığını izah et bakalım bilmiş arkadaşım fazı nötrü belirttim zaten renklerden de ayırt edilir gayet basit. Daha da anlamazsan sorunu kendinde ara kardeşim!
Önceki yorumlarını sakinleşince oku. Veya tarafsız birine, üçüncü kişiye, sor uslübunu! Soru yukarıda, çözüe gelecek olursak; ...kopmaya yakın yerden diyor, arkadaş fark edip kopartmış, farzedelim ki fişin dibinden kopmuş faz ve nötüre değdirerek sonucu görmüş ve aklındaki soruları sormuş!!!ustalarım saolun. fişin bir kablosu fiş yerinden kopmaya yakındı. bu kopmaya yakın yer faza geldiğinde çalışmıyo nötüre geldiğinde çalışıyodu. bunun sebebi nedir ustalarım? neden kopmaya yakın yer nötüre geldiğinde çalışıyo faza geldiğinde çalışmıyo?
kardeş ben sakinıi zaten. Bence gergin olan sensin. sen yukarıda yazdıgım soruma cevap ver. dediğim durumlar kısadevre olur mu olmaz mı?Önceki yorumlarını sakinleşince oku. Veya tarafsız birine, üçüncü kişiye, sor uslübunu! Soru yukarıda, çözüe gelecek olursak; ...kopmaya yakın yerden diyor, arkadaş fark edip kopartmış, farzedelim ki fişin dibinden kopmuş faz ve nötüre değdirerek sonucu görmüş ve aklındaki soruları sormuş!!!
Sayın binbaşı hocam senin sözünün üstüne söz olmaz. Ama ben yanlış mı biliyorum lütfen düzelt. Kısa devre olayı dediğimiz sadece faz nötR , faz toprak ve nötr toprak birbirine değmesimidir? Mesela nötürde iletken zayıflıgından dolayı faz devresini nötr üzerinden tamamlama da zorlanıp nötr de faz gözükmez mi? Bu bir gevşeklik değil mi aynı zamanda? ve Bu gevşeklik yüzünden yangınlar çıkmaz mı? NÖTR İLETKENİN ZAYIF OLMASI VEYA NÖTR İLETKENİNİN GEVŞEK BAĞLANMASI KISA DEVREYE SEBEP OLMAZ MI? Beni aydınlat lütfen...
sn.dgn frt;bu dediğiniz durum her zaman olmaz ki,yıldız noktası zayıf bağlantıyla yapılan civata-somun bağlantısı,baralar arasında oluştuğunda,bir de fazlar dengesiz yükle yüklenirlerse,işte o zaman nötr-toprak arasında küçük bir voltaj farkı ve zayıf bir faz akımı görülebilir.normalde de bu durum her zaman oluşmaz,herhalde siz de olağandışı oluşabilen,"nötr bağlantı zayıflığı+dengesiz yükleme"nin,çift şartla oluşması durumunu genelleştirmiyorsunuzdur diye düşünüyorum.
Bir faz,nötr devresinde,devre kablolarının bir yerinde bir kopukluk oluştuğunda,o kopan noktaya kadar fazla nötr hiç birleşemeyeceği için,ayrı ayrı bir tarafta faz,diğer tarafta nötr olarak hazırda beklerler,çünkü birbirlerine herhangi bir temasları olmamıştır,her ikisi de,bir prizde yan yana etkisiz duran faz ve nötr soket ucu gibi hazırda beklerler,devrenin bir tamamlayıcı elektrik arkı,kıvılcım ile iletilmeye başlamasıyla da,ancak sizin dediğiniz gibi fazın nötr'le etkileşmesi söz konusu olmaya başlayacaktır,onun dışında hazırda (standby'da) bekler her iki faz ve nötr kutbu da.saygılarımla.
teşekkürler sn. Binbaşı'm yaşınızı bilmediğimden bu hitabı uygun gördüm. Resim üzerindeki durumda kopuk olmayan uç prizin, şebekenin fazı üzerindeyse kopuk uçta da kontrol kalemi ile bakıldığında yandığı görülür. Tersi durumda ise her iki kabloda da yanmayacaktır. Denemesi bedava daha önce karşılaşmadıysan bir bilgi daha öğrenmiş olursun kardeş.
Cümle sonundaki "anladın?" kelimesinin nereye gittiğni düşünmeden konuşmak günlük konuşmanın örneği sanırım! Ne de olsa karşılıklı konuşmuyoruz birbirimizi görmüyoruz yine de uslüp kullandığınız dil karakterinizi ele verir! Daha fazla cevap verecek değilim benim de amacım sahip olduğum bilgiyi paylaşmak! Sorulara mantıklı cevap vermek!güzel kardeşim adam demişki fişi kestim burda buldum diyor kopmaya yakın kısmı. Matkapı söktüğümde fişi kesmeden önce değişik şekillerde takınca fişi bunu keşfetmiş. Yani faza gelirse kopmaya yakın kısım çalışmıyo nötre gelince çalışıyo... En son dediğin doğru: Kopmaya yakın kısım nötre gelirse iki faz görürüsün kopmaya yakın yer faza gelirse ikisinde de kontrol kalemi yanmaz. Bu aynı zamanda faz devresini nötr üzerinden tamamlayamayınca dediğin gibi iki kabloda da ışık yanar. Bu da kısa devredir aynı zamanda. Niye kısa devre? çünkü faz devresini nötr üzerinden geçerek topraga akar. Burda akamıyo ve kopmaya yakın olan kısımda kalıyo ve kontrol kaleminde ışık yanıyo... Anladın?
binbaşı hocam ben zaten öğrenmek için sordum. Ama bazı arkadaşlar sizin gibi konuşma uslubunu gerçekleştiremiyor malasef. Zaten amacım öğrenmek. Herzaman yanlış bildigimi düzeltmek. Teşekkür ediyorum beni aydınlattınız için.