Monofoze hidrafor pano bağlantısı

Estağfurullah hocam ne demek. Öğrenmek isteyenlere bir şey öğretmenin ne kadar değerli olduğunu, insana verdiği hazı siz benden daha iyi bilirsiniz.
Siz değerli öğretmenlerin kıymetini çok iyi bilirim. Benim kızkardeşimin kocası eniştem de öğretmendi. Kocaelinde görev yaparken 99 depreminde kaybettik. Ayrıca damadım da öğretmendir.

Aslında bizlerin öğretmenlerden helallik istememiz gerekir. Bu yazıları yazabiliyorsak sizlerin sayesinde.

Estağfurullah ustam. Ölenlere Allah'tan rahmet dilerim Saygıdeğer ustam. Ne demek ustam. Elimizden geleni yapıyoruz çocuklar için. Nefes aldığımız sürece yapmaya devam edeceğiz Alla'ın izniyle. İltifatınız için ayrıca teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Size bir önerim var,

Sanırım yapmaya çalıştığınız sıfırdan bir sistem yapmak veya var olan bir sistemi anlamak değilde hobi amaçlı birşeyler yapmak. Bunun için bu mevcut sistemi değiştirmektense elektrikçinin birinden çıkma kontaktör buton vs alıp evde kendi kendinize birşeyler denemek daha doğru olacaktır.

Ben zamanında bir elektrikçiden ödünç olarak çıkma malzeme almıştım, devre kurup denerdim. En basit termik korumalı sistemden bir jeneratörü otomatik devreye alıp çıkaracak sisteme kadar elimdeki malzemelerle ne yapılabiliyorsa yapmıştım. İşim bitince geri verdim malzemelerini.

Sizde böyle birşey yapabilirsiniz, bunu söylememin sebebi şu, yukarıda yapmanız gerekenleri en azından bu devre için anlamış görünüyorsunuz. O yüzden.

Aslında PIC'e başlayabilirsiniz. Zihin açmaya birebir. Kontaktörü onada bağlarsınız :) En azından sadece bir adet yeşil lamba yanacağına küçük bir ekranda mevcut durumu yazdırabilirsiniz. Pompa devrede, Aşırı Yük vs gibi.

Saygılar...

Sayın Alpernbugra amacım elimden geldiği kadar Elektrik motorlarının pano elektrik bağlantı şemalarını öğrenmek, gerekirse bizim sistemimize müdahale edip arızaları gidermek. Konut elektriğinden sonra en çok yapmak istediğim bu panodaki parçalarının görevlerini ve elektrik bağlantı şemalarını öğrenmek. Bizdeki mevcut sistemi de bu şekilde değiştirmeyi düşünüyorum. Öğrendiğim sadece monofoze motorun güç ve kumanda devresi. Bunu zaten aklımdan kesinlikle çıkarmam.
Ayrıca öneriniz için teşekkür ederim.

Ustalarım özür dilerim seviye flatörü ile basınç şalteri bu panoda nasıl bağlanıyor? Bunu söylemeyi unutmuşum.

Son düzenleme:
Ustalarım özür dilerim seviye flatörü ile basınç şalteri bu panoda nasıl bağlanıyor? Bunu söylemeyi unutmuşum.

SSR.jpg

Şekilde kontaktör üzerinden 3 fazlı motor devreye sokulmuş bizdekide tek fazlı sistem aynı hocam. Rölenin normalde kapalı kontağı kumanda devresine seri girer.

Hocam, ilk mesajınızda belirtmişsiniz ama tam açıklayıcı değil. Şebeke suyunu daha yüksekte bir depoya mı basıyor. Depo dolunca stop edecek herhalde. Ayrıca santrifüjlü hidromatı anlayamadım. Depoda balonlu flatör mü var. Yoksa sıvı seviye rölesi mi var ?
Biraz daha açıklayıcı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Hocam, ilk mesajınızda belirtmişsiniz ama tam açıklayıcı değil. Şebeke suyunu daha yüksekte bir depoya mı basıyor. Depo dolunca stop edecek herhalde. Ayrıca santrifüjlü hidromatı anlayamadım. Depoda balonlu flatör mü var. Yoksa sıvı seviye rölesi mi var ?
Biraz daha açıklayıcı bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Ustam tam açıklayacaktım ki sen benden önce yazmışsın....Sayın Şefim şebeke borusunun ağzına hidromatlı santrafüj taktık. Ana şebekede su biraz yavaş geliyor. Yani zemindeki depoyu daha çabuk doldurmak için. Bizim seviye flatörümüz depomuzda su eksiği oldugu zaman hidraforun çalışmasını engellemek için. Yani depoda su belirli seviyede olmadığı zaman hidrafor devreye gimiyor.
Bu hidraforun yanında 10 tonluk depo var ve 10 daireyi besliyor

Size anlatmak istediğim buydu,

Bir önceki mesajımda bahsettiğim kendi başınıza birşeyler öğrenmekten amacım bu soruyu sormamanız içindir.

Devreyi kurmanın en azından sizin için bir getirisi yoktur, sistemin mantığını anlamanız çok daha önemli. Eğer çalışma mantığını anlasaydınız (tüm elemanların) yukarıda sorduğunuz soruyu sormanıza hiç lüzum kalmazdı.

Öğrenmeye gerçekten meraklıysanız söylediklerimi tekrar dikkate almanızı tavsiye ederim. Bir adet kontaktör, bir adet termik 2 tane buton 2 tane seviye şalterini bir kaç parça kablo ile tarif alarak birbirine bağlamanızın hiçbir manası yok.

Bir çok bilgili üyemiz sizin gibi soru soran diğer üyelere (ki çoğu üye olup soruyu sorup gidiyorlar) nasıl yapılacağını tarif ediyorlar onlarda uyguluyor, ama onların amacı o işin yapılıp o günün sonunda sistemin çalışması. Amaç öğrenmekten uzak.

Sizde öğrenmeye dair bir heves var, söylediğim şekilde yapmanız daha doğru olacaktır.

Olumlu eleştirilere saygı ile yaklaşacağınızı düşündüğümden kendimi açıkça ifade etmeye çalıştım.

Saygılarımla....

Hocam, marka ve model verebilirmisiniz, internetten bir bakayım.

Şemasını verdiğim SSR yani sıvı seviye rölesi depo veya kuyularda kullanılıyor sıvı seviyesini röleye bildiren elektrodlar var.

Sizin dediğiniz anladım hocam, toplu konutlardaki sistem hidrafor sistemi üzerindeki basınç şalteri ve su deposu içine salınan flatörler.
Burada su basıncına göre motoru devreye sokan bir kontak vardır kumanda devresine seridir, flatörlerde depo doldu(giriş suyunu kesme) ve depo susuz 2 adet flatör vardır. Depo susuz flatörü motorun susuz çalışmasını önlemek içindir kumanda devresine seridir.

Hidrofor.jpg

Forum istatistikleri

Konular
129,844
Kullanıcılar
452,697
Son üye
ozgurmaker

Yeni konular

Geri