Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Motor etiket değerleri tüketilen güç hesaplamasında kullanılması yanlış olacaktır. Motorlar etiket güçlerinden enerji tüketmezler. Kalkış sayısı, yol verme biçimi şeklinde birçok parametre vardır. Bu yüzden gerçek çalışma koşullarında ölçüm yapabilirseniz eğer, en doğru tüketim değerlerini verecektir.
11kw'a göre yapılan hesaplar en fazla değer hesabı olacaktır.11kw olup 20Amper çeken bir motor,11kw olup 10A çeken bir motora göre 2kat fazla Elektrik harcar.Oyüzden akım değeri önemlidir.Birde hangi tarifeye göre hesap yapılacağı önemlidir.Örneğin,evlere ayrı,sanayiye ayrı,çift-tek terimlere ayrı bir hesaplama yöntemi kullanılır.Yani sorunuz hakkında daha derin ipuçları vermelisiniz....
motor 11 kw ise saatte 11 kw tüketim yapıcak diye bir kaide yoktur. mutlaka ve mutlaka bir enerji analizörü ile anlık tüketim kw , a , kva , cosq gibi değerler ölçülerek kesin olarak bulunabilir motorun kalkış ve duruş zamanları kalkışta kullanılan bir sürücü varmı yokmu bunlar önem arzeder. cektiği ampere göre yapılan hesaplar yanlıştır.çünki lokal bir kompanzasyon yaparak amper büyük oranda düşer ama aktif tüketim değişmez.
arkadaslar acıllll yardımcı olursanız sevınırım ''132 KW LIK BIR MOTOR SABAH 4 AKSAM 4 SAAT CALISIYOR TOPLAM 8 SAAT BIZ BUNA 10 SAAT DERSEK BU METOR GUNDE NE KADAR Elektrik YAKAR???