Microsoft'un 2010 işletim Sistemi Windows 7

M.Ozkan

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
19 Ocak 2007
Mesajlar
978
Puanları
156
Windows 7, Microsoft firmasının 2010 yılında tamamlanmış olarak piyasaya sunmaya hazırlandığı yeni işletim sistemidir. Şu anda internette beta sürümleri var ve boş bir zamanımdan istifade ederek bu işletim sistemini deneme fırsatı buldum.


Öncelikle belirtmeliyim ki Microsoft'un çıkarttığı Vista ve Windows 7 ile kıyaslayarak, en iyi işletim sistemi Windows XP olsa gerek. Çünkü şahsen görsel ve performans olarak başarılı bulmadım, ama bu henüz bir Beta sürümü. Yani Microsoft bu işletim sistemini tamamladığında çok güzel de olabilir. Bunu ileride hep birlikte göreceğiz. Beta sürümü yaklaşık olarak 2.5GB boyutunda ve ISO disk kalıbı halinde Microsoft web sitesinden download edilebiliyor. Daha sonra bunu bir DVD ye yazdırıp bilgisayarınızın Boot ayarını DVD olarak gösterdiğiniz zaman aynı Windows XP kurulumu gibi kurulum gerçekleştiriliyor. 2GHZ Çift çekirdekli ve 2GB Ram olan Dizüstü bilgisayarımda kurulum yaklaşık olarak 1 saat sürdü. Windows 7 bir çok aygıt sürücüsünü otomatik olarak yüklüyor. XP için yazılmış sürücüleri de yükleyebiliyorsunuz ama Problem çıkıyor. Örneğin ben NVidia Geforce Go sürücülerini yükledim, çözünürlük ve kalite düzelmesine rağmen resim ve Video oynatırken mavi Ekran veriyor. Ama kendi VGA sürücüsü ile Resim, video gibi özelliklerini kullanabiliyorsunuz ama bununla da gelişmiş 3D oyunları oynamanız tabi ki mümkün değil. Ayrıca çözünürlük ve kalite elbette orijinal sürücünün verdiği tadı vermiyor. Sistemin ikonlarını çok büyük buldum. Yani gereksiz ve rahatsız edici büyüklükte tasarlanmış. Belki ileride bu değiştirilebilir. Windows 7 beta sürümünde Aero teması varsayılan olarak geliyor. Kendiniz de Microsoft'un sitesinden tema indirebiliyorsunuz. Sistemin bir güzel özelliği Gadget denilen yardımcı araçlar ve bilgilendirme programlarına sahip olması. Bunlar trafik bilgisi, bölgesel hava durumu, Euro, Dolar fiyatları, analog saat gibi özellikler. Paint arayüzü tamamen değiştirilmiş ve güzel özellikler eklenmiş gibi görünüyor. Sistem ilk bakışta XP ye nazaran grafiksel olarak biraz karışık görünüyor ama en azından aşinalık sağladığınız zaman ne yapacağınızı biliyorsunuz. Bu işletim sistemini genel olarak MAC OS'a benzettim biraz. Hiçbir program çalışmazken Bellek kullanımı yaklaşık olarak 450MB civarında ve CPU kullanımı da en az %10 larda seyrediyor. Açıkcası diz üstü bilgisayarım baya ısındı. Ama siz daha üstün özelliklerde makineye sahipseniz zorlanmadan çalıştıracaktır.

Genel olarak sistem donanım gereksinimleri:

En az 1GHZ işlemci
En az 1GB Ram
En az 256MB ekran kartı
Harddiskinizde 20GB Boş alan ve aktifleştirmek için internet bağlantısı.

XP kurulu makineniz üzerine kurmanızı tavsiye etmiyorum, çünkü ben yedek harddiskime kurdum ve kaldırmadım. Format atmanıza zaten gerek yok Setup özelliklerinden Upgrade ya da Custom menüsünden eski işletim sisteminizi yedeğe alabiliyorsunuz. Kaldırılması konusunda bir deneyimim yok.

Sistemin görünüşüne bakmak istiyorsanız ekteki dosyayı indirebilirsiniz. Bununla ilgili sorularınız varsa bu konu altına yazarsanız yanıtlamaya çalışırım.
 

Ekli dosyalar

  • Windows 7.rar
    583.5 KB · Görüntüleme: 104
Valla sayın fluke bu windoz 7 de windows icin hüsran olur bence unix ve linux kullanımı herzamankinden cok daha fazla kullanım olarak artmıs durumda Unix cephesinden darbeyi mac leopard linux cephesindende en saglam darbeyi ubuntu vuruyor.Mozillada ayrı kanaldan patlatıyor.Bence zaten vistadan sonra bu kadar cabuk sürüm cıkarması windowsun tutuştugu anlamına gelebilirmi acaba.

Ben size eger kullanmadıysanız ubuntu yuda denemenizi tavsiye ederim. Eger isterseniz cd bile yollarım.İnanın bilgisayar kullandıgınızı anlarsınız.
 
ubuntuyla Pardus aynı şey değilmi ubuntu biraz daha kolay diye biliyorum ben .sonuçta ikiside linux tabanlı
 
Ubuntu ve Pardus, ikisi de birer GNU/Linux dağıtımı ama Ubuntu çok daha sağlam bir altyapıya sahip.

GNU/Linux ortamı, lego gibi bir sürü parçadan oluşuyor. İşletim sistemi çekirdeği, dosya sistemi, ofis yazılımları, web tarayıcılar vs. Her ekip, kendine uygun parçaları bir araya getirerek bir GNU/Linux dağıtımı oluşturuyor. Seçilen parçalar ve bunların bir araya getirilme süreçleri, çıkan dağıtımın işe ne kadar uygun olduğunu ve kalitesini belirliyor.

GNU/Linux dağıtımlarının kullanımı, son dönemde oldukça artmış olsa da kullanım oranı daha bu sene %1'e ulaştı. %7-8 civarı da Mac ve türevleri var. Gerisi hala Windows...
 
Windows 7 yi yaklaşık 6 aydır kullanıyorum.Beta oldukları halde bir kez bile çökmedi kilitlenmedi.
Vista da vaad ettiği şeyleri bunda başarmış.
Sıradan programlar için sözüm yok , çizim ve simulasyon programları ile elektronikde kullanılan programların , diğer sistemlerde çalışması için yalvarmanız gerek.

7100 RC versiyonu için yasal kendi sitesinden deneme sürümü için alttaki linke bakın.
Verdiği keylerle aktive süresi 10 ay.Başka çözümleri varda ne gerek...
10 aya kim öle kim kala.

Windows 7 Release Candidate Customer Preview Program
 
Sayın musallim siz birde ubuntu kullanın ya da saglam bir linux dagıtım kullanın samimi konusuyorum server sistemler gibi tam bir hacıyatmaz.
 
Makineler araçtır amaç değil.
Windows tabandır , işimize yarayan programları çalıştırır.
Tıpkı linux ve türevleri gibi.

Solidworks , orcad v16.2 , pads , proteus ... bunları kullanmak , söylediğiniz sistemlerde mümkünmüdür ?
Benim işimi gören , bu programlar , windows değil.:rolleyes:
 
Burada konu Windows kullanalım ya da kullanmayalım değil.


Microsoft 1985 ten beri varlığını sürdüren bir şirket. Evet Vista bu şirket için bir hüsran olsa da en azından bu işletim sistemini yazabilecek kapasitede bir şirket daha göremiyorum ben. Siz ubuntu kullanırsınız debian kullanırsınız, yaptığınız iş yazı yazmaktır, fotoğraflara bakmaktır, film seyretmektir tartışılır. Ama ben bir otomasyoncu olarak bilgisayarımda yüzlerce program yüklü. Bazılarını Windows bile çalıştırırken sapıtıyor bırakın Linux'u. Linux kernelini bende kullandım, hatta kendi çapımda geliştirmeler de yaptım.

Makineler araçtır amaç değil.
Windows tabandır , işimize yarayan programları çalıştırır.
Tıpkı linux ve türevleri gibi.

Solidworks , orcad v16.2 , pads , proteus ... bunları kullanmak , söylediğiniz sistemlerde mümkünmüdür ?
Benim işimi gören , bu programlar , windows değil.
otomasyon

Yukarıda musallim arkadaşımızın dediği gibi bize aslında Windows lazım değil pek.

Linux,

ABB Robot Studio
AutoCad
Visual Studio
MultiSim
Macromedia Flash
Simatic
WinCC gibi programları ve türevlerini çalıştırsın eyvallah. Ama biz bilgisayarı sadece film seyretmek, müzik dinlemek,ya da basit işler için kullanmıyoruz. Benim işletim sistemim Windows XP Professional. Bunun dışındakiler Tırı Vırı.

Linux'a Server kurarsınız, Ya da ileri teknoloji bir otomasyon sistemi yaratırsınız işletim sistemi Linux olur. Sonuç olarak istediğinizde CD'sini size kargo ücretini bile ödeyip gönderiyorlar. Ama günlük uygulamalarımızda bunu kullanamayız. Benim annem Windows kullanmayı bile 6 ayda öğrendi. Şimdi ona ben Linux dağıtımlarından birini kursam bilemiyorum yani neler olur. Bağlantıyı anlamışsınızdır.
 
Son düzenleme:
Siz ubuntu kullanırsınız debian kullanırsınız, yaptığınız iş yazı yazmaktır, fotoğraflara bakmaktır, film seyretmektir tartışılır. Ama ben bir otomasyoncu olarak bilgisayarımda yüzlerce program yüklü. Bazılarını Windows bile çalıştırırken sapıtıyor bırakın Linux'u.
GNU/Linux'u otomasyon da dahil, makine/robot kontrolü ve imalatında aktif olarak kullanıyoruz. Gayet memnunuz
 
Linux'a Server kurarsınız, Ya da ileri teknoloji bir otomasyon sistemi yaratırsınız işletim sistemi Linux olur. Sonuç olarak istediğinizde CD'sini size kargo ücretini bile ödeyip gönderiyorlar.

Yazının tamamını okumadını sanırım.
Ben farklı birşey söylemedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,880
Mesajlar
931,002
Kullanıcılar
452,758
Son üye
aprnck

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst