sn.dgn frt;sizin bir yanlışınızı (ancak ben öyle düşündüm) şimdi düşününce tam anladım,kusura bakmayın.o da şudur,yanılıyorsam eğer düzeltirsiniz bu tespitimi.
Siz iki kutbun faz ve nötr'ün arkıyla,seri bir devrede oluşan bir arkı,ayni bir kısa devre olarak bakarak sanırım görüyorsunuz.halbuki ark için bu şart yoktur,bir rezistansın ortasındaki bir yerinde incelen bir tel de,ısının da etkisiyle,bu noktada ark yapar,yurtta ısınırken başıma geldi bu durum.buna seri bağlı ark deriz,direk faz ve nötr buluşup da ark olmamıştır,seri halde ark oluşmuştur bu noktada.bu da kesinlikle bir kısa devre demek de değildir,nedir biliyormusunuz,yalnızca bu devreyi tamamlamak için geçen akımın ark yapmasıdır,devreyi tamamlamaya çalışmasıdır bu.zaten uzun sürmez bu durum,iki tarafta da kısalınca,ark kendiliğnden söner,yurtta kalırken rezistanslı ocağım bu şekilde ark yapıp,incelip kopan tarafından bir süre sonra ark da sönmüştü yıllar önce.klemensteki bağlantı da buna benzerdir,yani aynidir,seri bir ark oluşumu vardır bu kopan veya gevşeyen uçların arasında.inşallah tespitimde de yanılmamışımdır.kolay gelsin.saygılarımla.