Motor üçgen çalışmaya geçince 63 A sigorta atıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zerria arkadaşımıza katılıyorum çekilen amper ile sigortayı kontrol et
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşım o olay benim başımada geldi:bir yöne doğru çalışıyor fakat diğer yöne gectiğinde yıldızda birşey olmuyor?üçgene geçince siğortalar atıyorsa;üçgenin güç devresinde faz değişikliği olmuş.sen yıldızve üçğendeki faz sırasını dikkatli takip et arıza devir değiştiği için aşırı akımdan sıgortalar atıyr.
 
bağlantılar doğruysa ve gecikmeli sigorta kullanırsan normal çalışır.
 
Önce sigorta
sonra devir yönünü motor tarafında değilde sigortanın çıkışındaki ik fazı değiştirirerek yap
 
22 kw motora 63 a sıgorta yetmez kalkıs ıcın soyluyorum sen oraya 80 a sıgorta kullan sıgortanın c gecıkmelı olmasına dıkkat et
 
sigortalar atıyor dedin kaç sigorta atıyor bir tane atıyorsa gövdeye kaçaktan dolayı fakat 2 yada üçü atıyorsa devir yönü değişirken faz çakışması oluyor
 
faz çakışmasında sigorta ve kontaktör patlar motora birşey olmaz
devir yönü değiştiğinde sigorta atıyorsa faz değişimi yanlış yapılmış demektir sigorta çıkışından fazlar değiştirilirse veya klemensten değiştirilirse hem ana kontaktör hem üçgen çıkış uçları aynı şekilde değiştirilirse devir yönü değişir
SAYGILAR
 
motor uçları yanlış bağlı sargıdanda olabilir senin bağlantıdanda fazlar çakışıyor çünkü
 
bencede sigortadan alması kuvvetli bir ihtimal ama onun dışında maotun yüküde önemlidir mesela onun ucunda tek yöne dönen bir yük varsa yada dönüşünü engelleyecek bir parça varsa bu durumda motor zorlanacaktır ve çektiğim akım artacağından sigorta açabilir.ancak bu durumda bile termik açmış olması gerekiyor.sigortanın arızalı olması kuvvetli bir ihtimaldir.
 
motor yıldızda bir yöne dönerken üçgende başka bir yöne dönüyor olabilir.önce üçgen kontaktörünü devreye sokmadan devir yönüne bakılmalı sonrada yıldızı devreden çıkarıp üçgen çalıştırıp devir yönüne bakılmalı tabi bunları yaparken motor yüksüz olmalı.Yüksüz iken motor direk üçgen de çalişabilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,862
Mesajlar
921,082
Kullanıcılar
450,977
Son üye
sertan345

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst