mini cnc projem grbl

Cnc shield üzerinde x+ ve x- var
Çok kuvvetli bir hissiyatla, X ekseninin puls/dır in-out portuna sınır anahtarı bağlamış olabilirsiniz. Resim görebilirsek..
 
Değerli arkadaşlar, Resim koyacağımı söyledim fakat geciktim, kusura bakmayın.

20170522_145046-min.jpg
Parçalar 3D printer ürünü, tabi bazı değişiklikler yaptım, motorları ekledim. bu sefer bazı parçalarda oynamak gerekti. fakat filament bittiği için turuncu renkle devam ettim.

20171212_111045.jpg

Tabla şeffaf pleksi olduğundan tam görünmüyor olabilir. Birde Y eksen motoru tablaya takıldı onu hesaplayamamışım. son sarı renkleri de turuncuya çevirmem gerekecek fakat ellemedim daha. çalıştırmak istedim bir an önce.

20171207_151126.jpg
Sonunda çalıştı. 3 saat kadar uzun bir baskı almak istemiştim. nema 23 lere giden jumper kablolar da erime oldu. Çözüm olarak çinden 1 kutu çeşitli jack lar sipariş ettim daha kalın kablo kullanmayı planlıyorum.

NOT: Nacizane tavsiyem yapacağınız makinenin hepsini bütün olarak bir 3D programında önce çizimini tamamlayın. Tasarımınızda değişiklik yapacaksanız da Önce 3D programınızda değişiklik yapın. Herkese Başarılar dilerim.
 
Parçalar 3D printer ürünü, tabi bazı değişiklikler yaptım, motorları ekledim. bu sefer bazı parçalarda oynamak gerekti. fakat filament bittiği için turuncu renkle devam ettim.

3d yazıcıyla yapılan parçaları sizmi yaptınız? Benimde ihtiyacım olacak bazı parçalara yardımcı olabilirmisiniz.
 
Autocad de çizip 3D printerda baskı aldım. Kısa vaade de değilse de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
 
Son düzenleme:
Hocam bu link açıklama adresi galiba, buradaki komutları cae programında mı kullanmak gerekiyor? kalıcı ayarları nereden yapabiliriz? Boolean ayarı bile varmış çok güzel...
grbl hangi versiyonu kullanıyorsun. grbl sender programı ne kullanıyorsun. buradaki ayarlar arduin nun eepromuna kaydedilir ve ihtiyaç halindede değiştirilir. mesela X motorunun step/mm ayarı varsayılan olarak $100=250.000 bunu mutlaka sizin sisteme göre değiştirmelisiniz yoksa komut verdiğiniz ölçü ile makinanın ölçüsü tutmaz. bu değer varsayalım sizin makinada 300 çıktı ise değiştirmek için kullandığınız grbl sender programının komut satırına $100=300.000 yazıp enter a basmanız yeterli o değer artık eeprom a kaydedilecektir.
 
grbl hangi versiyonu kullanıyorsun. grbl sender programı ne kullanıyorsun. buradaki ayarlar arduin nun eepromuna kaydedilir

hocam ben, GRBL master kullanıyorum, Ayarları da GRBL controller programı üzerinden yaptım direk ayar sekmesinden. orada komut satırı var yarın vakit ayırabilirsem dediğiniz gibi oraya komutları yazayım bakayım bi sonucu paylaşırım. Şimdiden Teşekkür ederim. Probe ayarı yapabileceğim bir program tavsiye edebilir misiniz ? GRBL controller da öyle bir seçenek hatırlamıyorum...
 
sanayide tanidiklar malzeme yapcaklarda bizde alacagiz bekle babam bekle bende 3d printerimdan gecici olarak boyle yaptim tezgahi ayaklandirdiktan sonra alüminyumdan yaparım artik
 

Ekli dosyalar

  • 20180119_095246.jpg
    20180119_095246.jpg
    161.5 KB · Görüntüleme: 50

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,804
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Geri
Üst