Meraklı Elektrikçi
"hangi akla hizmetse 1940 lı yıllarda kendi fabrikamızı kendi elimiz ile kapatmışız!Ne tesadüf o dönemin cumhurbaşkanı İnönü'nün kayın biraderi Fransız uçaklarının Türkiye bayiliğini almış."
"1983 lerden itibaren kalkınma hamlelerine tekrar girişen ve milletin gözünü açan rahmetli TURGUT ÖZAL "
Sayın hocam o konunun sadece ilk sayfadan bir iki ufak alıntı, bal gibide siyaset, hemde köküne kadar siyaset. Kusura bakmayın tüm yazılarınızı takip eden siyasi görüşünüzü anlamak zor değil. Benim içinde problem değil, lakin bunun propagandası yapılması esas dert.
Forumda çoğu yerde var, teknik bir konu bir bakıyorsun nerdeyse diyanet sitesine dönüşmüş. Herkes sizin gibi olcak yada düşünecek değil. Siz nasıl adnan menderes döneminde yaşamamanıza rağmen o dönem hakkında fikirleriniz varsa, bizde 70 ler 80 ler hakkında fikrimiz var. Benim düşüncem doğru , gerçek doğru budur demek kara cahiilliktir. Medeni şeklide her zaman tartışmaya açığım. Kimseyi forumda tanıdığım kadarıyla niye üzeyim niye gerginlik çıkarıyım. Alın sizin kapatılan konuda ki son mesajlara bakın. O konu kim yüzünden kapatıldı. Ha doğru ben yazmasaydım inönüye, solculara (solcu olmakta kötüymüş!!!) giydirmek serbest, propaganda serbest olup konu devam edecekti. Allaha Şükür bu ülkede sizin gibi düşünmeyen insanlar var ve sayıları hiçde azımsanmayacak kadar az değil.
Tekin126 abimizin (dede diyince kızıyor) derdi beni banlattırmak, daha önce karşılıklı konularda fikir ayrılığına düştük diye bana muhalif cephe oluşturdu. Zaten abimizin her konu hakkında müthiş fikirleri var, gecenin 3 nde pompalar için bile tartışmaya giren, mühendisllerle ilgili sorunları olan bir büyüğümüz, eh deyip geçiyoruz.
Don kişot yel değirmenlerine saldırır kendini ejderhalarla savaştığını zanneder. Bir konu kilitlenir bazısı bunu kendine karşı yapıldığını zanneder. Üstüne vazife çıkartır. Kendi siyasi görüşüne karşı nasıl çıkılır!!! Bu fikirde olanı adam zaten yalnızca serbest konulara yazıyor, bu adamları forumdan atılmalı demeye getirir, sanki kendisi teknik konularda bir alim, insanlığın önüne açmıştır, derman olmuştur. Üstelik kimin nereye ne yazacağında o karar vermek ister.
Bazı büyük çıkar, insanın ölmüş annesine dahi küfür edecek kadar olgunluğu sahip olup, siyaseti din ile karıştırıp, insanlara sözle saldırmaya çalışır. Gerçekleri sıralıyınca, bunlar çamur, iftira der, ergenekoncu silivrici der, abartsa ateist, dinsiz, imansız da diyecektir.
Siyaset tartışmak bu forumda aklıma en son gelecek şeydir. Lakin bazıları siyasetle yatıp, siyasetle kalktığı için ister istemez siyaset konuşuluyor. Ha gören duyanda çok ağır siyasi şeyler yazmışız sanır,konu orada duruyor. Kendi fikrinde olmayan biri çıkınca cadı avı başlatılıyor. Merak etmeyin bir Yelek 87 gider, bin Yelek 87 gelir.