Öğretmen27
Profesyonel Üye
Estağfurullah hocam ne demek. Öğrenmek isteyenlere bir şey öğretmenin ne kadar değerli olduğunu, insana verdiği hazı siz benden daha iyi bilirsiniz.
Siz değerli öğretmenlerin kıymetini çok iyi bilirim. Benim kızkardeşimin kocası eniştem de öğretmendi. Kocaelinde görev yaparken 99 depreminde kaybettik. Ayrıca damadım da öğretmendir.
Aslında bizlerin öğretmenlerden helallik istememiz gerekir. Bu yazıları yazabiliyorsak sizlerin sayesinde.
Size bir önerim var,
Sanırım yapmaya çalıştığınız sıfırdan bir sistem yapmak veya var olan bir sistemi anlamak değilde hobi amaçlı birşeyler yapmak. Bunun için bu mevcut sistemi değiştirmektense elektrikçinin birinden çıkma kontaktör buton vs alıp evde kendi kendinize birşeyler denemek daha doğru olacaktır.
Ben zamanında bir elektrikçiden ödünç olarak çıkma malzeme almıştım, devre kurup denerdim. En basit termik korumalı sistemden bir jeneratörü otomatik devreye alıp çıkaracak sisteme kadar elimdeki malzemelerle ne yapılabiliyorsa yapmıştım. İşim bitince geri verdim malzemelerini.
Sizde böyle birşey yapabilirsiniz, bunu söylememin sebebi şu, yukarıda yapmanız gerekenleri en azından bu devre için anlamış görünüyorsunuz. O yüzden.
Aslında PIC'e başlayabilirsiniz. Zihin açmaya birebir. Kontaktörü onada bağlarsınızEn azından sadece bir adet yeşil lamba yanacağına küçük bir ekranda mevcut durumu yazdırabilirsiniz. Pompa devrede, Aşırı Yük vs gibi.
Saygılar...
Hocam, ilk mesajınızda belirtmişsiniz ama tam açıklayıcı değil. Şebeke suyunu daha yüksekte bir depoya mı basıyor. Depo dolunca stop edecek herhalde. Ayrıca santrifüjlü hidromatı anlayamadım. Depoda balonlu flatör mü var. Yoksa sıvı seviye rölesi mi var ?Ustalarım özür dilerim seviye flatörü ile basınç şalteri bu panoda nasıl bağlanıyor? Bunu söylemeyi unutmuşum.
Ekli dosyayı görüntüle 15795
Şekilde kontaktör üzerinden 3 fazlı motor devreye sokulmuş bizdekide tek fazlı sistem aynı hocam. Rölenin normalde kapalı kontağı kumanda devresine seri girer.
Hocam, ilk mesajınızda belirtmişsiniz ama tam açıklayıcı değil. Şebeke suyunu daha yüksekte bir depoya mı basıyor. Depo dolunca stop edecek herhalde. Ayrıca santrifüjlü hidromatı anlayamadım. Depoda balonlu flatör mü var. Yoksa sıvı seviye rölesi mi var ?
Biraz daha açıklayıcı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
Ustalarım özür dilerim seviye flatörü ile basınç şalteri bu panoda nasıl bağlanıyor? Bunu söylemeyi unutmuşum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?