mekanik mi elektronik Sayaçlar mı?

Arkadaşlar konuya biraz daha somut yaklaşalım. Dijital sayaçlar mı yoksa mekanik sayaçlar mı kullanıcı dostudur. Bunlardan hangisi ölçme işleminde daha net ve sağlıklı ölçüm yapar? sistem de oluşan kısadevre, hormonik ve özellikle frekans değiimleri esnasında hangisi daha güvenilirdir?
Değerlendirme önce 1~ sayaç üzerinden yapılmalı, (Daha net anlaşılması ve sonuçların daha basit şekilde değerlendirilmesi için)

Teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
benim aylık faturam 20-30 tl arası gelirken yeni taşındığım evde yaklaşık 50 TL gelmeye başladı, bir ihtimal ama bu benim sayacımdan bir başkasının istifade etmesi mümkün olabilir mi? Bunu nasıl kontrol edebilir / anlayabilirim?
 
sayacınızdan sonraki kabloları takip edin, farklı yere gidiyorsa birisi sizden çalıyordur, birde faturadaki sayaç ile kendi sayacınızın numarasını karşılaştırın aynı sayaç mı gerçekten. ama söylediğiniz fatura türkiye şartları için çok normal geliyor bana
 
dicital saatler en ufak tüketimi bile algılayan ve dayanıklık konusunda mekanik saatlere göre daha az dayanan saatlerdir bence mekanik saatler daha iyidir
 
Bu akıllı elektirik sayaçları o kadar akıllı ki insanları kazıklamak için yaratılmış. Ekonomikdediklerine bakmayınekonomik falan değil. Sadece akıllı. Akıllıolmasının sebebi ise cebinizdeki parayı daha iyi çekmesinden kaynaklanıyor. Eğer klima, ısıtıcı gibi aletlerkullanıyorsanız hiç ama hiç ekonomik değil. Bazı belediyeler akıllı sayaç takmayı zorunlu hale getirdiği içinde kutluyorum. %100 zam ile birlikte eve gelen 30 ytl’lik faturam birden 67 ytl’ye fırladı. Peki bu akıllı sayaçlarda ekonomikolmak için ne yapmamız gerekiyor. Akıllısayaçlarda ekonomik olmak için indirimli saatlerde çamaşır makinenizi , ısıtıcınızı , klimanızı çalıştırın. Bunun dışında donsanızda , pişsenizde çalıştırmayın.
Akıllı Sayaç Tarifesi

  • (06:00 – 17:00) arası gündüz, normal tarife.
  • (17:00 – 22:00) arası puant, pahalı tarife.
  • (22:00 – 06:00) arası gece, ucuz tarife.
Hala Akıllı Sayaç Kullanmak İstiyorum Diyorsanız Bunlara Dikkat Edin !

  • Akıllı sayaç aldıysanız tarifenizi 3′lü tarife yapmayı unutmayın yoksa normal tarifedenücretlendirme devam eder.
  • Akıllı sayaçın ekonomik olmasını istiyorsanız çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi fazla enerjitüketen eşyalarınızı gece diliminde kullanmanız gerekir. Eğer saat 17:00 – 22:00 arasıkullanırsanız durumunuz vahim bunuda söyleyim pahalı tarifeden ödeme alırsınız.
http://www.tedas.gov.tr/tarifeler_xls/2008_trf/2008%20tarifesi.xls
 
Sn Wolflane bilgiler için çok teşekkür ederim yeni taşındığım evde akıllı sayaç mevcut benim aşırı bir kullanımım yok (fert sayısı 2) aslında bu noktada tam öğrenmek istediğim eski sistemlerde hattınıza bir başkası kablo çekebilir ama bu sizin de detaylı aktardığınız akıllı sayaçlara da birinin bypass yapma imkanı teknik olarak var mıdır? Tekrar teşekkür ederim.
 
sayactan cikip da dairenize gelene kadar olan kablodan evet kablo baglayarak kacak daha dogrusu usulsuz kullanim olabilir ancak pek kullanim mumkun degil yani ugrasmazlar sizin elektiriginizi calana kadar kacak kullanir

siz elektik dagitim firmasina gidin tafenizi actirin daha sonra da kullanim agirliginizi ornegin camasir yikayacaksaniz gece saat 10 dan sonra bununla beraber utu firin gibi cihazlari gece kullanmaya ozen gosterin o zaman sarfiyatiniz dusecektir. kesinlikle ilektrikli isitici kullanmayin bas eemezsiniz

kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,222
Mesajlar
924,376
Kullanıcılar
451,588
Son üye
Gokhan3834

Yeni konular

Geri
Üst