Çok kuvvetli bir hissiyatla, X ekseninin puls/dır in-out portuna sınır anahtarı bağlamış olabilirsiniz. Resim görebilirsek..Cnc shield üzerinde x+ ve x- var
Çok kuvvetli bir hissiyatla, X ekseninin puls/dır in-out portuna sınır anahtarı bağlamış olabilirsiniz. Resim görebilirsek..Cnc shield üzerinde x+ ve x- var
bağlantıları doğru yaptığını varsayarak grbl parametre ayarlarını yaptın mı? varsayılan olarak $20=0 yani devre dışıdır. etkinleştirmek için $20=1 yapmalısın.
https://github.com/gnea/grbl/wiki/Grbl-v1.1-Configuration
Parçalar 3D printer ürünü, tabi bazı değişiklikler yaptım, motorları ekledim. bu sefer bazı parçalarda oynamak gerekti. fakat filament bittiği için turuncu renkle devam ettim.
grbl hangi versiyonu kullanıyorsun. grbl sender programı ne kullanıyorsun. buradaki ayarlar arduin nun eepromuna kaydedilir ve ihtiyaç halindede değiştirilir. mesela X motorunun step/mm ayarı varsayılan olarak $100=250.000 bunu mutlaka sizin sisteme göre değiştirmelisiniz yoksa komut verdiğiniz ölçü ile makinanın ölçüsü tutmaz. bu değer varsayalım sizin makinada 300 çıktı ise değiştirmek için kullandığınız grbl sender programının komut satırına $100=300.000 yazıp enter a basmanız yeterli o değer artık eeprom a kaydedilecektir.Hocam bu link açıklama adresi galiba, buradaki komutları cae programında mı kullanmak gerekiyor? kalıcı ayarları nereden yapabiliriz? Boolean ayarı bile varmış çok güzel...
grbl hangi versiyonu kullanıyorsun. grbl sender programı ne kullanıyorsun. buradaki ayarlar arduin nun eepromuna kaydedilir